Slarv slarv slarv

Now that's something weird. Satt och slökollade TV precis, samtidigt som jag åt, och bläddrade till Lyxfällan, och vem ser jag, om inte en tjej jag lite sporadiskt, sådär, letat efter de senaste 10 åren. Med sporadiskt är ungefär... Googla två gånger, kollat Facebook en gång, så vi snackar inte stalkerstatus här. Kände igen henne direkt, och när namnet stämde var det ju inte så mycket att snacka om.

Hon var en av de första tjejerna jag hade det "lite trevligt" med (dock inte sex), så jag har under åren tänkt att det skulle vara roligt att kolla vad hon pysslade med för tillfället. Och jodå, ekonomiska problem, bra mycket större, trebarnsmorsa och ska gifta sig. Så kan det gå!

Spring time on a stick

Jahapp, måndag igen då! Har haft en rätt skön helg, måste jag säga. Kryssning på fredagen, och knytkalas på lördagen (även om jag inte tog med mig något knyt). Kryssningen tog alldeles för kort tid, men jag antar att det händer när man börjar dricka vid tretiden. Och det var fan vad kallt det var, så fort man satt någonstans som var ens i närheten av en dörr till däck, förfrös man så fort den öppnades. Nästa kryssning får helt klart tas när det är sommar och sol ute. Och nej, jag bröt inga ben den här gången.

Tog mig då direkt från båten till Malin i Huddinge och hade det lite mysigt i några timmar, med massa kakor och pajer och cola. Nyttigt som bara den.

Söndagen spenderades med att slappa och sova omvartannat, samt ett besök till föräldrana för att käka lite mat.

Idag har jag varit lite bättre, vilket innebär att jag har tvättat kläder, och tränat på gym. Imorgon blir det nog att gymma lite till, sen ska jag försöka göra något resten av veckan, men jag är riktigt dålig på att träna om jag jobbar kvällspass, så jag får försöka hitta på något annat.

Sen goda nyheter! Jag ska på arbetsintervju på onsdag (inte imorgon), biträdande säljchef på stationen i Bergshamra (Solna). Ska bli najs att se om det kan leda någonstans.

Nu ska jag nog faktiskt nästan sova lite, tror jag.

Tjipp!

Kristofer-san wa tomodachi desu

Milimeter från att kunna alla Hiragana! Getting there!

Save us from discord, or deem us unworthy

Jahapp, ny vecka rå. Har fortsatt med lägenheten idag, då jag var och köpte lite kabelledning och eltejp för att fixa med alla sladdar och skit som dräller i lägenheten. Inte alls nöjd med hur det blev vid dörrarna, men men... Jag ska ju förhoppningsvis fixa dörrkarmarna någon gång i framtiden, så dår får man ta och göra om det.

Jag har kommit till den klara insikten att jag gillar dystopier. Förutom att det är ett coolt ord, är det rätt intressant. För de som inte orkar googla, är en dystopi motsatsen till en utopi, med andra ord en framtid där saker och ting inte ritkigt utvecklats så bra som man kan hoppas. Oftast är det en totalitär stat, alternativt något företag eller en religion som har fått alldeles för mycket makt, och av den anledningen reducerar människor rätt och frihet etc. Bra skit, med andra ord. Så jag har försökt leta upp, i första hand, filmer som handlar om liknande saker (och det finns ju en hel del, och jag har redan sett många av dom), och nu ska jag kolla på en av dem. Dark Metropolis.

Har för övrigt faktiskt kollat på ett gäng filmer på senaste tiden... Vem vill ha betyg? Ni vill ha betyg!

Mega shark Vs. giant octopus: Handlar om att två odjur (en stor haj och en stor bläckfisk of course) släpps lösa efter att militär sprängt sönder ett isblock. Bara titeln borde ju ge filmen fem trattar, men med tanke på i bästa fall mediokra skådespelarinsatser, samt specialeffekter som hör hemma på 70-talet, kan filmen inte på annat en ett fett minus. Herrejävlar vilken dålig film.

Metropolis: Svensk animerad film (om just en dystopi), där ett företag har skapat ett shampo som fäster microchips i skalpen på människor, vilken skapar möjligheten att kommunicera med dessa, utan att de vet att det händer. Med andra ord, effektiv marknadsföring! Annorlunda animeringsteknik, inte alltid så bra röster, men kul story. Tre trattar!

