Tungt

Vet inte när jag kommer orka återge Peace & Love, årgång 2009, men det är inte nu. Jobb imorgon, sen två pass till, inför ytterligare semester.

Toodles!

Ålandsresa, ho!

09-06-20 SKYDDAT BELOPP  -643,00

09-06-20 SKYDDAT BELOPP  -424,00

09-06-20 SKYDDAT BELOPP  -458,00

Bra. Skit.


Time for some music!

Hej igen blooooggen!

Har ju inte haft tillfälle att blogga då jag har varit upptagen på annat håll, varit bakfull, samt utan internet.

I fredags var det ju faktiskt midsommar, och jag tog en sväng till Älmsta för att hälsa på Camilla med sambo Andreas, och massa annat löst folk. Det var alkohol, mingel, alkohol, lekar, alkohol, dans och så lite mera alkohol. Roligt satan, så klart med mig som DJ i slutet, dansa psykedeliskt till Sandstorm, någon?




På lördagen åkte nära nog samma gäng till Åland, för min egen del för att köpa alkohol till Peace & Love, men också för att festa satan. Det blev, för min egen del, en ännu blötare kväll än fredagen, med tillhörande nakenbad i jacuzzi på kvällen (jag var en enda som var naken, dock).



På söndagen slappade vi, kollade YouTubeklipp, och sedan åkte jag hem. Bakfull som bara den hela söndagen, så pass att det behövdes Alvedon i två omgångar för att få bukt på den.

Och igår måndag blev jag så klart väckt av Jäger, på min första riktiga semesterdag, runt halv åtta på morgonen. Men jag tycker om honom ändå. Jag passade på att snacka med Pernilla samtidigt, eftersom jag såg att hon skickat ett sms lite tidigare. Sen hade jag ju tydligen tvättstugan igår, men det missade jag, eftersom jag trodde att jag hade den idag. Det blev istället att tvätta kl 7 i morse, så min semester har ju börjat kanonbra, måste jag säga.

Var en sväng på banken också, för att försöka binda ränta på mina lån, men tji fick jag. Han som hade svarat mig på Internetbanken hade tydligen inte så bra koll, när han hänvisade mig till bankkontoret. Men jag fixade i alla fall upp amorteringsbeloppet på ett mina lån, så att det blir återbetalat lite snabbare.

Fixade också bilen på jobbet, så att den är fin och fräsch till att jag åker upp imorgon. Appropå det hoppas jag att jag får tag i henne som jag ska bo hos, eftersom mitt internet strejkade igår, och likaså föräldrarnas, så kom jag inte åt att snacka med henne då. Men förhoppningsvis är hon online idag, så... (nej, jag har inte hennes nummer).

Bra skit, med andra ord! Nu blir det inga mer uppdateringar förrän på... Måndag? Peace & Love, here I come!

En lite lång grej

Nu blire långt! Eller, kanske inte så långt, men lite långt.

I lördags vaknade jag, rätt nöjd med att inte ha festat på fredagen, snackade lite med Jäger om hans eskapader under fredagen, och insåg att det hade ju faktiskt varit roligt att vara med, men men. Det får bli nästa gång! Sen var det jobb på eftermiddagen med Camilla, och det var roligt som vanligt. Vi hade en relativt tät kändisdag, helt klart, som synes av mitt lilla Twitterinlägg till vänster. Först hade vi Henrik Schyffert på besök, men jag käkade precis då, och kom ut just när han lämnade butiken. Tydligen hade han avslutat sitt besök med den besynnerliga frasen "sju minus ett är tjugosex". Fråga mig inte om det stämde att han sa så, eller om vad det betyder. Jag antar att man måste vara lite mystisk och finurlig när man är kändis.

Efter det stod jag och David och snackade lite om just kändisbesök på vår mack, och jag sa att man knappast drar på andan är Robert Ashberg dyker upp, i och med att han gör det rätt ofta då han har lantställe i närheten. Och vem dyker då inte upp runt halvtimmen senare, om inte herr Ashberg? Helt klart mer rakad än under hans lilla promenad genom Sverige. Han kom intutandes på någon gammal lastbil, röd och fin, och skulle ha lite kaffe.

Sen hade vi ju också dansbandet Date på besök, eller jag tror i alla fall att det var de som var inne i butiken. Det var massa skånska (eller vilken dialekt det nu var) som annat folk med "Crew" skrivet på ryggen, strax efter att deras buss rullat in på området.

