Peace & Love, ho!


Som alla vet!

Så ska jag till Borlänge i sommar och återigen besöka Peace & Love. Det har man verkligen snöat in på, speciellt då Camilla kommer därifrån och kommer närvara. Kanske får jag med henne på åtminstone en spelning den här gången.

Band som jag kommer stå längst fram på:

Sick Of It All
NOFX


Band jag kommer se, och troligtvis pressa mig fram på i vilket fall som helst:

Alice In Chains
Mando Diao
The Hives
A Day To Remember
As I Lay Dying
Danko Jones
Hardcore Superstar
Jello Biafra And The Guantanamo School Of Medicine
Nationalteaterns Rockorkester
Nikola Sarcevic

Sen får man ju se om det tillkommer akter eller hur det blir. Men fan vad fest det ska bli!

Oj oj. OJ!

Fan, glömde ju lite bilder i förra inlägget!



Utgångskläder.


Skada efter träningen.



Do you know about the Einstein crew?

Matlagning idag! Köttfärssås! Premiär i casa la Kristofer. Har aldrig gjort det förut, och speciellt inte utan recept. Eller ja, jag har ju inte gjort det, varken med eller utan recept. Alltså.



Jag menar, hur gott ser inte det där ut? Och det här var andra portionen. Och nej, jag åt inte den också. Jag var helt kanonfull efter första, så den här går ner i lådan och med till jobbet imorgon. Fast det blev ordentligt jäkla mycket, så jag vet inte riktigt hur mycket jag kommer att orka med. Men det är bara bra det.

Annars var det ju fest i helgen. Med fotbollslaget. Insparksfest. Åtta skulle bli insparkade, och det var åtta (tror jag) som stod för insparkandet. Det gick faktiskt nästan lite skamligt lugnt till, men ändå roligt. Det blev lite tävlingar, lite slit, lite alkohol (nej, faktiskt inte så mycket, eftersom två flaskor sprit inte räcker långt till åtta personer), och massa skratt. Kul som fan var det!



Här har vi i alla fall Vincent på språng i årets bästa gris. Det kanske är en idé att även i fortsättningen köra den fulla och med domare? Tål att tänkas på! Efter insparken drog jag iväg med Oskar till en av hans kompisar och förfestade lite mer innan vi drog till Mobergs. Way too much alcohol intogs och jag drog säkert hem bra mycket tidigare än tänkt. Och med taxi.

På kvällen på söndagen (efter en jävligt tung bakfylla) var sen dags för B-lagsträningsmatch (hur satan sexigt låter inte det?) mot Riala, och vi var ett gäng bakfulla stackare som ställde upp på lite bolltrollning. Bara två av de som var med (förutom ombytta coachen då) hade skippat festen dagen tidigare, och såg ju då klart mycket piggare ut än oss andra. Det gick lite så där i första, men i andra var vi faktiskt snäppet bättre, och kunde vinna matchen med 5-2, vilket kändes skönt trots allt.

Idag är det träning på gång, om bara trekvart! Dags att fixa till sig!


Frenzal Rhomb - Punisher


Jag ser det... Va fan!

Inga konstigheter idag inte. Jobba, träna, slappa, käka mat, diska (!), slappa lite till. Nio arbetspass i rad, morgondagens ledighet har jag gjort mig förtjänad av. Då blir det Stockholm och träffa Samantha för lite efterlängtad fika.

Appropå... Eh... Nåt.


Vad gillar vi att det började snöa idag? Och att det bara fortsatte? Och att det ligger kvar?


I fucking april. Nej nej nej, det här går inte. Inte nog med att det var snö på min födelsedag för första gången sen jag föddes, nu snöar det dagen efter gräs-premiären i fotbollen. Det är nånting som inte stämmer här, och jag tänker ta reda på vad! Någon som har numret till Gud? Jag skulle vilja säga några väl valda ord till honom. Skicka gärna jordbävningar till Haiti (obs-skämt-obs), men håll snön borta från Sverige i april! Det här gillas inte. Som tur är, är det tillräckligt varmt för att det ska töa bort relativt snabbt, men va fan. Nog!