Shrek forever after: Ja, jag var tvungen. Har man sett de tre tidigare, måste man se den sista. Shrek vill vara en riktig oger en gång till, och signar en deal med Rumpelstiltskin (vilket man inte ska göra). Sen måste Shrek lösa problemet genom att få Fiona att älska honom igen (i en alternativ verklighet). Och ptja, gedigen insats, som vanligt. Inget att bli våt i trosan av, men roligt ändå. Tre trattar.

Arctic blast: Katastrofrulle om en sprickor i ozonlagret som får mesosfären att sippra ned i stratosfären, vilket orsakar ett lågtryck som väller över Australien (först, sedan resten av världen lite här och där), med temperaturer på runt -70 grader, med andra ord tillräckligt för att frysa människor. Rätt mediokra eftekter här också, okej i övrigt. Två trattar.

The drawn together movie: The movie!: Filmversion baserat på tecknade serien Drawn together, som var riktigt rolig. Handlar om att deras serie har blivit struken från tablån (med resultatet att de nu kan svära utan att det blir censurerat), och deras försök att få tillbaka sin programtid. Riktigt roligt, och hyfsat sjuk humor, något som ju inte kan bli annat än underbart. Lite kort kanske, men kul ändå. Tre trattar!

Idiocracy: En annan rulle om en dystopi, där en rätt medioker militär (som arbetar på basens bibliotek) får chansen att delta i ett experiment, där han tillsammans med en prostituerad ska frysas ner i ett år, för att se om detsamma går att göra med andra militärer. Dock blir experimentet bortglömt, och de två är frysta i 500 år. På den tiden har befolkningen dummats ner, på grund av att dumma människor skaffar barn, och smarta inte, vilket innebär att de två är jordens smartaste personer. Från början försöker de hitta en tidsmaskin (Time musheen), men hamnar i trubbel, och måste rädda hela världen från kris. Rätt rolig film, men kanske lite väl löjlig. Luke Wilson är rätt kul i sin roll dock. Två trattar!

Så japp, lite film har jag kollat på. Och nu, en till!

Tjipp!

Rage Against The Machine - Wake Up


*gasp*

OH MY GOD, en flört! Vad ska jag göra, vad ska jag göra?!

Living on the edge

Då var arbetsveckan över! Eller, ja... Jag jobbar ju helgen också, men ändå! Det är fredag, och då är det fest! Eller, ja... Jag brukar ju festa långt från alla fredagar. Men idag! Så händer det! Det blir stan med Camilla och bihang. Det blir sweet. Börjar ju inte jobbet förren 15.20 imorgon, så det är chill. Det lär nog inte bli så mycket dricka heller, kan jag tänka mig, men kul kan man ha ändå!

Bra nyheter är att mitt körkort är klart, vilket ju tog ungefär tre dagar. Vad bra att jag väntade över tre veckor när jag skickade in förra gånge... Nåja, nu har det kommit, och jag är glad. Eller, ja... Jag har ju löst ut ett ID-kort för att kunna hämta ut körkortet, men jag kom på efteråt att jag ju kan hämta ut körkortet utan legitimation om en av mina föräldrar hänger med, så där kunde jag ju ha sparat 400 kr. Men men, jag är ju satans rik, aight?

Anywho, nu har tvättat klart för dagen, så nu är det att göra sig i ordning som gäller. Raka mig lite, vet ni. Måste ju vara fin när man ska på baluns!

Tjipp!

Where would you keep a nitrous oxide canister?

If I tear you open wide... Åh, hej.

Vad händer? Är ni goa? Är ni med? Det hoppas jag verkligen. Sitt inte och slappa, upp och hoppa, gör lite situps eller nåt, vettja!

Just. Vaknade i morse och försökte tippa vad tiden var, och satte 10.30-11.00. Den var 09.40. Kan jag sluta vakna så satans tidigt hela tiden? Det ska tilläggas att jag legat vaken ett tag också, och insåg att jag inte skulle somna om igen. Är det så här att bli gammal? Eller? Va va?

