Strike Anywhere - Sedition


Pärlnougat

Jag har gjort min plikt, dags för dig!


Anledningen till att jag inte röstade på några andra? För att de jag gillar mest redan ligger på de första tredje platserna. Men pärlnougaten får inte försvinna!



Click clack

Jag kom precis på en sak! Jag förvillade helt bort mig i dagarna i förra inlägget... Jag fick ju inte alls mina nya skor i måndags, utan det var ju i tisdags. I måndags hände det näst bästa (eller näst näst bästa) den senaste veckan, jag kollade på En Julsaga med Samantha!


Jim Carrey i huvudrollen (och några andra roller också), och det med bravur. Vi såg den på engelska, men utan 3D. 3D verkar ju ha blivit den nya flugan (igen), och jag har helt klart hållit mig borta från sådant otyg. Det här var dock en film jag faktiskt skulle kunna tänka mig att se i 3D, eftersom kvalitén på grafiken var något av det bästa jag sett inom animerad film än så länge. Men 3D känns fortfarande alldeles för mycket 80-tal.

Så, då var det lilla missförståndet utrett. Idag är det slapp som gäller, och jag känner mig fetare än vanligt, sedan jag köpt rulltårta, cheese ballz och lösgodis på Flygfyren. Det är min mat idag det. Jag startade i och för sig med gröt, vilket var bra av mig, men den goda gärningen för min kropp har redan sopats av banan. Imorgon ska jag dock försöka bege mig ut och träna, så det får helt klart bli en nyttigare dag för mig.

E-Boogie

Nej, nu börjar det bli dags att sluta göra min lilla, men (troligtvis) goda, läsarskara glada, genom att uppdatera min blogg igen! Det var ju trots allt någon vecka sedan sist.

Det viktigaste att börja med: The Living End. Jag såg dem på Debaser Slussen (trevlig lokal för övrigt) förra onsdagen, och det var något av det bästa jag sett. Alla som inte var där missade en grym live show med massa bra musik. Det enda som var lite mindre bra var att det slutade 22.50, och jag började jobba 06.20 dagen efter. Jag var inte hemma förrens strax innan ett på natten, så det blev inte många timmars sömn vill jag lova. Det bästa de spelade? Nästan slutet faktiskt.


Det var faktiskt riktigt likt det där, så det var nog hyfsat inövat. Gitarristen Chris Cheney är faktiskt helt jävla grym på gitarr (så klart). Man stod mest med hakan i golvet, varvat med hopp och handklapp. Underbart!

På grund av att jag kom hem så sent och jobbade morgon dagen efter blev det inte någon träning på kvällen, då jag helt enkelt inte orkade. På fredagen var det fest på kvällen som gällde, då Samantha kom hem för runt en vecka för att träffa vänner och ha lite skoj. Vi (hon, jag, Angelica och Maria) firade hennes födelsedag (typ) genom att först äta indisk mat (vilket var riktigt gott) på en restaurang där jag tydligen var en tjej enligt servitrisen. Men det är lugnt, jag bjuder på den! Efter maten drog vi till La Isla, vilket är en salsanattklubb, eller nåt, där vi först satt och snackade lite och drack lite (Screwdrivers, yay!) för att sedan dansa när det blev lite mindre salsa och marengue och lite mer tradiotionellt nattklubbsdäng. Riktigt kul var det, även om man kanske hade kunnat bli lite fullare. Försvann därifrån så att jag skulle hinna med 02.20 bussen hem, vilket jag gjorde med råge. Var hemma runt 03.30, och fick då hela tre timmars sömn (typ) eftersom det var morgonpass på lördagen och klockan på 06.30. Men va fan, ska man festa så ska man.

Jobbhelgen blev lugn, utan större incidenter eller händelser, precis som det ska vara.

I måndags fick jag mina nya arbetsskor, eftersom de jag hade innan kanske inte var i det bästa laget...


Eller vad tycker vi? Nej, de nya är helt okej, men sen kostar de 500 kr också...

I tisdags! Då klippte jag mig. Japp, jajamensan, helt klart. Det blev... Bra, tror jag... 


Vad tycker vi? Jag tycker att det blev lite väl kort på sina ställen, men i övrigt blev det faktiskt okej. Nu kan det växa i ett halvår minst innan jag behöver klippa igen. Sweet!

Jag har också julpyntat på jobbet! Kolla så vackert!


Fan vad jag är duktig, right?

Nej, nu är det dags för... Slapp, eftersom jag är ledig fyra dagar. Wihoo! 