NOG!

Cashish

Dagens topic på jobbet: Betyder 'mörk' i en undersökning att personen ifråga är mörkhårig, alltså mörk till utseendet, eller mörkhyad? Camilla verkar vara av den gamla skolan, och menar att det är en person som är mörkhårig, och därför betecknas som mörk, medan jag menar att det är en mer modern tappning och alltså innebär mörkhyad. Frågor på det?

Chill dag annars, inga större konstigheter, förutom att jag hade tänkt planera en schysst måltid utifrån den nya kokboken jag fick av föräldrarna, men kände att jag inte hade speciellt mycket tid innan jag var tvungen att åka till jobbet. Men det blir kyckling med currysås och ris, kan inte bli fel! Och förhoppningsvis blir det tillräckligt kvar för att få till en matlåda till imorgon, vilket ju är tanken med min matlagning nuförtiden.

Fick också min första check från OKQ8-kortet sen jag var sjuk idag.


150 pix! Blir nog en tankning för dem imorgon, eftersom det börjar ta slut med bensin. Bra skit hörrni!




Derek, my Derek

Ett av TV4's bästa beslut är att ta tillbaka Hemsökta Hus på söndagkvällarna, eftersom det är ett bra program, och jag alltid kan kolla på det eftersom jag inte jobbar måndagmorgnar.


Ett härligt gäng, måste jag säga. Nu vet jag, precis som alla andra som läser den här bloggen, att vissa människor helt enkelt inte är riktigt medier. Tyvärr gäller det allas vår Derek Acorah, den coolaste av dem alla. Han blev utsatt för ett test, ovetandes, och föll dit. Han utpekades som fejk, vilket är synd. Han var helt klart den bästa av medierna som är med, rent underhållningsmässigt. Men det spelar ingen roll, programmet är sevärt i vilket fall som helst. Tv4 kör repriser, men jag har sett långt ifrån alla avsnitt, så det är ingen fara.

 


Mats Nileskär

En av mina absolut största idoler på P3 (och det är ju inte många), förutom den homosexuella killen som har något program jag inte kommer ihåg vad det heter, är P3 Souls Mats Nileskär. En gigant bland giganter.



Hans underbara röst ledsagar en under helgernas kvällar (och kanske andra dagar, jag lyssnar inte så ofta på P3). Det är nästan en meditativ röst, lugnande, förtroendeingivande. Jag kan se honom framför mig i radiostudion, inte i ett lysrörsbelyst rum med stora hörlurar på, utan i en skön skinnfotölj med ryggstöd som är två huvuden högre än an själv, sittandes med en pipa i munnen, iklädd en rökrock, troligtvis röd, kanske svart. Han smuttar kanske på ett glas congac emellanåt. Han muserar och stryker sig över mustaschen när något särskilt fascinerat honom. Ibland får han ett drömskt uttryck i ögonen, och liksom vandrar bort i tankarnas värld. Ljuset är nedsatt, kanske är det bara några levande ljus som gör att skuggorna kastas längs bokhyllorna, fulla med LP-skivor, och får hans anlete att se nästan overkligt ut.

Mats Nileskär, jag tror nästan jag är kär.


Double down, mothertrucker

Jag antar att alla redan har sett det här?


KFC's Double Down. Två kycklingfiléer. Två skivor bacon. Två smälta skivor pepparost. Lite sås.

540 kalorier och 32 gram fett.

Jävligt synd att vi inte har KFC i Sverige, för jag skulle verkligen vilja testa den. Även om en reporter i Aftonbladet tyckte den var vidrig. Vill ha!



Fuck you Island

Då blev det jobb idag i alla fall då, eftersom Kaisa och Oskar strulade en massa på jobbet. Men det är bra, eftersom Oskar tar mitt pass på torsdag nästa vecka så att jag kan träna då också. Saker och ting löser sig! Det löser sig alltid! Och jag behöver inte ens skita i en vask! Lite småmycket att göra idag, bland annat då jag monterade ihop en nittiosektion hyllor. Massa dryga delar som inte passar och som väger bly. Men jag fick till det, bara för att märka att det saknades massa hyllor, så att det ändå inte blev klart.

