And I'm off!

Nu blire inga uppdateringar förrän på tidigast måndag, men troligtvis tisdag. Jag drar iväg till Trollhättan för att hälsa på Sofie över helgen, så det kommer inte finnas någon tid!

Krönika om integritet

Integritet

Läste lite i Aftonbladet idag på jobbet, och dagens uppdatering av Caroline-målet (tror jag det var). Lena Mellin (som normalt är en rätt bra krönikör) skrev lite om integritet, och med att polisen använt sig av register från Systembolaget för att bedöma den åtalades alkoholvanor (som tydligen var viktigt för målet). Mellin tyckte detta var mycket intressant, eftersom det ju betyder att staten kan få fram alkoholvanor för hela den svenska befolkningen (eller, de som betalar med kort i alla fall). Och detta är ju inte bra, storebror ser dig etc. Eftersom även andra företag använder sig av liknande register (Apoteket och ICA nämndes), är det ju ännu sämre.

Min inställning till detta är... So what? Integritet är något man förtjänar, inte något man har rätt till. De som utsätts för undersökningar är de som är åtalade för något, normalt sett grövre brott. Dessa SKA undersökas, på alla sätt möjliga. Det vi aldrig får glömma är att liknande register endast används i dessa fall; det är inte så att någon datanisse sitter och kollar igenom dem på sin fritid för att hitta massa smaskiga detaljer. Utför du olagliga handlingar ska du hamna under luppen; eller snarare, då ska du riskera att hamna under luppen, och ska inte klaga när du gör det.

Mellin målar upp ett scenario där till exempel Försäkringskassan ser om du har köpt tobak (om det inte är meningen att du ska det), eller att läkare kan se dina matvanor efter inköp på till exempel just ICA. Vad är dåligt med detta? Om du har ett ärende hos Försäkringskassan, där en grundförutsättning är att du håller dig borta från tobak, och du ändå använder tobak, då ska du inte ha rätt till ersättning. Samma sak hos läkare, där det till och med kan vara till fördel att de får ta del av dina matvanor för att göra mera korrekta bedömningar av din hälsa.

Nej, jag tycker inte integritet är något som ska premieras, i alla fall inte för människor som försöker komma undan. Vi håller alldeles för hårt vår egna person, och tycker att vi ska vara så himla hemliga, men så länge vi håller oss inom ramarna för vad som är lagligt och rätt, kommer vi aldrig att behöva oroa oss. De som är starkt emot integritetskränkande är de som vill ha utrymme att vara olagliga.

Party hard? Party HARD!

Gårdagkvällen blev både lyckad och mindre lyckad, måste jag säga. Först skulle jag till föräldrarna runt 17.30 för att äta mat, då Martin och Marianne skulle komma för att hämta upp Fanny. Det visade sig dock att det inte skulle bli mat förren efter kl 18, vilket inte riktigt passade för mig, eftersom jag tänkte ta bussen till Stockholm vid 18.40, och jag hade inte gjort mig iordning alls. Så jag fick äta mat själv direkt, susade sedan hem och duschade och piffade till mig själv.

Efter detta lyckades jag komma med bussen som gick 19.00, vilket betydde att jag var vid Centralstationen runt 20.15. Där fick jag vänta på Samantha som tog sin lilla tid på sig, sen anslöt sig också Kitty till sällskapet. Vi tog oss sedan till Medborgarplatsen (tydligen med smeknamnet Medis), där vi träffade Samanthas kompis som hette någonthing... Aline? Kanske... Nåja, efter det tog vi oss till Kellys, som är en rockbar (med förvånansvärt låg ljudvolym), där vi förlustades oss. Efter ett tag anslöt sig några härliga rockabillykillar, och sen var det dags för mig att gå hem.

Självklart lyckades jag missa tåget till Mörby Centrum med cirka 5 sekunder, vilket betydde att jag fick ta 01.10 bussen hem, istället för 00.10 bussen. Party hard. Men det var väl ingen större fara, jag tröstade mig själv med en QPMickey Dee, och sen tog jag mig hemåt. Så jag fick hela 2½ timma sömn innan jobbet idag, men man är väl ett partydjur? Right? RIght...

Har varit sådär halvmysig på jobbet idag, inte många ansträngande tag inte, men det har gått fort i alla fall, vilket är skönt. Det blir ingen träning ikväll, för jag känner fortfarande av förkylningen, och vill verkligen bli av med den. Har seriösa funderingar på kinamat ikväll, men jag borde spara så mycket pengar som möjligt. Vi får se.

Nu ska jag försöka att inte somna. Toodles!

A.F.I. - Missing Frame


Semmel semmel semmel semmel semmel

Har varit en sväng på staden och blivit bjuden på semla av föräldrarna. Så jag fikade lite med dem och Fanny, som är på besök hos dem. Det var mysigt, och semlan var god, fast för min del är väl inte semla någon speciell sak, mest för att jag inte äter mandelmassa, vilket ju är en rätt central del av semlan. Så det blev mest en symbolisk fika för min del. Jag var i alla fall snygg!


Fan, jag vill ha någon bättre kamera att ta bilder med, den här mobilkameran är ju under all kritik...

What happens in Örebro...

Om det är något vi saknar i Sverige, är det en motsvarighet till Las Vegas. En stad dig man kan åka och spela bort alla sina pengar, kolla på tonvis med neon, sjuka byggnader, samt gifta sig när man är så full att man inte vet vad man heter. Helt enkelt ett "vad som händer i ... stannar i ...", vilket vi inte har. Men jag har planer, grandiosa planer till och med! Staden som vi ska göra om till ett förlustelsens paradis och dekadensens högborg är... Örebro! Lagom centralt beläget, inte alltför stort än så länge, med mycket utvecklingspotential, samt internationellt appeal (Pennybridge).

Jag har tagit fram konceptbilder på hur det skulle kunna se ut.


Den här vyn bemöter en när man kör in i staden.


Området runt slottet skulle kunna se ut så här, med ett glaspyramidhotell i bakgrunden.

Håll med om att det lockar? Jag tror på det här, jag tror på det riktigt mycket!

Jag vill! Ge mig!

Nu har de visat de första artisterna som ska spela på West Coast Riot i juni, och nu känns det ju verkligen som att jag vill åka på det. The Living End ska spela. Liksom, hallå. Jag vill se dem, riktigt mycket till och med. Sen ska Raised Fist spela också, sen Alkaline Trio och Sick Of It All. Och The Bouncing Souls. Kanske inte samma starka line-up som förra året, men grymt värt det.

Och inte var biljetten alltför dyr heller, fast det är ju trots allt bara en dag, men ändå! Nej, nu blire att planera.