Kändistätt, med andra ord!

Efter jobbet drog jag direkt iväg till Jäger för att sova hos honom, då jag skulle hänga med på folkrace i Botkyrka dagen efter. Det var ju prognoser om sämre väder, så jag tänkte att "jag tar med ett extra par strumpor om det skulle bli lite blött". Hah! Dubbel-hah! Lite blött räcker inte på långa vägar för att beskriva mina fötter efter tio timmar i ihållande spöregn. Det tog inte lång tid för mig att helt ignorera det faktum att mina skor, strumpor och nedre del på byxorna var totalt genomblöta, och att byta strumpor i det läget kändes rätt meningslöst.

Jägers insats då? Jovars, en helt klart stabil insats i första heatet, som resulterade i en ohotad tredjeplats. I andra heatet såg det sjukt bra ut, då han körde mycket offensivt och snabbt fick en andraplats, realtivt långt före bilen på tredje plats. Dock blev det lite för mycket för stackars Jäger, som självklart ville vinna, men satsade lite väl mycket i första kurvan efter startrakan.


Fin, va? Och så här såg bilen ut efteråt:


Eller, hela taket var ju intryckt också, rutan småsprucken, bakre partiet intryckt också.


Trasig och jävligt. Det blev inte något mer åka av för dagen. Visst, motorn gick fortfarande helt okej, men det jobb som hade behövts göra, i det vädret, och utan chans till final, gjorde att beslutet togs att avbryta tävlingen. Vi var ju dock tvungna att stanna kvar till efter budgivningen, men efter det var det bara att lasta och åka hem. Jävligt synd, med tanke på att han hade hur bra häng på ledaren i andre heatet som helst, och med en andra plats hade tredje heatet kunnat innebära en finalplats, något som Jäger inte inkasserat på ett tag.

Men det verkar vara imponerande rullningar som är hans signum, helt klart. Det blir kanske en tävling i Skepptuna på torsdag, men det är ju lite oklart, med tanke på bilens tillstånd. Och även om söndagens tävling kanske gjorde en alltför sugen på folkrace är det ju fortfarande något jag är intresserad av. Det känns dock lite kämpigt, då det bara är Jäger och hans farsa jag känner som kör, och att behöva hänga med dem, och kräva deras uppmärksamhet känns lite... Så där. Det ligger väl närmare att satsa på rally i klass E som kartläsare, vilket också känns lockande, då jag nog tror att Jäger är en bättre förare än vad jag är. Vi får helt enkelt se vad som händer, pengarna finns i vilket som fall som helst inte just nu.

Igår jobbade jag med Erik, som är hemma i Norrtälje från plugg i Karlstad. Jag har saknat den jäveln! Självklart blev det ju som vanligt dock, att vi slappade lite väl mycket, så att vissa saker inte blev gjorda, men jag tror ändå vi fick det mesta under kontroll, och städat.

Vi har fått en rad nyheter i Bake Off sortimentet också! Jag var tvungen att ta en bild på (och smaka på) den roligaste av dem:


Zebradonut! En annan donut har vi också beställt in, samt två lyxmuffins, som var riktigt goda, men kanske inte värda 20 kr.

Mitt hår har börjat bli redigt långt, som synes här:


Vi gillar't! Fast jag börjar seriöst fundera på att klippa kort igen, men nu börjar jag känna som jag antar att alla med långt hår känner sig: Jag har ju sparat ut det, och det skulle ju vara riktigt onödigt att kasta bort snart ett år av sparande, liksom. Så jag behåller det nog, och försöker hitta på något när det blir ännu längre.

Sen har jag ju insett att jag är sjukt snygg i keps med den här frisyren:


Unbelievably schtek!

Nej, nu ska jag... Ta och ta tag i min lägenhet, med städning, diskning, plockning, sophantering etc etc. Men först! Lite spela?

Toodles!

Nej men, hej!

Det blev ju en rätt skön dag trots allt. Började med att vakna till larmet kl 10.00, och sen sova till 10.30. Vet inte riktigt varför jag börjat med detta, men så länge det är på en ledig dag är det ju ingen fara. Sen tvätta i tre timmar, för att sedan hämta morsan för att åka till mitt brorsbarn Jesper som har tagit studenten, dagen till ära. Egentligen hade jag tänkt vara där på utpsringet, men med tanke på vädret, och det faktum att jag inte känner mig så jättenära honom, gjorde att jag fokuserade på tvättningen istället.