Hej hej, här är jag, älska mig!

Slapphelgen inledd! Tre dagars ledighet, och även om jag egentligen kände för att göra något, är det ordentligt skönt att inte göra något alls. Egentligen borde jag städa och sånt idag, men skjuter på det till imorgon och på måndag, idag är ämnad till absolut ingenting. Polisskolan 2 på TV, kan det bli bättre? Det vete tusan...

I alla fall...

Vi har ju börjat sälja läkemedel på jobbet, receptfria, vilket ju är bra. Tydligen hade en tidning intervjuat en av de på OKQ8 som har jobbat med detta, och denne någon (som jag inte kommer ihåg namnet på) var mäkta stolt över att vi var hela två (!) dagar före Statoil med detta. Så nöjd att han kände att han måste påpeka att det faktiskt fanns bevis för att vi började sälja på måndagen! Själv kände jag att... Spelar roll? Oj, vi var några dagar före Statoil med någonting. Herregud! Nobels fredspris! Nu kanske vi ska börja få lite fler kunder än dem också?

Nu är ju vi i och för sig en av de bästa stationerna i landet (av OKQ8's stationer alltså), nämligen på 18:e plats när det gäller lönsamhet. Inte illa pinkat. Vi kom också tvåa i distriktet på en tävling där det gällde att sälja så mycket olja som möjligt i relation till drivmedelsförsäljningen. Thomas köpte en tårta till vår ära, som jag fortfarande inte ätit på. Den lär vara tokslut på tisdag... Äh, det var ändå Prinsesstårta, som jag inte direkt gillar, så det gör inget.

Appropå bensinbolag... Jag läste ju i Aftonbladet för ett tag sedan hur svårt det var för de som bor på glesbygden, som har flera mil till närmaste tankställe, och hur mycket det koster dem, och hur svårt det är, och hur dåligt det är med högre bensinpriser etc etc. Min åsikt i frågan är att... Flytta då! Det är ingen som tvingar folk att bo på glesbygden, det är ett eget val att placera sitt hem där. Det finns gott om bostäder och jobb i storstäderna, men vissa vill ju inte bo där. Men då får man faktiskt acceptera att det är långt till till exempel tankställen. Deal with it! Klaga inte på bensinbolagen som stänger stationer som inte går runt ekonomiskt, det är ju faktiskt deras eget fel att de inte gör det. Så nej, ingen hänsyn alls till de som bor på glesbygden.

Och just! Jag har nu fått det nya VISA-kortet från OKQ8, som troligtvis är asbra grejjer. Massa bonus och ingen kostnad, kan det bli bättre? Troligtvis, men det är rätt bra nu.


Schnyggt, va? Brunt är... Någonting som rimmar på brunt. Vad rimmar på brunt egentligen? Hmm...

Äh, alldeles för mycket OKQ8-snack nu, nu pratar vi om något annat.

Mig!


Kolla så långt mitt hår har blivit! Det börjar bli dags för en klippning tror jag, men inte kort då, utan mest klippa ner lite. Speciellt i nacken börjar det bli för långt, så ja... Klippning snart!

Två av mina dermals har krånglat senaste dagarna, men det verkar vara över nu. Den ena är lite svullen fortfarande, men den andra är som vanligt nu. Har ingen lust med att de stöts bort av kroppen, de ska vara där de är!

Och jag vill tatuera mig. Riktigt mycket. Men jag känner inte riktigt att jag har kapitalet nu, men förhoppningsvis har jag det efter nästa lön, så för eller efter jul/nyår, det är frågan. Men jag vill!

Och jag vill spela in musik. Ge mig lite motivation, tack?

Nej, slappkvällen fortsätter!

No pictures

Ont är vad jag har, det vill jag lova. Ont ont ont. Åkte på en riktigt fin hockeytackling på träningen igår, signerad Tommy. Rakt på revbenen på sidan/ryggen till vänster. Nu kan jag bara ligga ordentligt på ena sidan (den vänsta av någon anledning) och eftersom jag inte kan somna på rygg är det den sidan det får bli. Synd bara att en av mina två dermals på vänstra bröstet är uppsvullen och gör ont också... Typiskt, på min ära!

Annars då? Jo, jag har ju försökt hitta på jobb som jag faktiskt skulle kunna tänka mig, och kom på något så otippat som pilot (typ reguljärflyg), och ja, det är en seriös tanke. Jag letade lite på Google efter pilotutbildningar, och hittade en som verkade schysst. Belägen i Kalifornien under 18 månader. Topp! Kollade priset. 649 000 kr. Jahapp. Det var ju kanske inte så spännande längre, även om man nu kanske tjänar rätt bra som pilot...