Cher - Song For The Lonely


The Prodigy - Their Law


Förbannat

Fy fan, vilken dryg dag. Jag hatar att jobba förkyld, det går verkligen inte. Jobbigt att hålla på och snora och få ont i huvudet och snyta sig en gång i kvarten och knappt kunna göra något ansträngande för att det börjar rinna ännu mer. Om jag inte mår bättre imorgon kväll tänker jag ta ledigt på onsdag också. Jag måste fan bli frisk.

Dagens mest irriterande? Jag lyckades välta våran hurts med muttrar, skruvar, bultar och diverse pryttlar. Miljoner (nej, jag skämtar inte) muttrar spriddes ut på golvet.


Bilden gör inte verkligheten rätta, eftersom det var sjukt mycket muttrar överallt. Nöj er med att veta att jag svor inombords, eftersom detta sabbade i praktiken hela kvällen. Jag hade ändå tänkt göra vissa någorlunda viktiga saker, som nu blev ogjorda eftersom jag blev tvungen att sortera runt 10 olika sorters muttrar. Roligt!

Nej usch. Nu blir det Alvedon. Och tillfrisknande. Jag behöver någon som tar hand om mig!

Dags för lite ärligt arbete

Det här lämnade fejjarna efter sig.


Jävla mys, liksom. Men men, ännu en anledning att städa badrummet antar jag. Får bli imorgon!

Annars är jag så här snygg, nu när jag ska jobba.


Ja, mitt rum är stökigt, det syns till och med på den bilden. Men palla städa? Någon som vill tjäna 500 kr och städa? På riktigt!

Nej, dags att ge sig iväg, toodles!

Bra start på dagen

Dagen började med att jag blev väckt av skorstensfejarna som skulle fixa lite i lägenheten. Jag visste ju att de skulle komma, och 09.20 är väl inte så tidigt, men ändå! En av dem var Berga, som jag spelat fotboll med tidigare, så det var ju trevligt. Sen att den andra undrade om jag kände massa personer som jag inte alls hört talas om, samt vem min bror var, det var ju bara spännande.

Nu har jag slappat lite, kollat YouTube, samt varit och fått tatueringen insmord. Dags att käka frukost och göra sig iordning för att jobba, helt enkelt. Är inte hundraprocentigt frisk än, så vi får verkligen hoppas att värmen i butiken är fixad, annars kommer det säkert bli värre.

Toodles!

Steampunk

Steampunk är dagens nya. Ny hittade jag bara bra bilder på datorgrejjer, men jag skulle lätt inreda ett rum i den stilen.



En helg av besvikelser

Usch vad den här dagen har gått snabbt, trots allt, och inte är jag helt frisk än. Har haft konstant huvudvärk hela dagen, som dock inte varit allvarligare än att en Alvedon har tagit kål på den. Det blir dock en tablett till när jag går och lägger mig alldeles strax. Den här helgen blev helt klart inte som jag ville att den skulle bli, så vi sätter vårt hopp till nästa helg då jag far iväg till Trollhättan för att hälsa på Sofie. Det ska bli riktigt mysigt, hoppas jag på.

Nu ska jag försöka bli så frisk att jag kan träna på tisdag, men det känns lite hopplöst. Men jag vill faktiskt göra det, kan inte vara borta från alltför många träningar, den lilla kondition jag lyckats bygga upp kan försvinna alldeles för snabbt. Så vi håller tummarna.

Har börjat fila på lite planer för en kryssning igen, kanske löningshelgen i april, det skulle vara grymt.

Sen måste jag börja få lite pli på mig själv, och börja spela in musik. Jag har ju en låt på gång, som bara behöver rätt uppbyggnad, sen kan jag mer eller mindre göra klart den på en dag, förutom sången. Så vad väntar jag på? Jag vet inte, motivation antagligen, bristvara när man är sjuk.

Men men, nu ska jag dricka upp mitt te och göra mig klar för sängen.

Mando Diao - Dance With Somebody

För att avsluta dagen, lite musik!


Där har ni det

Okej, jag tänkte lite på det här igår, och kände att det var dags att skriva något om det. Nu vet jag att det inte är alltför många som följer min oerhört spännande blogg, och att flera av de som gör det antagligen inte bryr sig om det här, men jag har inte alltför många andra kanaler att använda mig av.


Det som är min hemlighet, så att säga, är att jag i dagsläget inte har några vänner som jag umgås med på min fritid. Detta betyder inte att jag saknar vänner, för det har jag, mest genom jobbet, men även på andra håll. Poängen är att jag inte träffar de privat. Detta är något som pågått under de senaste 10 åren i mitt liv, och det finns olika anledningar till varför.


Den viktigaste är att jag under de åren då jag borde vårdat vänner och bekanta (högstadiet och gymnasiet, och till viss del högskolan), så valde jag att vara ensam. På den tiden tyckte jag om det, jag umgicks ju med dem i skolan, så varför göra det efter skolan? Jag satt istället hemma och spelade spel och gjorde mest ingenting.


Efter gymnasiet fick jag så min första flickvän, och då blev hon min vän, och jag kände då att jag inte behövde några fler vänner än henne (och hennes vänner). Sen började jag spela World of Warcraft, vilket måste ha varit ett av de dummaste besluten i mitt liv, men tyvärr inget jag kan göra ogjort. På grund av det prioriterade jag bort att umgås med mina nya bekantskaper på högskolan, och spenderade tiden hemma istället.


Så visst, mina egna beslut har helt klart påverkat detta, men jag har även haft lite otur. Runt högstadiet hade jag schyssta vänner i skolan, men tyvärr var jag nog lite för speciell på den tiden, och inte positivt speciell, utan bara konstigt speciell. Som att ha clownshorts på mig när det var runt 10 grader i luften. Det var liksom inte många andra som uppskattade sådant. I gymnasiet hamnade jag i klasser med personer som jag helt enkelt inte ville umgås med, flera av dem som jag tidigare kände. Jag har också alltid varit väldigt "klassbunden", alltså att jag mest hängde med personer i min egen klass. Detta är en av anledningarna till att jag slutade umgås med en av mina bästa vänner från mellanstadiet.


Nu, när jag befinner mig i en situation utan flickvän, blir den här situationen lite småjobbig, helt enkelt. Förhoppningsvis kommer det att lösa sig på sikt, vilket ju är något jag vill, men jag tänker nog låta det ta sin tid.


Så var det med det, för de som behagar läsa är "sanningen" ute. Skönt att skriva av sig lite.


Yes I can

Nu har jag kollat "klart" på Yes Man, vilket jag måste säga var en bra film. Jag orkade dock inte kolla helt klart på den, eftersom den segade ner alldeles för mycket på slutet. Början av filmen var dock ingen höjdare, eftersom den fick mig att börja tänka på lite saker. Inget allvarligt, men eventuellt något jag tänkte skriva lite om här imorgon. Man skulle kunna säga att det är en av mina större hemligheter, som jag egentligen inte borde hålla hemlig. Vi får se hur jag känner för det imorgon.

