I'm gonna get 'im!

Kände idag att paj med sallad var en bra idé till middag, och då tänkte jag passa på att försöka mig på ett mer matigt försök till användning av min blender. Tidigare har jag bara använt den till att göra smoothies (vilket inte är helt fel det heller, ska ni tro!), men nu skulle den användas till något annat.


Sallad! Det måste väl gå alldeles utmärkt, eller hur? Hah. Dubbel-hah! Det hände ju ingenting, så jag fick prompt hacka för egen hand. Men det gick ju bra det med, eller vad tycker vi?


Smarrigt? Gourmetiskt? Gastronomiskt? Fantabulöst? Japp. Trippel-japp!

I övrigt var det shoppingsdags idag, nämligen fotbollskor. Utomhussäsongen har dragit igång för min del, och eftersom jag slängde mina grässkor efter sista matchen förra säsongen, var det dags för nya.


Snajsigt! Sköna är dom, inga tillstymmelser av skavsår efter första träningen, vilket bådar gott.

Nu blir det sängen snart, och busy busy imorgon. Eller ja, på eftermiddagen när jag ska tvätta i alla fall.

Toodles kissekatter!

Pic... ACHO!

Ja just! Jag har köpt en ny digitalkamera! Och det var verkligen på tiden. Min gamla kamera är hopplöst utdaterad (och sämre än min mobilkamera) och kameran på mobilen har strulat ett längre tag, och är ju heller inte speciellt bra.

Det blev en Canon IXUS 130, med ett 8GB minne. Självklart kom inte minnet med i förstar leveransen, trots att det stod på följesedeln, men kundservice på CDON tjafsade ingenting utan skickade med en direkt. Dock lite mitt oflyt att inte få det på en gång.


Fiiiiiin, va? Och den är väl rätt bra, får jag säga, eller vad tycker vi?


Japp japp, så förhoppningsvis blir det lite mer bilder i den här bloggen nu. Det gillar vi? Va? VA VA VA?




Hej blåsa


Nej men, jag hade ju kul i alla fall

Ja herregud, vad kan man säga om helgens utgång? Kaosartad avslutning, som sig bör?

Inledningsvis tog jag mig ut till Roslagsbro för att kolla på första träningsmatchen för säsongen, vilket så klart var kull, men jag hade ju gärna varit med och spelat. Nu blev det inte så på grund av halsen, något jag kanske borde kolla upp? Men det blir ju bättre och bättre för var dag som går, så vi får se. Jag kommer nog träna som vanligt nu i veckan i vilket fall som helst, blir det skit så blir det.

Senare på dagen hämtade jag i alla fall Camilla på jobbet, vi hämtade lite kinamat, och åkte hem till mig och frossade. Sen började drickandet, och ytterligare lite senare tog vi en taxi till busstationen för resa till storstaden. Det barkade åt en ren OKQ8-utgång, även om det bara var jag och Camilla som jobbade i Norrtälje. Det var en som fick känna sig utanför, som jobbade som mäklare, tror jag det var.

Hur som helst möttes vi upp vid Medborgarplatsen, och tog oss till Götgatan och traskade runt. Vi tog lite dricka på en bra, och kollade på shlagerfinalen (säg en bar som inte hade minst en TV påslagen för ändamålet), för att sedan bege oss till Underbara Bar, som verkade bli slutstationen för kvällen. Riktigt trevlig lokal måste jag säga, och jag hade satan kul. Förutom Camilla var det en till tjej med (från Borlänge hon med, så klart), en tjej som är mycket intressant. Tog Kristofer till vara på möjligheten? Neeeehheheheej... Någon gång vid... 1? Gick jag på toaletten, för att bli... Omhändertagen är väl det bästa ordet... Av en vakt, fick min jacka och utkörd. Jag var lite påverkad, kan vi säga. Instinktivt tog jag upp telefonen och ringde... Inte Camilla, nej nej, utan till Jaeger, som fick lyssna på osammanhängande lilla jag.

Efter samtalet har jag ingen minnesbild förren jag kliver på tunnelbanevagnen på vad jag tror är Medborgarplatsen (känns mest logiskt, även om jag inte vet hur jag hittade dit), direkt innanför dörren spyr jag fint på golvet, hinner ut innan dörrarna stängs, upp... Någonstans... Fixar en taxi som kör mig till Tekniska, möter som i ett trollslag Camilla som kliver ur sin taxi, strax innan sista bussen hem kom. Minneslucka. Sitter på stationen i Norrtälje och huttrar till att Oskar kommer och skjutsar hem mig och sedan Camilla.

Söndag. Den värsta bakfyllan någonsin. Faktiskt. Var fortfarande orolig i magen när jag gick och la mig. Försökte göra en matpaj till middag, vilket gick jättebra. Förutom att den fortfarande var rinning inuti trots att den varit inne i ugnen tillräckligt länge, var gyllenbrun på ovansida och lossnat från formen. Min ugn suger, helt enkelt.

Anyway, slapp dag idag, jobba imorgon, och träna. Det blir bra skit, nu kommer det fan ta lång tid innan jag dricker igen. Hela två veckor, sen är det fest med jobbet. Hua.

Dagens dagens? Jamen javisst!


Jacka: Poco Loco
Tröja: Från någon USA-affär i Stockholm
Byxor: Lee
Skor: Lacoste
Grymt skön pose: Jag själv


I'm a wiener!