Det var annars en trevlig mottagning, med allt vad det innebär av mat och sällskap. Tydligen fanns det dock massor med mer mat än de som var där konsumerade, så jag hade ju faktiskt helt klart kunnat ta en portion till, men så oförskämda kan vi ju inte vara. Jag har alltid haft svårt att ta en andra portion, vet inte varför.

Självklart satte sig jag och mina brorsor med tillhörande familj bredvid varandra, utan alltför stor tillstymmelse till mingel med de andra gästerna, men så brukar det ju vara. Vi är rätt bra på att föra samtal mellan varandra. Dock kan man ju bli mindre irriterade över Iris... Inget ont mot damen, hon är gammal och skröplig och hänger kvar mycket i gamla vanor etc, men när varje sak hon ska säga 1) tar år att framföra 2) inleds med "på 50-talet" 3) har sjukt tråkiga poänger i slutändan, då blir det olidigt varje gång hon tar ton. Sen att hon inte hör något som någon annan säger gör ju inte saken bättre, samt att nästan alla ignorerar henne när hon ska prata. Men men, vi tycker om henne ändå, antar jag.

Det fanns i alla fall två snygga tjejer där, så något hade jag att kolla på i alla fall, fast den ena verkade mest upptagen med kusiner/barn/syskon, och den andra var nog några snäpp för ung för mig (någon sa något om att sluta nian). Men ändå, inte fel med ögongodis.

Runt 18-tiden åkte vi hem, och jag hade vid detta laget tappat allt sug att hitta på något på kvällen. Tanken var väl antingen tidigt som fan till Mobergs, eller hänga med Jäger och Adam på en unknown location. Vid det här laget kändes dock inget särskilt lockande, utan en slappkväll hemma blev beslutet. Jag åkte lite senare iväg och handlade, och det blev bondkakor, chips och choklad, vilket kändes mycket svull, men alldeles alldeles underbart.

Har snackat lite med Pernilla under kvällen, i telefon, på msn och på IRC. Bra skit. Lite mänsklig kontakt måste man ju ha, trots allt. Har också snackat lite med en tjej på msn som jag kanske ska träffa, endast för sex, vilket ju inte heller är helt fel, men vi får se hur det blir med det. Jag har, av någon anledning, insett att jag har riktigt svårt för rena sexträffar, fråga mig inte varför. Det är inte så att jag vill ha känslor för tjejen, för det skiter jag högtidligt i just nu, utan snarare då att jag vill kunna göra annat än bara ha sex. Å andra sidan skulle det vara riktigt skönt att bara fokusera på sexet, men men.

Ja just! Jag har ju fixat sovplats på Peace & Love också, vilket är skönt. Det blir rätt centralt i stan, och det enda som blir omständigt är att jag måste vara hundvakt några gånger, men det kan jag ta. Håller som bäst på att fundera på hur mycket alkohol jag ska ha med mig, nu kan jag ju faktiskt ta i lite, i och med att jag vet att jag har en soffa (eller ett golv) att sova på. Så länge jycken i fråga accepterar mig, ska det nog funka.

Nej, dags att... Kolla på film? Lyssna på musik? Spela spel? Jag vet inte, men något ska jag nog hitta på.


Toodles!

Dagens inköp

Det blir en bildupdate idag, kanske något mer imorgon.

Jag har köpt skor och kläder för 1700 idag, sweet!!






Denna köptes dock i röd färg.


Well hot damn

Ja, igår var väl ingen höjdardag, men desto skönare att jag är ledig idag också. Gjorde ju faktiskt mer eller mindre ingenting igår, förutom att kolla på film. Det lustiga med det är att jag har flertalet filmer på datorn som jag inte kollat på, men ändå laddade jag ner två filmer jag redan sett, nämligen Over The Hedge och Dude, Where's My Car? Bra filmer, förvisso, men jag borde ju kolla de filmer jag inte sett först. I övrigt hade jag inte speciellt stor lust att göra något, allra minst träffa folk.

idag försökte jag mig på att köpa kablage så att jag kan använda TV:n tillsammans med datorn för att kolla på film på TV:n istället, men det gick ju med blandat resultat. Tydligen finns det olika S-video uttag, eller så har mitt grafikkort någon mycket annorlunda variant av S-video uttag. Hur som helst funkade det inte, så jag måste tillbaka till El-Giganten och byta, men det orkas inte med idag, nu vill jag ju bara slappa hemma innan träningen.

