It's all fucked up

Läste i Aftonbladet idag om fotomodellen Lizzie Miller, som tydligen skapat lite uppståndelse på grund av en bild publicerad i Glamour, där hon visar upp sin kropp oretuscherat, vilket är lite ovanligt då hon är något mullig. Genast blir det en snackis och folk uttalar sig positivt och tycker att det är fantastiskt att en tidning publicerar bilder på kvinnor med ett litet "annorlunda" kroppsutseende, till skillnad från "vanliga" modeller. Det roliga med detta är ju att det är långt ifrån första gången något liknande har gjorts. I alla fall har det figurerat kvinnor med "riktiga" kroppar i flertalet svenska tidningar, och det kan så klart vara så att det inte händer lika ofta i USA.

Men till poängen: Det är inte tidningarnas jobb att ändra västvärldens uppfuckade skönhetsideal, det är modehusen som tar bilder och skapar kläder för kvinnor med sjukligt smala kroppar. Om inte tidningarna får några andra bilder att jobba med, eller fylligare kläder att ekipera med, då kommer ingenting någonsin att ändras.

Så bli inte så uppspelta för den bilden, den kommer inte ändra ett endaste dugg för alla tjejer som mår dåligt på grund av sitt utseende, trots att de ser normala ut.

Man löser inte problemen genom att attackera effekten, men måste gå till orsaken (eller hur man nu säger).

Månades samhällsinlägg avklarat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0