Snyggaste stillbilden i filmen:


Är han inte underbar, vår Jim Carrey? Jo, det tycker jag.

Nej, nu ska jag trycka i mig Alvedon och gå och lägga mig. Hoppas jag mår bättre imorgon, så att jag mår ännu bättre på måndag så att jag kan jobba.

Toodles!

21:35

Det här måste väl ändå vara första gången? Sen när börjar det så många program 21:35 en lördag?


Värdelöst...

Ett av de mest värdelösa programmen som någonsin gått på TV är tveklöst Trollkarlens Hemligheter, som går på Kanal 5. Varför värdelöst? För att hans "lösningar" alltid är alldeles för simpla, och helt enkelt inte gångbara. Idag förklarade han tricket med att placera en kvinna i en tredelad "atrapp" och sedan flytta den mittersta delen med att det satt en spegel för den delen, och att det inte var hela lådan som flyttades. För det första: Assistenten brukar aldrig gå in i atrappen från baksidan, utan det sker från framsidan eller sidan. För det andra: Händer och fötter som brukar titta fram syns normalt sett alltid.

Berättarrösten gör ju inte sitt för att göra programmet bättre heller, något mer sexistiskt och slemmigt får man leta efter.

Det jag skulle vilja se är ett klipp från ett "riktigt" framträdande först, så att tittaren vet hur en professionell magiker gör det. Skulle vilja se hur de förklarade det här, till exempel:


Jorå, det är speglar som gör'et! Nej, den maskerade magikern övertygar inte mig.

Blä

Usch för att vara sjuk. Ingen ork, ingen lust, ingenting alls. Ett rakblad mot halsen för att göra slut på lidandet skulle inte sitta helt fel.

Nej, nu ska vi inte vara så melodramatiska, det är inte så farligt. Men jag hade ju tänkt festa idag, vilket sket sig. Troligtvis blir det inget jobb imorgon heller, orkar verkligen inte vara trevlig när jag mår så här, och jag tänker inte chansa på att jag mår prima imorgon.

Jag ska försöka tagga till lite nu. Kanske bad? Kanske.

Vill INTE!

Ja, badet var skönt, men det och teet gjorde ingen skillnad för halsen. Är så där sur i den, som jag vet är en inledning på halsont, vilket jag inte vill ha just nu. Funderar på pizza till mat, skulle vara klockrent. Får se om jag tränar imorgon... Lär väl åka ut, men...

Blä! Vill inte vara sjuk! Vill inte vill inte vill inte!

Dags för en hönstelefon

Så där ja, då var man en människa igen. Nu har jag badat ett litet tag, och gud vad skönt det var. Jobbet idag bestod av två riktigt dryga störningsmoment.

#1. När jag anlände till jobbet, 06.15, var det 13 grader i butiken. Detta klev aldrig över 15 grader på hela dagen. Ja, det var skitkallt, hela arbetspasset. Anledningen var en trasig värmepanna, som inte spottade ur sig någon värme, så nu känner jag nästan en förkylning vara i antågande. Mums.

#2. Jag fick ett knä rakt in i låret på träningen igår. Det gick rätt bra att köra ändå, men jag hoppade över benövningarna i slutet. Idag, när jag skulle sätta mig i en hyrbil för att köra in den i GDS-hallen, märkte jag att jag knappt kunde böja benet. Skönt! Känner mig som en kryppling.

Nu har i det i alla fall släppt lite i benet, så att jag kan böja mer än 90 grader utan att det gör svinont. Förhoppningsvis blir det bättre till imorgon. Halsen känns fortfarande irriterad, vilket ska försöka förebyggas med lite te, något som var länge sen jag drack. Efter det ska jag nog slå på TV:n och slöa lite, alternativt sova, till och med.

Nu känner jag dock inte för att skriva mer. Så hah!

Escape The Fate - Harder Than You Know


Frustrerande!

Okej, jag har skrivit ett till brev. Och känner fortfarande motstånd att skicka. Men jag vill ju veta, och det börjar bli irriterande nu. Så nej, jag vet inte hur jag ska göra. Jag lägger in lite musik som tidigare satt som en smäck på mina känslor. Just nu stämmer inte riktigt texten in, men det är en bra låt i alla fall.

Dags att byta upp sig

Jag har hittat min nästa bil. Eller, en av dessa. Antingen en 9-3 Monte Carlo.


Eller en 9-3 Viggen. Båda riktigt snygga.



Här går vi

Statusuppdatering! Nu är jag hemma från jobbet, och ska slappa lite innan det blir dags för träning ikväll. Inget spännande har hänt på jobbet som jag kan göra mig rolig över (eller, det skulle väl vara när Camilla sa att hon nåntingnånting tummen i kardemumman, sexuell anspelning som bäst!), och dagen har gått snabbt. Jag jobbade min vana troget över lite, mest för att jag skulle beställa varor vilket inte hann bli gjort till att jag slutade.

I laget har grismånaden börjat, redan i tisdags, men då kunde jag inte träna på grund av jobb. Jag jobbar ju "tyvärr" var fjärde tisdag kväll, så då blir det ingen träning då. Nu ska det tydligen vara jobbigare träningar än vi haft inledningsvis det här året, så det ska bli intressant att se hur det ter sig.

Jag har också fixat så att jag är ledig på lördag, vilket innebär party party i stan med lite folk. Det ska bli mysigt och välbehövligt. Har ju fått krupp på Norrtäljes uteliv, och känner att det ska mycket till att jag går ut här igen, i alla fall på Mobergs. Kanske Trädgårn i sommar, men inte mycket mer än så. Förhoppningsvis drar vi till Harry B, och alla underbara rocktjejer (och bra musik också, så klart). Men men, vi får se!

Nu ska jag dricka klart min saft och äta min Kinder Maxi (mums!), och försöka hitta på spännande saker att skiva om.

Bomfunk MC - Freestyler

Idag på jobbet kom jag på låten! Den som gäckat mig! Det är Freestyler, av Bomfunk MC. Som jag trodde hette Boomfunk MC, men så var det tydligen inte.


Det går åt skit

Så var man hemma efter en jobbdag, och måste lägga sig för att det är upp imorgon bitti som gäller för ytterligare jobb. Uj uj uj. Men men, det är pengar, och pengar tycker vi om. Dagen har gått fort, den med, vilket är mycket skönt. Finns inget värre än arbetsdagar som går långsamt. Men jag har haft att göra hela passet, så tiden bara flyger iväg. Jag jobbade med Jocke idag, och det var trevligt. Han är spännande man, den karlen, men vi hade lite fina samtal faktiskt, bland annat om att det är lika gott att SAAB går i graven, samt att Volvo suger eftersom det kommer bli alldeles för svennigt (som att det inte redan var det). Den svenska bilindustrin kommer gå åt helvete! Och det är kanske lika bra det. Jag menar, varför skulle vi behöva två bilmärken? Ett så litet land som Sverige borde ha svårt att bibehålla ett. Visst, både SAAB och Volvo har varit framgångsrika utomlands, men det verkar liksom inte riktigt hjälpa, kan tänka mig att det har att göra med att det är en alldeles för stor organisation.