Åkte förbi jobbet också, och fixade passbyte på torsdag, eftersom de ändrade matchdag så att vi inte spelar på studenten. Vi har ju några ungdomar i laget som tar studenten på fredag, och de kan vara kul att ha med i truppen.

Annars... Inte mycket mer. Träning ikväll, jobb imorgon, sen ska jag försöka ha lite kul med Jäger i helgen.

What a night

Okej, vi säger att jag röstade idag, det blir bäst så.

Annars... Vilken dag igår... Jag visste ju att det troligtvis skulle sluta som det gjorde, men ändå!

Dagen började tidigt som fan, med bussresa till Grisslehamn och resa till Åland med Eckerölinjen. Jag förstod inte riktigt varför vi var där så tidigt, med tanke på att färjan inte ens var där när vi kom, än mindre syntes till på horisonten. Men det fanns väl anledning till det också. Väl i land tog vi oss till planen för att spela mot IF Fram, och vi såg fram emot en tuff match mot ett bra hemmalag. Jag började som avbytare, vilket jag, på något sätt, tycker är skönt men ändå kanske inte så optimalt, eftersom jag alltid tar slut så fort jag kommer in, vilket ju känns lite så där.

Hur som helst krossade vi hemmalaget. Verkligen krossade. 0-12 blev slutresultatet, trots endast 0-2 i halvtid. Jag lyckades dock inte göra mål under mina två inhopp, trots ett bra läge i andra halvlek, då jag tyvärr slog bollen rakt på målvakten. Så nu har vi gjort 19-0 i målskillnad på de tre senaste matcherna, vilket ju inte är fy skam. På fredag är det bortamatch mot Söderbykarls IF, och det lär kunna bli något i samma väg mot dem.

Efter matchen korkades första medhavda flaskan Smirnoff Ice upp, och efter det mera dricka i bussen tillbaka till båten. Det var ju tanken att det skulle vara inspark för alla nykomlingar under resan, och det blev något sådant i bussen och båtresan tillbaka. Dock innebar det rätt mycket drickandes av vodka direkt ur flaskan, vilket inte funkar för mig, så jag stod över det. På båtresan fick vi börja med att befinna oss utanför på däck, med chans att komma in var femte minut. Kanske inte helt kul, med tanke på att det inte var alltför varmt, men det var väl kul ändå. Jag kom in som näst sista man, och firade det med ett långt toalettbesök.

När vi kom hem tog jag med mig några hem till mig, och vi kollade på Sverige - Danmark, men jag kan väl inte påstå att jag kommer ihåg speciellt mycket. Sen har jag en blackout från att matchen är slut (runt 21.00), till att jag ligger på sängen och de går. Somnar sen och vaknar strax efter fyra på morgonen, försöker ta ur linserna, men ser för mycket i kors, så jag går och lägger mig igen, för att vakna runt 10. Så nu har jag vårdat min ömmande skalle och försök till roande av min person. Båda två med vissa problem.

Imorgon vete tusan vad jag ska hitta på, förutom att sova sent som fan, och sen träna på kvällen. Det blir bra skit i vilket fall som helst.

Dagens Färjan-citat

- En god drink smakade som glassen lakritspuck. Fast i flytande form.

No shit?

- Äktenskapsrådgivning, som det kallas.

Vadå kallas? Det heter äktenskapsrådgivning.





Vad menar hon?

Är det någon annan än jag som inte fattar avslutningen på Marit Paulsens reklam inför parlamentsvalet? "Men nu... dricker vi kaffe!", så där lite putslustigt. Nej fy, jag vill inte ha någon som ersätter sitt politiska arbete med att dricka kaffe, nedrans fikamänniska!

Ladies and gentlemen - Mr. Conway Twitty


Flytta föfan!

Jahapp, måste blogga lite, känner jag. Eller, det känner jag inte alls, men jag gör det ändå!!

Har ju då jobbat idag, en rätt snabb dag i slutändan, med schysst mängd kunder och utan större incidenter. Var dock galet trött i morse, och det lär väl inte bli alltför mycket bättre imorgon.