Vad tycker vi om Islands payback då? De jävlarna skickar ett stort askmoln över Europa, bara för att finanskrisen drabbade dem hårt. Inte okej, säger jag! Nu påverkas ju jag minimalt, men ändå. Alla plan är inställda till minst söndag, fick jag höra ikväll... Inte kul, faktiskt, och med tanke på att senast samma vulkan höll på så här, varade det i ett år. Men men, det blir nog bra det.


Ser ju mysigt ut. Sverige är där i mitten någonstans, men det värsta verkar ju vara söderut i alla fall. Det här kan bli ytterligare en naturkatastrof lagd till handlingarna. Undrar när domedagsprofeterna ska börja ropa om jordens undergång? Det händer ju onekligen en jävla massa skit i världen just nu, även om det här inte dödar folk är det ju inte speciellt... Normalt, liksom.

Sovmorgon imorgon, topp!

Three strikes and you're out!

Igår var det premiärdags för mitt nya knivset som jag fick av mina föräldrar i födelsedagspresent. Grönsaker skulle skäras i småbitar av mina excellenta redskap, och tacon skulle bli helt underbar! Började med gurkan. Gick underbart. Kniven bara smälte genom gurkan, utan problem! Paprika? Inga problem alls, behövde knappt lägga vikt på kniven så slant den rackaren igenom. Isbergssalladen, då? Jo ni...



Ett fint snitt över tummen, blodet forsade, och jag svimmade. Eller ja, svimmandet inträffade inte, utan snarare svordomar och ömsom baddande med papper och ömsom klippandes av plåster. Fördelen var väl att kniven var så vass att såret blev så tunt, men fortfarande långt och jävligt blodigt. Sen sitter det på ett så dumt sätt att det blir svårt att få plåstret att sitta kvar. Och mina plåster sen då? Aqua resistant? My ass att de är. En droppe vatten så lossnar de, om de ens fastnar från första början. Nej, dravel och båg, måste jag säga!

Jag har också fixat en fin uppsättning andra sår på min vänsterhand, förutom det på tummen är det väl runt tre till, varav ett gör tillräckligt ont för att jag ska vilja ha plåster på det med. De andra har jag fått på jobbet, utan att veta när jag fått dem. Lagom irriterande.

Annars var det ju ett tag sen ni fick se lite bilder på mig, så här kommer ett gäng!




Nej, vad säger ni? Sängen kanske, läsa lite, sen upp och jobba dagpass imorgon, istälett för kvällspass eftersom chefen ska fixa med båten. Låter väl som en klockren plan? Sen blir det träning direkt efter jobbet också. Awesomecakes!

En liten en

Jahapp, det blev inget Stockholm med Jaeger idag, den stackaren har festa för hårt. Men det är lugnt, än är han ung, han klarar av det! Nästan i alla fall. Nej, det blir fest i Älmsta istället, med Camilla och det glada gänget.

Spelade ju match idag, mot Rådmansö, och det gick väl... Så där. I första halvlek kände jag mig mest bortkollrad större delen av tiden, vilket kanske inte är helt okej. Varken bra beslut om löpningar eller en-mot-en defensivt. I andra halvleken blev det dock bättre, kanske för att min kant blev lite... Enklare, så att säga. Och att jag trots allt stod på benen i 90 minuter var inte helt fel det heller, jag hade till och med krafter kvar att köra lite mer offensivt i andra, men tyvärr kom inga sådana lägen, då det mesta av spelet bedrevs på andra kanten. Men men, 2-2 blev det, vilket får ses som ett riktigt bra resultat mot ett lag från en division ovanför oss, som också var betydligt bättre än vad Väddö var.

Så... Dags att klä sig, och piffa till sig det sista innan jag hoppar in i bilen och drar norrut. Och in i dimman. Det ska bli quuuhl.