Utnyttjade i alla fall tiden till att fortsätta rensningen här hemma. Nu är köket tokrensat. Inklusive det fula svarta bordet som stått där. Nu är ju frågan vad jag ska fylla tomrummet med... Nåja, det får framtids-Kristofer tänka på. Så köket och badrummet är helt klart nu, så då återstår vardagsrummet. Jag har äntligen börjat fixa med alla mina papper och satt in det i en pärm (som jag fick i inflyttningspresent för snart fyra år sen), rensat i TV-bänken, vilket innebär att jag slängt en uppsjö med CD-skivor och skit. Så imorgon ska jag väl fortsätta med det, samt att jag ska komma ihåg att köpa kabelklämmor imorgon, antingen på jobbet eller någon annanstans.

Kan någon ge mig en drös pengar så att jag kan fixa i ordning den här lägenheten? Pwetty pwease? Skulle verkligen vilja köra en totalrenovering, från att dra om el till att möblera om. Men vi får börja i det lilla och fixa hallen.

Nej, nu ska vi sova, tror jag.

Tjipp!

Retro: Shadowrun - Oldtown Station


Moving on to 11

Jahapp, jobbhelg till ända, och nu är det bara chill som gäller resten av kvällen. Har faktiskt inhandlat lite awesome mat, nämligen rostas, som ska avnjutas med potatismos och bearnaisesås. Hur gott kommer inte det att bli?

Tog upp japanskan igen igår kväll, och tja... Det går framåt, men långsamt. Dessa jävla Hiragana-tecken är knöliga att få in i skallen, men snart så! Har funderat på att skriva ut ett papper med alla Hiragana och Katakana, så att jag kan sitta och plugga in de på det sättet. I boken sitter de så nära översättningen, så det blir svårt att köra de som glosor. Och sen ska jag fixa en text som innehåller så många som möjligt av alla tecken, helst alla "grund"-tecken, och köra den i både Hiragana och Katakana, för att verkligen kunna trycka in skiten i huvudet. Så ja, det kommer nog bli bra det här.

Nu kanske jag inte är så sugen på att åka till Japan, med tanke på jordbävningen, men ändå!

Måndag imorgon, yay!

Tjipp!

Welcome to electric avenue

Kudos till ni 3-5 personer som slaviskt verkar följa min blogg. Ni är underbara! Nu får ni en riktig uppdatering för en gångs skull, bara för att jag har tråkigt.

Största anledningen till att jag inte har uppdaterat är för att jag är förkyld, men på bättringsvägen. Och då blir jag lite... Off. Speciellt som jag måste pallra mig till jobbet och utstå timmar av snörvlande och snytande. Inte riktigt okej. Nu är jag ju tillräckligt mycket man för att ändå utstå denna pärs, men energin vill inte direkt flöda, och bloggen blir rätt ointressant då.

Hur som, det var ju lite rallytävling i helgen, då vi begav oss till Järbo för att åka i skogarna. Tredje tävlingen med noter, och jag måste säga att jag känner mig mer och mer inne i det. Jag tappade väl egentligen bara bort mig en gång, men det var bara en rad, så jag kom snabbt rätt igen, samt att jag läste fel två gånger (om jag kommer ihåg rätt). Och flytet sitter mer och mer, även om det verkar komma som mest på sista sträckan. Men det betyder förhoppningsvis att vi närmar oss en bra rutin, och ett bra samspel.

Vi hade som mål att slå de två A-förarna i Grupp E som var med, något som skulle varit otroligt skönt. Tyvärr räckte det inte riktigt, inte den här gången heller. Sex sekunder efter tvåan, och över halvminuter efter ettan. Vi hade en totaltid på runt 39 minuter dock, så sex sekunder är ju inte så mycket, men fortfarande ordentligt irriterande. Vi hade ju tyvärr några tillfällen då vi stod stilla och förlorade viktiga sekunder, så vi vet ju i alla fall att körningen inte är problemet. Så med ännu mer rutin med noter, och färre kriser, så kommer det här att bli bra skit i framtiden.