Kom på en rätt random tanke idag, när ordet mackdöden ploppade upp i mitt huvudet. De flesta vet säkert vad det handlar om, och varför jag kom och tänka på det vet jag inte riktigt, men den påföljande tanken är något som irriterar mig lite. Det handlar om var folk bosätter sig. Man är helt fri att bosätta sig nästan var som helst, och jag anser att då ska man tamigtusan inte klaga när förutsättningar runtomkring ens "boplats" förändras. Samhället har absolut ingen skyldighet att se till att människor som bosätter sig i avlägsen landsbygd ska ha alla förnödenheter på kort avstånd. Så du behöver bensin för att du använder bilen mycket? Jamen så bosätt dig närmare en bensinmack i en större stad! På samma tema har vi äldre människor, pensionärer, som bor i störa ärvda hus, som blir upprörda när skatten höjs och de inte kan bo kvar. Men så flytta? Har man inte råd att bo där man bor, flyttar man till en bostad man har råd med, simple as. Jag har inte lyxen att flytta till största lägenheten i stan med utsikt över fan och hans moster, alltså bor jag inte där. Behöver jag bensin till min bil ser jag till att bo nära en relativt stor bensinstation, och skulle den stänga, då skulle jag flytta.

Tycker vi romantiserar landsbygden alldeles för mycket, men å andra sidan är vi svenskar ju ett enstöringsfolk, så storstaden (som vi i Sverige knappt ens har) känns väl skrämmande för hälften av befolkningen som är 50+.

Nåja, jag är ju trygg i vetskapen att jag vet hur det ska vara, i alla fall (hehe).

Skadade mig för övrigt på jobbet, när en låda med oidentifierbart innehåll ramlade på mitt ben. Ett litet snitt på några centimeter, som så klart började blöda. Älskar inte alla den där känslan när man vet att man blöder någonstans under kläderna, blodet rinner, och man måste ta sig någonstans och hitta plåster? Det gjorde inte speciellt ont, förutom just när det träffade benet, men riktigt irriterande ändå.


Så plåster blev det, och hur jävla mycket kommer inte det göra ont när jag ska bort det? På den hårigaste kroppsdelen på min kropp, liksom... Suck! Hade varit kul om det hade funnits rakblad på jobbet, för då hade jag helt klart rakat mig innan jag satte på det.

Och jag har ju så klart bränt mig också. Solade ju igår efter jobbet, och tyckte det såg bra ut. Sen tränade jag, och när jag skulle duscha efteråt... Röd som en räka!! Fint, liksom... Det ser rätt bra ut idag, mest rött på bröstet och lite på ryggen, men det ser ut att lugna ner sig rätt snabbt, och det svider inte alls.

Sen så är det ju dags för städning idag, måste verkligen se till att det blir gjort.


Det är fortfarande disk från förra fredagen (ja, snart två veckor sen) då jag och Jäger festade med hans tjejkompis. Kanske inte riktigt okej. Jag tänker inte ladda upp någon bild på köket, för det är inte okej heller. Vardagsrummet ser ändå okej ut, typ.

Och och och! No Fun At All ska spela på Peace & Love! Helt amazing! Det roliga med det är... Att de släppte nytt album förra året, vilket jag totalt missat. Så jag laddade snabbt ner det, och det är en härlig mix av gammalt och nytt, klart i stil med The Big Knockover från 1997. Kanske inte det bästa de gjort, men bra ändå. De ska jag också stå längs fram på, helt klart.

Nej, längre update orkar vi inte med just nu. Kanske skriver något mer sen. Kanske.

Toodles.

Gårdagens dagens


It fucking is

Igår då, tog mig en liten tripp till stora staden. Först med ett uppdrag, att lämna tillbaka flaskan med handesinfektionsmedel till tatueraren, vilket kanske inte egentligen var nödvändigt, men stod mest i vägen här hemma. Han hade ju så klart glömt bort det totalt, men jag kände mig i alla fall duktig som lämnade tillbaka den, mest med tanke på att jag haft med mig den dit två gånger, men så klart glömt bort den båda gångerna.

Efter det vandrade jag inåt stan och träffade Samantha och Kitty på ett café, och vi satt och åt mat och snackade. Efter ett tag kom Elin och anslöt sig, och ännu senare Samanthas kompis Maria, som var en glad och social prick. Så vi fortsatte att samtala och ha det trevligt, om allt möjligt.

Jag var väl där runt sex timmar, vilket innebar att jag kom hem strax innan 22 på kvällen, men helt klart efter en värd dag.

Idag har jag jobbat, och solat efter det. Nu ska jag snart vara lite sexig med ett shotglas runt bröstvårtan. Med saltlösning, alltså. Sen träning, och sen sova, och sen jobba.

Etc etc. It's a wonderful life!