Men men, det blir nog bra.

Tackar för tipset från den Anonyme, ska försöka med det! Så fort jag skaffat rätt kablage. Kablage, det är ett fint ord, smaka på det.

Kablage.

Smaskens! Nej, nu börjar det bli för tröttigt här. Nu ska jag bara snacka klart med folk, sen blire sängen. Kanske prata lite med någon i telefon? Vu får se. Toodles!

Gäsp

Okej, det blir inget låtinspelande idag... Har inte motivation, men ska försöka uppbåda lite av den varvan till imorgon. Jag håller på och tvättar, och ska snart jobba, så det känns som att jag kan skita i det. Imorgon och på fredag låter som bättre alternativ i mina öron.

Jag har börjat sova igen. Så att säga. Jag gick upp jättetidigt innan, nästan oavsett när jag gick och la mig, men nu har jag helt plötsligt börjat sova mycket längre på morgonen. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, men tror nästan att det lutar åt dåligt, eftersom jag är så otroligt segt. Fast min kropp kanske behöver ta igen all sömn den missat, eller nåt.

Nej, nu ska jag fortsätta lyssna på musik, och tvätta. Wihoo!

The Simpsons - Nya introt


Nattliga eskapader

Möte idag på jobbet, och sen vanligt jobb på kvällen, två saker som gjorde att dagen gick ordentligt snabbt. Egentligen inte mycket att orda om faktiskt, känns som att dagen bara runnit iväg.

Jag har gått runt och tänkt, mest hela dagen faktiskt. Det resulterade i ett brev. Som jag tror att jag ska skicka. Fast jag vet inte om jag ska skriva om det, för det känns så anklagande, på något sätt. Och det är ju inte det jag vill förmedla. Hmm, kanske får skriva om imorgon.

Fast det är bra att skriva av sig så här, riktigt bra faktiskt. Det funkade förra gången, och förhoppningsvis funkar det den här gången också. Jag har ju andra saker jag tänker på också, som jag skulle kunna plita ner. Det blir liksom som att de blir sagda, fast att de inte blir det.

Meh, imorgon ska jag tvätta innan jobbet, och börja spela in lite musik. Jag måste komma överrens med mig själv om låtens uppbyggnad, som fortfarande är lite luddig. Det kommer nog dock gå riktigt bra tror jag, och eftersom det är en demoversion jag ska börja spela in, behöver jag inte vara så seriös med hur bra det blir. Det viktigaste är att det mesta blir inspelat.

2287 låtar kvar som jag inte lyssnat på än. Det går inte snabbt!

Nej, sängen snart. Toodles!

Israel Kamakawiwo'ole - Somewhere Over The Raindbow

Det var ett tag sen jag la in lite musik, så här kommer Somewhere Over The Raindbow av Israel Kamakawiwo'ole, från reklamen för företaget vars namn jag inte kommer ihåg.


Mycket skön version, måste jag säga.

If it hurts, you know you're alive

Då har jag fått lite hjälp med tatueringen, och så här blev resulatet.


Jag är riktigt nöjd, måste jag säga, och hoppas att den ser lika bra ut när den läkt. Jag har haft lite roligt med Paint Shop Pro, det är därför bilden har en sån effekt.

It's done!

Äventyr till Stockholm idag igen, för besök hos de underbara människorna på A'n'T. Dags att göra klart ryggtatueringen, som skulle bli kompletterad med text ovanför ängeln. If it hurts, you know you're alive skulle läggas till på banner, forslagsvis tredelat. Kalle hade kommit med ett förslag, som några andra där (inklusive jag) dock läste lite fel, då det blev You know, if it hurts you're alive, vilket kanske inte riktigt var vad jag eftersträvade. Så han fick helt enkelt sätta sig och rita om, och efter ett tag fick vi till ett resultat som jag kunde vara nöjd med. Det tog dryga timmen, och gjorde väl varken mer eller mindre ont än några av de andra tatueringarna, även om det var riktigt känsligt på vissa ställen, speciellt över skulderbladen (mycket härligt när det kändes som att hela kroppen skakade).

Samtidigt som jag var det två andra som tatuerade sig, nämligen två tjejer. Den ena var snygg så inåt helvete, men var tyvärr förlovad (det var nog första gången jag faktiskt lade märkte till ring på fingret), och den andra såg absolut inte ut att vara arton. Men tydligen var det hennes födelsedag, eller åtminstone hennes födelsedagspresent, och hennes mamma var med som moraliskt stöd. Inte helt fel att ha något att kolla på medan man är där, i vilket fall som helst.

Efter det blev det Burger King, och sen resa hemåt. Jag hade egentligen tänkt köpa skor, men orkade inte.

Nu har jag kollat på Babylon A.D. som var en helt okej film, faktiskt, och snart ska jag till föräldrarna för att fixa med tatueringen. Bilder kommer!

Toodles.

Mmmm... Lösvikt!

Det blev lite njutning idag också. Jag var precis och handlade Cola och chockladkakor, och lite lösgodis. Det är lite roligt, det där med lösgodiset. Jag har inte handlat det sen det tog slut med Emma. Tror nog mest att det är för att det var lite en av våra grejjer, så jag har väl känt lite motstånd mot det. Men idag gjorde jag det, och det ska bli gott.

Snart tatueringsdags! Yay! Ska försöka ta bild imorgon och ladda upp. Toodles!

Öronbedövande

Jag har 2323 låtar inlagda i Winamp som jag aldrig lyssnat på. Jag har att göra idag. Eller rättare sagt, de kommande 5 dagarna och 15 timmarna. Om jag lyssnar konstant. Party party.

Movietajm!

Nu har jag börjat ladda ner lite filmer, nämligen följande:

Meet Dave (Ett UFO I New York)
The Mutant Chronicles
Eden Lake
The Love Guru
Babylon A.D.
Bangkok Dangerous
Righteous Kill
Get Smart
Mirrors
Hellboy 2: The Golden Army
Yes Man


Kanske ska ta och titta klart på de filmer jag redan laddat ner... Men men, det blir nog bra.

Bra start på dagen = Cheese Ballz

Dags att ta tag i dagen, eller vad säger ni? Nu har jag slappat i några timmar, så det börjar bli dags att bege sig till föräldrarna för att få ryggen insmord för näst sista gången. Imorgon lär jag nog få klartecken att den är läkt, för den känns tydligen det (jag kommer ju inte åt att känna själv). Efter att jag varit hos föräldrarna måste jag ta tag i min lägenhet, och fixa till den. Det är lite för stökigt, till och med för mig, och jag brukar inte bry mig nämvärt mycket om sånt.