På kvällen i lördags blev det dags för lite party party, något jag inte gjort sen nyår. Huvva! Snackade ihop mig med Camilla, som ändå inte verkade ha något bättre för sig, så drog över till henne och Andreas och började blanda groggar direkt. Inget mesdricka först här inte! Och ja, ni... Jag skulle gärna berätta allt som hände den kvällen, om jag så bara kom ihåg vad som hände. Tydligen har jag minnesluckor involverandes: 1) Ligga och kravla på golvet hemma hos Camilla och Andreas 2) Stöta (rätt ordentligt) på taxichaffisen på väg till krogen (och bli irriterad när en kille ville ha taxi när vi kommit fram) 3) Att Camilla frågade om jag skulle med dem hem vid 02.40, säga nej, för att sedan gå strax efter och ringa henne för att fråga var de var 4) Vad jag pratade om med tjejen som jag delade taxi med, halvvägs hem 5) Att jag pratat (osammanhängande) med båda Camilla och Andreas i taxin sista biten hem. Så... Ja. Kristofers återtåg på fyllescenen är fullbordat. Nu behöver jag inte dricka på ett halvår känns det. Nej då, jag hade ordentligt roligt, så det blir nog party party nästa löningshelg också.

I måndags åkte jag och föräldrarna till IKEA för att handla saker till mitt badrum, som jag börjat bli lite trött på (jag hatar spegelskåp). Jag tänkte, helt enkelt, att det går att piffa upp det med rätt enkla medel, så på inköpslistan stod: 1) Spegel 2) Lampa/lampor 3) Skåp och 4) Hylla (helst med hängare). Och som jag hittade det!



Efter en hel del snickrande och trixande (vem behöver en elektriker när pappa Birjer fixar skivan?), blev det ju riktigt bra, eller hur? Nu ska det bara till lite kabellage runt sladdarna från lamporana, men i övrigt är det ju helt enkelt en dröm! Det enda andra jag skulle vilja få gjort, är att få strömbrytaren på insidan av badrummet, något som kanske kan fixas när jag ordnar upp hallen. Det finns redan ett hål, som jag antar har varit till för det. Sen så klart en duschkabin, men det kostar lite väl mycket för att kännas aktuellt, inte innan köket i alla fall.

Annars har det, som sagt, inte hänt mycket den här veckan. När jag inte jobbat, har jag legat i sängen och tyckt synd om mig själv. Som tur är håller snuvan på att bli bättre, så med lite flyt kan jag fortsätta med mitt lägenhetsröj på måndag, utan att det känns som att huvudet är kört genom en mangel.

Nu blir det lite film på TV, verkar det som. Pineapple Express!

Tjipp!

Today is the first day of the rest of our lives


dag, har jag bestämt, är första dagen i resten av mitt liv (herp de derp). Med det menas att jag fan ska ta och styra upp vissa saker. Först på schemat står lägenheten, och inte bara vardagsrummet, utan alla rum.



Ser väl sådär ut, va? Men skillnaden med den här gången, är att jag fan ska se till att hålla skiten rent. Jag hade en bra grej för ett tag sen, med att diska i samband med matlagning, när saker ska koka till exempel. Men det har gått sådär med det. Men nåt ska göras.

I vardagsrummet blir det hård disciplin också, ska inte bara städa nu, utan rensa, och sortera, och kasta gamla saker. Det är också dags att fixa min pärm, som jag fick i inflyttningspresent, det vill säga för tre år sen i sommar. Som har stått orörd. Den ska fixas, så att jag får lite ordning på alla mina papper inför framtiden.

Nästa grej är frukt! Det är dags att börja äta ordentlig frukt, åtminstone några gånger om dagen, istället för all skit jag tar med mig från jobbet. Så idag köpte jag ett gäng äpplen, bananer och clementiner. Det ska också bli bra skit. Samma sak på jobbet, för den delen. Hellre att jag lägger pengar på en banan istället för godis till maten. Helt klart.

Sen var jag på Folktandvården idag också, och tänkte boka tid för att dra ut visdomständer. Själv tänkte jag att, "Vafan, ta alla tre på en gång!", men det var tydligen inget alternativ, det verkar vara svårt att klara av mer än en per gång. Hur som, så fick jag där och då ta lite röntgenbilder för att läkaren skulle få en bra bild hur det såg ut, och imorgon ska jag tillbaka för att snacka med en läkare om de lugnande tabletterna jag vill ta, i samband med ingreppet, eftersom jag gärna inte bara kör med lokalbedövning. Man ska tydligen fasta och sånt, men det är inga problem för mig, jag käkar ju knappt ändå, så.

