Save us from discord, or deem us unworthy

Jahapp, ny vecka rå. Har fortsatt med lägenheten idag, då jag var och köpte lite kabelledning och eltejp för att fixa med alla sladdar och skit som dräller i lägenheten. Inte alls nöjd med hur det blev vid dörrarna, men men... Jag ska ju förhoppningsvis fixa dörrkarmarna någon gång i framtiden, så dår får man ta och göra om det.

Jag har kommit till den klara insikten att jag gillar dystopier. Förutom att det är ett coolt ord, är det rätt intressant. För de som inte orkar googla, är en dystopi motsatsen till en utopi, med andra ord en framtid där saker och ting inte ritkigt utvecklats så bra som man kan hoppas. Oftast är det en totalitär stat, alternativt något företag eller en religion som har fått alldeles för mycket makt, och av den anledningen reducerar människor rätt och frihet etc. Bra skit, med andra ord. Så jag har försökt leta upp, i första hand, filmer som handlar om liknande saker (och det finns ju en hel del, och jag har redan sett många av dom), och nu ska jag kolla på en av dem. Dark Metropolis.

Har för övrigt faktiskt kollat på ett gäng filmer på senaste tiden... Vem vill ha betyg? Ni vill ha betyg!

Mega shark Vs. giant octopus: Handlar om att två odjur (en stor haj och en stor bläckfisk of course) släpps lösa efter att militär sprängt sönder ett isblock. Bara titeln borde ju ge filmen fem trattar, men med tanke på i bästa fall mediokra skådespelarinsatser, samt specialeffekter som hör hemma på 70-talet, kan filmen inte på annat en ett fett minus. Herrejävlar vilken dålig film.

Metropolis: Svensk animerad film (om just en dystopi), där ett företag har skapat ett shampo som fäster microchips i skalpen på människor, vilken skapar möjligheten att kommunicera med dessa, utan att de vet att det händer. Med andra ord, effektiv marknadsföring! Annorlunda animeringsteknik, inte alltid så bra röster, men kul story. Tre trattar!

Shrek forever after: Ja, jag var tvungen. Har man sett de tre tidigare, måste man se den sista. Shrek vill vara en riktig oger en gång till, och signar en deal med Rumpelstiltskin (vilket man inte ska göra). Sen måste Shrek lösa problemet genom att få Fiona att älska honom igen (i en alternativ verklighet). Och ptja, gedigen insats, som vanligt. Inget att bli våt i trosan av, men roligt ändå. Tre trattar.

Arctic blast: Katastrofrulle om en sprickor i ozonlagret som får mesosfären att sippra ned i stratosfären, vilket orsakar ett lågtryck som väller över Australien (först, sedan resten av världen lite här och där), med temperaturer på runt -70 grader, med andra ord tillräckligt för att frysa människor. Rätt mediokra eftekter här också, okej i övrigt. Två trattar.

The drawn together movie: The movie!: Filmversion baserat på tecknade serien Drawn together, som var riktigt rolig. Handlar om att deras serie har blivit struken från tablån (med resultatet att de nu kan svära utan att det blir censurerat), och deras försök att få tillbaka sin programtid. Riktigt roligt, och hyfsat sjuk humor, något som ju inte kan bli annat än underbart. Lite kort kanske, men kul ändå. Tre trattar!

Idiocracy: En annan rulle om en dystopi, där en rätt medioker militär (som arbetar på basens bibliotek) får chansen att delta i ett experiment, där han tillsammans med en prostituerad ska frysas ner i ett år, för att se om detsamma går att göra med andra militärer. Dock blir experimentet bortglömt, och de två är frysta i 500 år. På den tiden har befolkningen dummats ner, på grund av att dumma människor skaffar barn, och smarta inte, vilket innebär att de två är jordens smartaste personer. Från början försöker de hitta en tidsmaskin (Time musheen), men hamnar i trubbel, och måste rädda hela världen från kris. Rätt rolig film, men kanske lite väl löjlig. Luke Wilson är rätt kul i sin roll dock. Två trattar!

Så japp, lite film har jag kollat på. Och nu, en till!

Tjipp!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0