Tänkte då på det näst bästa, kabinpersonal, och letade upp CAT of Sweden, som utbildar dylika. Kikade på kriterierna för ansökanden. 1.0 i synkorrigering. Topp! Så det blev ju inget med det, inte om jag fixar mina ögon för runt 20-30 000 först. Så... Det blir inget flygande av för min del, och letandet går vidare!

Jag förlängde också bokningen av min tandläkartid för femtielfte gången, till den 20 november (första tiden var 18 september 2008 (ja, 2008). Nu ska jag nog istället skicka ett mail och avboka tiden tillsvidare, eftersom det inte går att göra genom ombokningssidan. jag tycker det är rätt spännande att de bara skickar ut tider, som man dessutom måste betala oavsett om man kommer eller inte. Jag är väl vuxen och bestämmer om jag ska till tandläkaren själv? Hoppas jag? Eller?

Jag har också insett hur jag kan få inspelning av min gitarr att låta bättre, vilket är ett plus, men tyvärr kommer jag inte kunna spela något vidare, eftersom jag har ett jättefint skärsår på vänster lillfinger, och det är inte najs att dra över en gitarrsträng (jag har provat).

Nej, nu är det slappa resten av kvällen, för att sen gå och lägga sig och jobba morgonpass igen. Toodles!

What's the color of her eyes?

Så var helgens arbetspass avklarade, och idag fick jag smaka på samma medicin som Camilla fick förra gången vi jobbade, nämligen att Klas försov sig. Så jag öppnade ensam tills att han kom runt 10 minuter över åtta. Men det var helt okej, jag hade två kunder under den tiden, så det var inte som att jag arbetade ihjäl mig, samt att jag hoppade över vissa grejjer som han fick göra när han kom.

I fredags då... Jag var på Rise Against i Fryshuset! Det var riktigt riktigt värt det. Jag åkte i bra tid till Stockholm, och var framme vid Gullmarsplan runt 17.30, eftersom jag inte riktigt visste hur jag skulle hitta därifrån. Dock så såg jag ju de stora bokstäverna på huset, så jag visste ju i alla fall precis var det låg (och jag behövde inte ens min medhavda karta!). Hur som helst lyckades jag till slut hitta dit, och hittade också kön till insläppet, runt 17.50, alltså fyrtio minuter innan insläpp. Vid det laget var det runt... 300 meter kö? Party party! Det var bara att ställa sig sist och se glad ut. Sen blev det nog ytterligare 300 meter till kö bakom mig, så det var rätt skönt att vara i tid. Det lär väl inte bli så mycket på The Living End om två veckor, får man hoppas.

När väl insläppet började gick dock riktigt smidigt att komma in, hänga av sig jackan, och ansluta till folket som var på plats. Från början stod jag runt 10 meter från scenen, men sen de släppte på lite fler folk till det främre området (som var avspärrat både framför scenen och bakom) begav jag mig så klart dit. Förbandet Regulations (svenska) var faktiskt ett riktigt okej band, kanske i stil med Sex Pistols (om jag nu hade hört fler låtar än Anarchy In The U.K. så att jag visste hur deras sound är/var). Efter dem var det lite väntan innan Rise Against, och när det väl började var det tokös som gällde. Från att ha varit i kanske 5-6:e "ledet" hamnade jag till slut näst längst fram, vilket var som det ska vara. Av någon anledning. Jag vet inte vad charmen är med att stångas, pressas och svettas bredvid massa andra människor, men det hör till, i mina ögon. Massa allsång, ont i nacken, trötta ben och en tröja som jag hade kunnat vrida svetten ur kan väl sammanfatta spelningen, och jag är allt annat än missnöjd. Riktigt bra var det!

Annars åt jag kl 14 i fredags, och sedan ingenting förren runt 9 på lördagen, och jag var inte ens hungrig. Min kropp är helt klart skum. Jag hade tänkt att festa igår, men Oskar ville byta pass idag, och jag var snäll, plus att jag vill spara pengar/inte vill festa nykter/är småsjuk etc etc, så det blev att slappa hemma.

Idag är det samma sak, och imorgon ska jag avnjuta en sovmorgon, för att sedan jobba på kvällen. Nästa helg vete tusan vad jag ska göra, men något spännande måste man väl kunna hitta på?

Nu ska jag... Kanske laga mat? Borde göra det i alla fall. Toodles!