Men det blir nog bra skit. Sen ska jag försöka mig på lite gitarrspel, vilket förhoppningsvis kommer bli riktigt bra. Nej, nu blire inge mer för den här gången.

Toodles.

En balja

Dags att blogga! Wihoo!

Idag har hela, verkligen hela, dagen gått åt till fotbollsturnering. TDE-cupen anordnades i Väddö, och det var min klubb som stod för anordnandet. Vi spelade i första gruppen, vilket betydde att första matchen spelades 09.20, och sista tror jag var 11.40. Vi gick vidare, efter en rysare där vi var tvungna att vinna sista matchen, vilket vi gjorde med 1-0 (vi gick vidare på inbördes möte mot just de vi slog). Match kl 17.40. Mys. Bara dryga fem timmars väntan.

Så vi var några grabbar som drog iväg till MacArvid's. Yes, you heard me. Älmstas finaste inom restaurang, helt klart. Nej då, det var helt klart okej, även om de som jobbade där hade noll koll. Ungefär när vi kom började de använda nummerlappar, eftersom det kom rätt mycket folk, mest från turneringen. Per fick en nummerlapp för en kopp kaffe. Och fick vänta. Kanske inte riktigt okej. Plus att de tillagade samma nummer två gånger. De var nog helt enkelt lite ovana vid så mycket kunder.

Hur som helst fick vi spela kvartsfinal mot Grisslehamn, och det började katastrofartat. För hela laget och för mig. Vi släppte in två snabba mål, innan vi började komma igång. I ett av mina byten började de tydligen diskutera om jag skulle bli bänkad, för att jag inte alls kommit in i matchen. Ovetandes satte jag då mitt första mål för turneringen, så jag fick fortsätta spela. Efter det var jag nog helt klart en av planens bästa spelare, vilket var riktigt skönt. Det hjälpte dock föga, utan vi förlorade matchen på Golden Goal med 1 minut kvar av matchen. Hyfsat surt, med tanke på att vi var många nummer för stora för dem, större delen av matchen.

Nåväl, det var en okej dag, trots allt. Bättre än att bara sitta hemma och dega i alla fall. Fast imorgon vill jag sitta hemma och dega, så det är det jag tänker göra. Jag ska sitta och se fram emot måndagen, då jag ska göra klart ryggtatueringen. Det ska bli najs! Mina föräldrar gillar inte riktigt att jag ska göra text, men det får de helt enkelt ta!

Jag ska försöka spela lite gitarr imorgon också, hoppas att det blir bra med distpedalen (som jag köpte batteri till, igen). Jag har ju fått till det med inspelningsutrsutningen, så att jag kan spela in gitarren. Jag har dock bara lärt mig spela in i Goldwave än så länge, vilket funkar sådär. Det största problemet är att inspelningsvolymen är alldeles för låg, och att programmet inte tillåter mer än en nivå, vilken är väldigt låg. Cubase är ett redigt sattyg, som verkligen inte är det lättaste att använda. Problemet just nu är att jag inte lyckas ställa in att programmet ska spela in från inspelningsutrustningen, så vi får se hur det blir med det.

Men snart! Snart ska jag börja spela in skön musik!

Nu blire slapp, toodles!

...

Ja, jag hatar när Emma mår dåligt och jag inte kan göra något åt det. Fan.

Jag har varit en god pojke. Mums!

Okej, jag orkade inte skriva något igår, mest för att jag var riktigt trött när jag kom hem, och för att det inte blev bättre efter att jag tränat. Men igår kom i alla fall mina tröjor som jag beställt från yesstyle.com, och de är sjukt härliga. Jag menar, kolla på dem!




T-shirten är rosa, i ett ganska härligt material, och "texten" betyder ungefär Jag älskar vacker gris, där grishuvudet respresenterar ett hjärta. Samma text finns med just ett hjärta på en ärmen. Den vita och den svarta tröjan är båda pikétröjor med lång ärm, vilket är lite ovanligt för mig, men med jeans ser det skitsnyggt ut. De fanns i andra färger också, men jag tyckte de här var snyggast.

Så nu har jag sju nya tröjor att leka med... Pust! Näääär ska jag ha möjlighet att visa upp dem? Jo, idag till exempel. Jag tyckte det skulle vara en bra idé att ha Slavery gets shit done tröjan på mig på utbildning som jag varit på under dagen. Tyvärr reagerade ingen, men men...

Utbildningen, ja... Det var då säljande station som gällde. och vi fick alla lära oss hur vi ska bli bättre säljare och kunna sälja mer än vad vi gör nu. Det var egentligen det allt gick ut på, och det mesta var väl egentligen inte någon överraskning, men det gäller ju liksom att tänka på det, inte bara prata om det. Så visst, något har jag väl lärt mig, men i övrigt var det mest upprepning och inte mycket överraskning. En rolig grej var de bilder som satt uppe lite överallt i lokalen, bland annat den här:


Ser hon inte... Lite väl positiv ut? Nästan galet positiv? Som att hon vill slita ut ditt hjärta och visa dig hur det fungerar? Läskig! Men ändå lite småsexig... Nåja...

Och jag behöver städa min lägenhet. Badly.


Och det är inte allt, men jag fick inte med allt stök i den här bilden. Usch usch. Men jag orkar inte fixa det idag, utan tar det på lördag. Imorgon är det ju cup med laget, så då blir det inget städande. Jag lär förvisso vara helt slut på söndag, men jag ska försöka ta tag i det då.

Ikväll ska jag belöna mig själv med lite cola och Cheese Balls, gottigottgott!

Så nu får ni ha det.

Toodles!


Slavery gets shit done

Idag har jag jobbat, och som jag var sliten från igår, hujedamig! Jag snoozade i sängen i 50 min, fast jag tänkte gå upp och vara duktig och äta frukost etc, men det ville sig helt enkelt inte. Så det blev att gå upp 05.50, hasa sig in i badrummet och tvätta håret, fixa till sig, och åka iväg. Resten av arbetsdagen gick bra, även om den innehöll lite tunga lyft, men det är bra, då får jag lite träning på köpet.

Efter jobbet åkte jag hem till föräldrarna för insmörjning av tatuering (som för övrigt kliar som tusan mest hela tiden). Efter det tog jag mig ner på staden för att hämta ut paketet som jag fått påminnelse om från Posten att jag skulle hämta. Sen iväg till Coop för att handla lite svullmat (cola, pizza och bearnaisesås, fy mig!), och sen hem. När jag kom hem och plockade in posten, såg jag att jag fått en brevavi, till samma ställe som jag redan hämtat ut ett paket. Skitbra! Inte alls irriterande. Jag beslöt för att sova på saken, sen tog jag mig en promenad ner och hämtade det, eftersom jag inte orkade pula med bilen. Det visade sig vara mina tröjor som jag beställt! Wihoo! Kolla vilka snygga, liksom!