Das ausdajt

Nionde arbetspasset i rad avklarat! Ett kvar innan lite välförtjänt ledighet, med fotboll och fest i helgen. Det kan inte annat än bli bra skit. Eller ja, jag vet ju inte om jag faktiskt kommer att bli uttagen till matchen, men det känns ändå rätt säkert att det blir så. Troligtvis högerback. I annat fall blir det festa imorgon.

Oskar den jäveln har ju snott pass av mig nästa vecka också; jag hade kunnat få ytterligare två till om jag jobbat igår förmiddag. Men men, jag får väl vara ledig två dagar nästa vecka då. Jag är ju trots allt uppe i runt 2500 extra i lön redan på majlönen, och har i alla fall ett till pass inbokat, om två veckor. Det kommer bli bra skit det här.

Tatueringen börjar bli bra den med, nästan all sårskorpa är borta.


Sehr gut? Sehr massa gut. Det har ju så klart börjat klia ordentligt nu, bland annat på grund av att hårstråna börjar växa ut, men också av att det läker. Jag svängde förbi Apoteket efter jobbet, men de hade så klart slut på Bepanthen som jag använder, så vi får klara oss på det vi har, får helt enkelt snåla lite. I värsta fall sätter jag Jaeger på att handla det till mig i Stockholm. Jag tänker inte använda Helosan. Eftersom ingen tatuerare än så länge föredragit det framför Bepanthen kommer jag inte att byta.

Lostprophets - Five Is A Four Letter Word


Preeeeezzeeeeentzz!

Som utlovat, bilder på vad jag fick i födelsedagspresent! Eller ja, det blev en bild, palla ta massa...



Från vänster: Väska och tröja av Martin, Marianne och Fanny, Erniebok av Magnus, Vår Kokbok av föräldrarna, chokladtryfflar (karamellsmak) av Martin etc samt knivset och födelsedagskort av föräldrarna. Helt okej grejjer faktiskt!

En väska?, kanske ni undrar. Jajamensan! Det var knappast en present jag förväntade mig, men en välkommen sådan. Jag har redan använt den några gånger när jag åkt till Stockholm, och det har varit alldeles lysande! Förutom letandet efter de mindre sakerna då. Som tur är finns det ett fack för mobiltelefonen, så att jag inte behöver leta efter den om det skulle ringa. Så japp, jag är numera en väskbärnade pojke! Ibland.

Tryfflarna var också sanslöst goda...



För goda!

Frukost nu, sen på det åttonde arbetspasset av tio i rad. I helgen vill jag dock vara ledig, men nästa vecka hoppas vi på fler extrapass!


Allting är alltid enklare

Skön träning ikväll, kändes riktigt bra faktiskt. Självklart har jag ännu mer att ge, men det känns bra att formen är på väg tillbaka efter operationen, trots att jag skippade torsdagsträningen förra veckan, eftersom jag kände mig rätt förkyld. Jag fick till och med skruva in en fin boll i krysset, men det vägde mest upp alla sanslösa missar jag lyckades med, samt att mitt en-mot-en är i stort behov av förbättring. Att rensa tankarna framför mål när man ska avsluta är något alla avslutare vet, men när det handlar om att utmana en mot en måste man faktiskt tänka, något som inte riktigt funkar för mig just nu. Nåja, det kommer väl? Jag är ju en fotbollstalang i utveckling!

Annars är det tre arbetspass kvar den här veckan, och nu fick jag sovmorgon imorgon eftersom Oskar ville byta, vilket nästan var välkommet. Jag hade i och för sig velat träna efter jobbet, men det är skönt med sovmorgon också. Jag får ta ett hårdare träningspass på fredag, kanske både gym och intervallträning. Vi får se. I helgen är jag i alla fall ledig, och det var säkert något jag skulle göra, men jag har glömt det för tillfället.

Innan träningen svängde jag förbi föräldrarna och plockade upp min andra födelsedagspresent av dem, nämligen ett knivset. Riktigt behövligt, nu ska jag bara investera i en knivslip (eventuellt, föräldrarna har ju en jag får låna), så kan de vara fräscha och fina resten av mitt liv kanske? Man ska aldrig underskatta riktigt fina knivar, hur ska man annars kunna mörda någon rent och fint?