Sen svängde jag också förbi InterSport, eftersom jag la märke till presentkortet jag fick av ena brorsan med familj i julklapp. 400 kr, liksom. Så det blev nya träningskläder, samt ett packe med strumpor, när jag ändå var där.


Jag menar, hur snygga är inte byxorna? Och de var på extrapris! Nu kan man träna in style.

Som ni kanske ser har jag klippt mig också, vilket var dagens första projekt. Bra resultat som vanligt, och idag passade jag på att köpa vax för styling, eftersom jag börjat tröttna på mitt gelé och spray. Nu fan ska skiten göras rätt!

Så, japp. Nu jävlar bär det av. Mot en ny tid! Det kommer garanterat bli bra avföring, det lovar jag er.

Tjipp!

I am not made of sushi

Sommar och sol, våren är här! Nästan, i alla fall. Tillräckligt för att jag skulle ta det modiga beslutet att köra skinnjackan på idag. Det var väl kanske inte det bästa beslutet, och jag är nog inte lika modig imorgon. Fast det var inte alltför kallt ändå. Men några grader till får det gärna vara, innan jag kör på den hela tiden.

Svängde ner på stan och bokade tid för klippning imorgon, tidigt som attan blir det, men det spelar ingen roll. Jag hade tänkt att vara duktig imorgon, och köra ett träningspass efteråt, och kanske sola också. Får se hur det blir med det, då det kanske inte är den bästa idén att träna utan att käka frukost, vilket jag ju inte kommer att göra då jag inte har någon hemma. Annat än tortellini... Äh, tar med träningskläder, så får vi se.

Annars var det rätt chill på jobbet idag, även om jag kanske ignorerade typ allt vi egentligen skulle ha gjort, till förmån för lite pyssel och fixande och trixande. Sånt som jag och Christer är bäst på, ni vet. Vi såg till att byta lampor som varit trasiga ett bra tag, och se till att det blir köpt nya så att vi kan byta resten också. Eller ja, vi hoppas att det blir köpt i alla fall.

Nu blir det någonting innan sängen, så hörs vi imorgon, va?

Tjipp!

The Prodigy - No Good [Start The Dance]


Can you feel it, the heat, the energy

Aloha, blogget. Massor att rapportera om! Säger vi. Eller njae, kanske inte riktigt.

Kom hem från Östersund igår, efter att ha hjälpt Samantha att flytta till sin nya pojkvän. Det hanns med lite umgänge också, vilket var riktigt trevligt. Eftersom föräldrarna följde med, blev det att sova på hotell, vilket innebar hotellfrukost, inte helt fel liksom. I söndags traskade vi på stan, fikade, spelade Wii, käkade tacos och kollade på film (måste komma ihåg att ladda ner Machete så att jag kan se klart slutet). Och snackade. Helt klart en värd dag.

Börjar bli lite irriterad på att jag inte fått mitt nya körkort än, än mindre fått någon information om det skulle vara så att det inte är godkänt, något jag hoppas inte skulle vara fallet, i och med att bilden kanske inte var perfekt. Men ändå! Då borde jag väl få veta det? Slängde i alla fall iväg ett mail till Transportstyrelsen idag, som jag hoppas få svar på imorgon, och om jag inte fått det imorgon... Då får vi hoppas att jag har ett pass som är aktuellt, annars måste jag skaffa ett ID-kort, vilket ju kanske inte känns så värt det...

Och japanskan går framåt, även om det är svårt. Börjar så sakteliga lära mig alla hiragana-tecken, vilket betyder att jag snart kan 46 av totalt över 2000 tecken, räknat med kanji. Så... Visst... Det går bra. Nej då, jag insåg ju från första början att det skulle ta tid, men jag märker ju redan nu att det går framåt, så det känns bra.

Riktigt skönt med pengar på kontot också, även efter att jag betalat tillbaka till Jaeger. Så framtiden ser bra ut! Och ännu bättre med rally på lördag (hoppas vi, om de inte är stingsliga på giltigt leg, något jag måste ringa om imorgon, om jag inte fått det än), då det bär av norrut igen, upp till Sandviken (eller Järbo, mer bestämt). Kul kul!

Nu blir det någonting, i alla fall inte diska...

Tjipp!