Jag menar, är de snygga eller är de snygga? Fett snygga, är vad de är! Tror nog inte jag kommer ha White Flour tröjan på krogen dock, kan vara så att fulla människor inte riktigt fattar humorn.

Imorgon får jag troligtvis tröjorna från yesstyle.com, men jag kommer nog få betala lite tull på dem, eftersom jag fick ett brev från Posten om att jag skulle komplettera med kvittouppgifter. Nu hade jag kunnat vara smart och redigerat kvittot så att det sett ut som att jag betalat skatt redan, men det tänkte ju inte jag på. Men men, troligtvis imorgon. Wihoo!

Nu ska jag fortsätta min svullkväll med cola och jordnötter!

Igår...

Gårdagskvällen då. Ja, det var springande som gällde, nämligen intervallöpning, sånt som är SÅ kul. Hur snygg jag var ser ni på bilden i förra inlägget. Tror de flesta i laget visste om att passet var planerat, trots det var vi endast fyra tappra som dök upp. Men det visar ju bara på vilken dedikation jag ger det här laget! Vi tog oss i alla fall till platsen där vi skulle löpa, vilket var en ca 200 m lång backe, som sluttade något.

Först var det åtta sträcker nerför backen, där tanken var att vi skulle springa snabbare än våra ben kunde bära oss. Spännande! Nu visade det sig att backen hade kunnat vara något brantare för det ändamålet, då det i slutändan var relativt enkelt att springa normal, även om underlaget gjorde en lite försiktigare än vanligt. För min egen del gick det bra, jag pinnade på och klarade att hålla maxfart alla åtta sträcker, även om jag stannade lite tidigare än planerat mot slutet.

Efter en lite längre vila var det dags för åtta sträcker uppför backen, där fokus var mer på löpteknik än att det skulle gå så fort som möjligt. Med mitt förflutna inom sprint (där löpteknik är något av det viktigaste) var detta inte alltför jobbigt. Det blir faktiskt mycket lättare att springa om man gör det på rätt sätt, och fotbollsspelare brukar oftast inte springa på rätt sätt. Det var dock fortfarande ordentligt jobbigt, med något hägre knäföring än vanligt.

Jag lyckades dock hålla bra fart alla sexton sträckor, och sen var det över. Dock kvarstod hemåtjoggen, som ju låg på ungefär två-tre km. Men jag fick sällskap den största delen, vilket var skönt, även om det inte var mycket snack under tiden. Snabbt gick det inte heller, även om jag försökte öka lite den sista sträckan.

När jag kom hem väntade detta!


Eller, väntade och väntade, jag var ju tvungen att hälla upp vattnet (vilket jag gör när bilden tas). Men fy satan vad skönt det var. Jag har inte badat ensam på jag vet inte hur många år, och efter detta vet jag att jag kommer göra det många gånger, speciellt om jag varit ute och joggat. Jag satte på lite We Are Scientists, släckte i badrummet och bara njöt. Helt fantastiskt skönt var det.

Sen sket det sig totalt, när jag skulle tappa ut vattnet.


Vet inte om det syns så bra, men hela golvet är täckt av vatten. Party party, liksom. Den listen som egentligen skulle ligga till höger i bild har inte riktigt varit på topp den senaste tiden, och den häll helt klart inte vattnet borta den här gången. Hela golvet blötlagt, och till det allt damm som fanns under badkaret. Mumma! Måste hitta någon lösning på detta problem, men jag verkar inte hitta något lim som faktiskt klarar vatten, även om det står på tuben.

Sen var jag lagom mör hela kvällen. Och även när jag vaknade idag...

Gäsp

Jag ska nog skriva lite här snart. Men jag är så sjukt trött, så just nu orkar jag verkligen inte. Men snart, kanske.

Here I go!

Nu drar jag ut och springer med laget, bara den röda luvan med tofs som saknas, men den ska på!


Ge mig!

Ganska slapp dag på jobbet idag, inga spännande händelser att rapportera, samma vanliga liksom. Det enda som var roligt var att Klas ringde och sjukanmälde sig. För de som vet vem Klas är, är detta sjukt kul. Den mannen är aldrig sjuk, och jobbar mer eller mindre dubbla pass varje dag, eller det är så det känns. Så det var dagens chock, helt klart.

Jag fick just reda på att West Coast Riot ska hållas i år igen. Jag vill åka. Jag ska åka. Jag måste åka. Det finns inget alternativ. Jag skiter högaktligen i Peace & Love, nu är det Göteborg som gäller den 25 juni. Bara två band är klara, nämligen Alkaline Trio och Sick Of It All, två band jag tycker mycket om. Kan det bli bättre? Nej, troligtvis inte. Så så ska det bli. Ska se om jag kan lura med mig någon, annars åker jag själv. Det kommer vara så värt det, det vet jag.

Nu ska jag tagga till inför löppasset med laget ikväll. Jag ser inte fram emot det, men det ska genomföras.

Sommardepression

Är jag den enda som inte riktigt fattat det här med vinterdepression? Jag menar, det snackas så mycket som att de romantiska känslorna falnar på vintern för att dyka upp igen på våren och sen på sommaren är man på hugget mest hela tiden och romanserna flödar. Jag känner helt tvärtom. På vintern har man tid att sitta inne och ta det lugnt, vårda kärleken etc. Speciellt som singel, måste jag också säga. Nu var det ju ett tag sen jag var singel på sommaren, men jag har en hemsk föraning om att et är då jag kommer vara deprimerad. Jag menar, singel under den mest underbara årstiden. Det kan väl egentligen inte vara värre? Visst, ni kanske tycker att det är då jag borde hitta just de där romanserna (för alla andra är ju pilska), men det vete fan. Som det känns nu är jag hellre singel på vintern, då jag inte behöver bry mig så mycket om flirtar och romantik. Det är liksom lite mindre press. På sommaren ska man hitta någon, även om det så bara är över just sommaren. Det är en press jag inte vet om jag kommer klara av.

Sen ska jag ju ha semester också, helst fyra veckor. Vad fan ska jag hitta på i fyra veckor utan jobb? Jag kommer gå under! Jag har mer eller mindre bestämt att ta två veckor semester, i alla fall. Då får jag lite vila i alla fall, utan att behöva räkna ner alltför många dagar till att jag får jobba igen. Jag måste säga att jag hellre tar enstaka semesterdagar under hela året än att ta fyra veckor på rad under sommaren. Vi får helt enkelt se hur det går.

Nej, idag skiner solen, och det är skönt. Jag ska en lite utflykt till jobbet för att hämta arbetskläderna, ner på stan måste jag också. Krämen som jag använder till tatueringen håller på att ta slut, så det kan helt klart vara läge att köpa en ny tub. Ska försöka komma ihåg att köpa Alvedon också, eftersom den varit slut ett tag. Sen ska jag tvätta! Wihoo!