I söndags hade jag helt klart en av de roligare dagarna i mitt liv, när det bar av till Östhammar för Valö-sprinten, vilket innebär rally. Men inte rally hur som helst, utan rally som kartläsare med Jaeger som förare. 300 kr för en temporär licens var helt klart värt det, och nu känns en riktig licens helt klart mer intressant.

En och samma sträcka, på 2,5 km, kördes tre gånger, och för motståndet stod sju andra förare (med runt fyra avbokade). Efter första sträckan låg "vi" en sekund efter den som ledde, på den andra lyckades Jaeger köra in en snövall och ställa sig tvärs över vägen. Tiden blev med andra ord knappast intressant, så det blev järnet inför sista sträckan. Vid det här laget var vägen så pass uppkörd att fästet var betydligt bättre än tidigare, och med alla kurvor i färskt minne, blev det en riktigt bra tid, faktiskt så bra att det ledde till seger, vilket ju säger rätt mycket om mina egenskaper som kartläsare.

Till saken hör väl att det absolut inte var någon kartläsningen överhuvudtaget, eftersom tävlingen inte krävde det. Det inleddes med en genomkörning för att lära sig banan, och sen var det var förare för sig. Men mina positiva kommentarer genom intercomen hjälpte säkerligen!

Och jag fick en pokal för besväret också:


Sicken ståtlig en, va?

Som sagt är en riktig licens något jag helt klart ser fram emot just nu. Vad jag inte ser fram emot är inköp av hjälm och overall. Nypris för hjälm med intercom ligger på runt 6500 kr vilket jag inte direkt har råd med just nu, och begagnatmarknaden verkar inte riktigt svälla. Overaller är inte riktigt lika farligt, dryga tusenlappen, men ändå. Men det är inga tävlingar förren till sommaren, så har jag ju tid på mig att införskaffa de grejjerna.

Galet kul var det, och mersmak! Det här blir det mer av.



Right ho, homies

Det här är vad alla har väntat på! Första uppdateringen på... Massa år? Nej, men några veckor i alla fall. Men jag har varit upptagen med min trasiga hals, och har inte riktigt brytt mig om det här stället. Men nu blir det ändring på det, ser ni!

Vad har hänt? Jo, jag opererade halsmandlarna för fyra veckor sedan igår. Det gick bra, inga konstigheter, med alla värktabletter jag fick i mig hade jag inte direkt ont någon gång, förutom när jag vaknade mitt i natten och var torr av allt snarkande. Här kommer en bild på min underbara hals.


Muuuuuuuusigt! Det blev dock ännu värre, men det tog jag ingen bild på.

Efter en vecka hände dock det roligaste av allt. Jag fick en infektion i halsen, smo orsakade en ganska kraftif blödning. Först trodde jag att det var en lättare blödning, som kunde uppstå i samband med att såret började läka ordentligt, något jag fått berättat att det kunde hända. Men efter två timmars blödande var det bara att ringa föräldrarna, som kom över och ringde Karolinska. Beskedet blev att det bara var att åka in till akuten där, och under hela tiden fortsatte det att blöda. Väl där kollade en läkare på min hals, och beslöt att de skulle försöka med blodstillande först, för att få ner blödningen. Det enda som hände var att blodet började koagulera i munnen, vilket skapade massa fina kakor med blod, som jag kunde tugga på. Det samlades och en relativt stor ansamling koagulerat blod i halsen på mig, vilket till slut gjorde att jag fick svårt att andas. Då försökte samma läkare att suga ut allt blod, men hon kom inte åt samlingen i halsen, så den fick jag helt enkelt harkla upp alldeles själv, vilket var jättemysigt. Enligt läkaren var den ungefär stor som en clementin när den kom ut.

Hur som helst blev då beslutet att jag skulle opereras (igen) eftersom det tydligen också brustit en ven i munnen som gjorde att det fortsatte blöda. Sagt och gjort blev jag nedsövd igen (vilket är ganska roligt, för övrigt), och på uppvaket var jag så galet torr i munnen, att jag kunde ha druckit många liter vatten, men eftersom jag var nyopererad och hade en sond genom näsan och ner i halsen (och magsäcken) fick jag inte dricka något, utan det enda som blev min räddning var en svamp som en sjuksköterska doppade i vatten som jag sen kunde badda munnen med. Det räckte i ungefär... En halv minut? Och jag kunde inte göra det själv eftersom det stod för lång bort. Någon timma senare (eller mer, jag vet inte riktigt) bedömdes min andning var okej för att jag kunde åka upp till övernattningsrummet, men jag fick fortfarande inte ta bort sonden, alltså inget drickande för min del, och det gjorde så satan ont i halsen de få gånger jag var tvungen att svälja, dels på grund av sonden, men också eftersom jag var så torr.

Jag blev i alla fall av med sonden efter ett tag, och kunde börja försöka inta mat, vilket fungerade sådär. Jag fick i alla fall i mig lite köttbullar den andra dagen, vilket var skönt.

Det var de största poängerna med vad som hände under min operationstid. Jag fick penicillin, men det är fortfarande inte helt bra. Jag tränade lite lugnt igår, och det verkar fungera bra. Nu ska jag försöka ta mig till gymmet och köra lite för att få upp styrka igen.

Mer updates kommer senare!