Ska vi kanske kolla på Boston Tea Party från igår? Ja, kanske? Jag måste ju få se inslaget om drottningen som porrskådis, en ny svensk klassiker!

Promoe (med Afasi) - Inflation


Jahaja, så var det uppdatering dårå

Jahapp, påskhelgen avklarad, och det med snöoväder. Eller ja, oväder var det väl inte att snacka om, men snöade gjorde det när jag drog upp persiennerna i morse vid 12-tiden. Och då hade det snöat i över fem timmar redan. Inte speciellt pepp alltså. Men en flukt på termometern visade i alla fall plusgrader, och nu när jag åkte hem från jobbet ligger det mest snö på gräset, och knappt nåt på vägen, så det försvinner nog snabbt. Dock inte speciellt intressant med ännu mer snö... Våren var ju på väg med stormsteg, och det här var en ovälkommen set-back.

Annars då? Jo, ni! Jag har fyllt år! Igår närmare bestämt. 28 varma vårar gammal (eller 27 då, eftersom den här våren inte är varm än så länge). Jag ska försöka ta lite bilder på mina födelsedagspresenter imorgon, mest för att jag antagligen får min andra av föräldrarna (som jag i och för sig redan vet vad det är), så ni får se mina fina saker. Gårdagen spenderades i övrigt med att jobba, men jag är inte den som är den. Jag var hos föräldrarna och käkade julbo... Nej, påskbord var det ju... I lördags. Min ena bror (Magnus) var här i fredags, och min andra (Martin, med familj) var här förra lördagen. Så jag är alldeles ypperligt nöjd med mitt födelsedagsfirande.

I lördags försvann jag till Samantha också, och lekte lite med några sköna typer där, samt sov över.

Jag ser också till att jobba på ordentligt fram till min semester, så att jag får massa pengar att leka med under sommaren, och efter. Tre pass extra i april redan (fram till på fredag), och mer ska det bli. Med tanke på att jag bara fick 11000 kr på senaste lönen (sjuklön), och inte kommer få så stor i april, kan det behövas. Men i maj och juni blir det fett med pengar, det kan jag lova.

Hur som, nu är det dags för lite... Sova tror jag. Kanske läsa lite? Ja, det skulle ju vara kul faktiskt.

Toodles!

U-Min


Pennywise - Nothing


NOFX - Soul Doubt


More guitars

Som utlovat, en bättre bild på tatueringen.


Hej, jag har tatuerat mig

Recap recap recap!

Jag har tatuerat mig!


Snygg? Så in i helvete satan snygg! Robin Hesselbäck, du har mitt förtroende! Jag ska försöka ta lite bättre bilder senare, den här blev lite väl mycket ovanifrån, och långt ifrån.

Tatueringen tog runt 4 timmar att göra, rasterna inte inräknade. Vi var klara runt 19.30 på måndagkvällen, med bara han och jag kvar i studion. Inte ofta man associerar tatuerare med sådan serviceanda, och verkligen inte något jag förväntade mig. Men med tanke på det utförda arbetet kan jag inte annat än säga att det troligtvis var värt mer än de 5000 jag betalade. Nu blir det lugnare inför sommaren, men efter kommer jag helt klart återvända.

I övrigt inte mycket att rapportera, förutom en lindrigare förkylning, troligtvis beroende på träningen i tisdags. Som tur är, är det ingen fotboll förren nästa tisdag, så förhoppningsvis är jag pigg och kry tills dess. Å andra sidan jobbar jag till och med torsdag nästa vecka, och det påverkar ju tillfrisknande lite, med tanke på alla människor man kommer i kontakt med. Men jag mår redan bättre, så det är bra.

Ja just det. VÅREN ÄR PÅ VÄG! Fucking finally, liksom. Någon vecka till så kanske till och med all snö är borta. Kan vi hoppas på så mycket? Ja, det tycker jag allt.

Nej, sängen snart, upp och jobba imorgon. Det blir bra skit.