Nej, toodles!

I Love Beach

Varför älskar jag den här bilden? Den är så underbar!


Så kan det gå

Nej, det blev inget höjdaräventyr i cupen. Vi åkte ut i kvartsfinalen, mest på grund av våra egna misstag. Själv begick jag väl inga större misstag, men å andra sidan begick jag inte mycket alls. Jag sprang mest runt där bollen inte var, och fick inte möjlighet att göra speciellt mycket alls. Men men...

Nu blir det jobb istället, fyra imponerande timmar ska avklaras. So that's the plan, folks!

Futsal!

Jahapp, då ska man tydligen spela fotboll idag. Spännande! Det betydde alltså att grabbarna gick vidare igår och fick kalla in det tunga artilleriet till slutspelet. Eller nåt. Nej då, det ska bli roligt, det ska det. Först spela lite fotboll, sen iväg till jobbet för att stänga. Det funkar.

Så nu ska jag försöka tagga till och göra mig redo. Det är ju viktiga grejjer det här, right?

It's All A Matter Of Pushing

Idag är en relativt deprimerande dag. Inte inställningsmässigt från min sida, men utanför. Jag menar, kolla utsikten från föräldrarnas balkong.


Bakom dimman finns det en skog. Den syns inte ens. Det är slaskigt, grått, tråkigt. Kort sagt, deprimerande.

De glada nyheterna är att jag nästan har blivit klar med en låt, gitarr och text. Inget inspelat, uppenbarligen, eftersom jag fortfarande inte fått igång inspelningsutrustningen... Men det kommer, och då ska jag försöka få in musiken i datorn. Det är faktiskt en lugn låt, vilket kanske är lite otippat, men det kan bli riktigt bra, faktiskt. Sen ska jag lära mig att spela och sjunga samtidigt, vilket faktiskt inte är det lättaste, men det kommer väl med övning.

Åt en hamburgare från Daisy's här i stan, vilket var första gången på länge, och det var helt klart värt det. Bacon Cheese liksom, kan inte bli bättre. Och så är det inte så långt ifrån där jag bor heller, men jag var lat (och kanske olaglig) och tog bilen, vilket också var värt det.

Motivationen i övrigt är på ett all time low, ska bli ordentligt skönt att jobba imorgon, så att man har något att göra.

Nu ska jag... Göra något... Typ...

Palla

Kollar lite på Semestersvenskar, programmet på Femman (tror jag det är...). Väldigt spännande program. En tjej säger att så länge man ler mot thailändare så är de trevliga tillbaka. Som att det inte är så i hela världen? Och varför är alla som medverkar riktiga praktexempel på snygga människor? Bra TV, kanske...

Meh, man blir ju deprimerad över att vara svensk, nästan.

Nej, nu ska jag vårda bakfyllan lite till, hamburgaren gled ner väldigt snabbt. Gott som satan!

Ja just, har fått meddelande om att mina kläder har skeppats, så förhoppningsvis får jag kläderna nästa vecka.

Ace Of Base - It's A Beautiful Life

Okej, den här funkar också.


Haddaway - What Is Love?

Låten för kvällen.


Manic Street Preachers - The Everlasting

En grymt bra låt från Manic Street Preachers, första spåret på albumet This Is My Truth Tell Me Yours.


Bitchin'

Jaha, första delen på dagen avklarad. Har varit på jobbet och snackat lite skit. Eller, lite och lite, jag var där i drygt en timme, men det är najs. Sen ner på stan och handla på Systemet och sätta in pengar, sen till Coop och handla. Nu är jag hemma och surfar lite, kollar TV och bloggar, så klart. Ska börja ta tag i städning och diskning alldeles strax, sen över till föräldrarna och äta mat. Fina fisken!

På jobbet har vi tydligen på in asfräcka solglasögon, lagom till Alla Hjärtans Dag. Jag menar, kolla!


Det är hjärtan på sidan, som inte riktigt syns, men fan coola! Finns i rosa också! Kanske man skulle köpa?

Eh... Nej!

Nej, nu ska jag vara lite duktig och diska. Appropå det, jag måste verkligen skaffa nya tallrikar, mest för att jag lyckades ha sönder en, vilket betyder att jag har tre platta tallrikar kvar. Inte okej.

Planerna, planerna, planerna

Tuff träning idag, helt slut. I hela kroppen, men även armarna som fick sig en rejäl omgång. Det blir inget spel för mig i helgen heller, fick jag höra, men på ett sätt var det också bra. De matcher vi spelade var grymt jobbiga, men var samma längd som de som ska spelas i helgen. Med andra ord, jag är inte riktigt redo än. Sen var det ju slutspel på söndagen, då jag inte tagit semester, vilket innebär att jag inte hade kunnat vara med. So it's all good.

Då blir det party istället! Tänker supa mig redigt full imorgon. Fiiiiina grejjer.

Blir lite ärenden på stan också. Kollade i fickan idag för att se hur mycket jag fick över efter att ha betalat tatueringen. Jag tog ju ut 4500 eftersom jag inte riktigt visste hur mycket mer jag skulle betala, och eftersom jag betalade 3000 hade jag 1500 kvar, vilket var en positiv överaskning, eftersom jag trodde att det skulle vara 1000. Så förstår ni, 3500 totalt för min ryggtatuernig... Lätt att jag tänker fortsätta tatuera mig hos herr Kalle Blom. Bra jobb för en helt klart resonabel penning.

Så det blir Systemet för att handla lite sprit, eftersom allt jag har är slut (och påsen med inhandlad sprit försvann på båten, lagom drygt). Sen ska jag försöka ta mig till Nautilus för att kolla priser på spinningkort, eftersom jag tänkt börja med det. Sen vet jag inte riktigt... Ska ju till föräldrarna och äta, men sen är det ju bara att börja parta, liksom.

Sen ska jag spela gitarr. Massor med gitarr! Kanske ska köpa några batterier just in case. Mmm, så får det bli!

Toodles!

Oooooooorkeslös

Iiish vad orkselös man känner sig efter ett morgonpass, även om jag fick bra med sömn i natt. Jag känner liksom inte för någonting alls, egentligen. Jag har suttit och spelat lite gitarr, och inser att min lilla pedal drar förbannat mycket batteri, så det blir nog att införskaffa en adapter till den, så att den går på ström istället. Tills dess kan jag ju försöka komma ihåg att stänga av den...

Nu ska jag svänga förbi föräldrarna och få ryggen insmord, sen hem och förbered middagen. Pyttipanna med ägg och rödbetor, vilket var längesen. Mums!

Go on now, dance with me

Min stackars rygg! Det har spänt och gjort lite ont hela dagen idag, och inte blir det bättre av att bekanta ska peta och dunka på den. Förhoppningsvis är det bättre till i helgen då jag antagligen kommer att spela fotbollsturnering. Men det ska nog inte vara några större problem, hoppas jag.

Inte mycket att rapportera från jobbet idag, förutom att det är jobbigt att jag kommer på massa bra låtar i huvudet när jag jobbar, som då går förlorade i min skalle eftersom jag inte kommer ihåg dem sen. Lite drygt. Ibland spelar jag in något med mobilen, men det är ju inte alltid man kan det, med kunder runt om och så. Fast det känns bra, för jag har ju massa bra skit i huvudet, så att säga, det gäller bara att sätta på papper.

Nu ska jag sova, för jag ska jobba igen imorgon bitti. Ska nog äta havregrynsgröt igen, det ska bli det nya den här månaden. Jag blir bara nyttigare och nyttigare! Hooray!

Visste du inte?


Jag har tråkigt på jobbet, så stäm mig.

Vad hände?

Alltså, jag läser 1000apor.se hyfsat regelbundet, och alldeles för någon vecka sen, eller nåt, rakade ju herr Alexander Schulman av sig sitt hår. Nu ångrar han sig. Jag kan förstå varför.

http://www.1000apor.se/files/uploads/wysiwyg/alexrak.jpg

Jag menar, jösses grabben! Jag är inte den som normalt klagar på andras utseende, det är liksom en rätt ointressant diskussion, eftersom de oftast inte valt det, och inte kan göra något åt det. Men herregud. Det är nästan så att han kvalificerar till fulast i Sverige.

Jösses.

Vad som hände

En liten recap över gårdagen:

Tyckte jag hade all tid i världen att ta mig till bussen och åka till stan, men missade så klart bussen jag skulle med och fick ta en senare. Ingen fara, tänkte jag, jag hinner ändå till 11. Tji fick jag! Bussen jag hamnade på hade en trasig ruta, som började falla sönder medan vi åkte, så busschauffören var tvungen att vända bussen, vilket betydde att vi fick hoppa av och ta nästa buss. Så var man en kvart försenad, skitbra... Tillsammans med mina sår på ryggen kändes det helt klart som att någon eller något inte ville att jag skulle tatuera där. Det verkade dock inte vara några större problem för tatueraren, och han och hans kollegor tog såren med ro. Eller, det undrade vad fan som hade hänt, och jag berättade. De fortsatte sedan att pika mig under hela tiden, de jävlarna... Det mysigaste med tatuerandet var när jag kolla på den i spegeln medan de gick och rökte, då ploppade det fram lite blod som började rinna längs med ryggraden. Inte värst vidare skönt, men det är ju sånt man får ta om man vill vara fin.

I övrigt är det grymt kallt i den där studion, även fast de har ett värmeaggregat precis i mitten. När jag gick därifrån skakade jag tänder i ett flertal hundra meter för att jag frös. Kan kanske ha något med att man tatuerat att göra, men ändå. Och vad underbart skönt det var när han körde med alkoholen när han var klar, riktigt gned in den. Mums!

Men nu är den delen gjord, så nu är det bara texten kvar. Ska göra det om två veckor, och förhoppningsvis har väl den här läkt tills dess. Utifall han behöver göra några korrigeringar, vad nu det skulle vara.

Sen var det i alla fall bara att ta sig hemåt, för att sedan åka till föräldrarna och få hjälp med den, rengöring och insmorning.

Det var en fin dag, allt som allt, till slut.

Se där ja

Hemkommen från föräldrarna, där jag har ätit och fått hjälp med tatueringen. Det var väl blandade reaktioner, mest förskräckta, då de såg rivsåren från kryssningen, annars verkade de ta det bra. Resultatet blev så här:


Kommer nya bilder när den läkt, då den ser lite mindre "suddig" ut.

Ängeln = färdig

Så där ja, då var första delen av tatueringen avklarad. Det gick bra, trots mina sviter från kryssningen i fredags, och killarna på studion fick sig ett gott skratt. Som tur är såg de det roliga i situationen, så pass att de fortsatte ge mig pikar för det medan jag blev tatuerad. De jävlarna. Men men, det var kul. Ängeln är med andra ord mer eller mindre helt klar, så det är bara texten ovanför som saknas, men den tar vi om två veckor. Det jag lyckades se av den såg skitbra ut, så vi får se hur det blir när jag gjort rent den ikväll. Mot slutet gjorde det ordentligt ont också, och det blev ju inte bättre när alkoholen kom på. Att ta bort huden med syra är ungefär en liknande känsla, kan jag tänka mig. Fast jag är inte den som är den, jag gillar det ju.

I natt kom jag också till en insikt, som jag förvisso nästan kommit till tidigare, men i natt blev det liksom definitivt. Jag har kommit över Emma. Helt och hållet. Inga kärlekskänslor kvar alls. Och det känns riktigt skönt. Jag hoppas bara att vi kan komma igång och vara vänner nu, eftersom det kännts lite awkward den senaste tiden. Jag vet inte om det har med hur jag agerade efter uppbrottet att göra, eller något annat, men förhoppningsvis är det något vi kan laga, så att säga.

Aaaaaaaanyway, snart ska jag till föräldrarna och äta mat och få hjälp med tatueringen. Ska försöka få några bilderna tagna så att jag kan visa upp här.

Awesome!

Nu har även jag sett Bolt, och den var riktigt fin, måste jag säga. Nya favoriten är ju så klart hamstern Rhino. Jag menar, kolla!


Man kan bli irriterad för jävligt mycket mindre

Dags att avreagera sig lite... Varför i HELVETE kan inte vissa människor lära sig grundläggande saker? Oftast är det äldre människor som verkar vägra att lyssna och göra rätt. Senaste exemplet skedde för en timme sen, i affären. Står efter en man i kön, som ska betala sina varor. Han ställer upp ettt av sina tio mjölkpaket på bandet och har resten i vagnen. Inga problem med det, det är rätt onödigt att ställa upp allt på bandet, eftersom kassörskan kan slå in antal utan att scanna. Men tror ni gubbfan säger till att han har tio paket totalt? Nej. Tror ni gubbfan reagerar på att kassörskan säger att han ska godkänna 40 kr på kortet? Nej. Varför det, liksom? Han kommer på efter att det verkade konstigt, så kassörskan får göra återköp på paketet han betalade och sedan slå in tio paket (det var något extrapris på just tio paket), och då när han ska dra kortet, tror ni han drar det rätt? Nej. Mitt tålamod blev sämre och sämre, och det var inte många sekunder bort att jag hade hjälpt honom göra rätt.

Seriöst, det är inte så svårt! Är man äldre borde man väl lärt sig att om man står inför en främmande uppgift så analyserar man förutsättningarna för att ta rätt beslut, inte litar på att allt bara funkar per automatik.

Ett sådan exempel har jag från jobbet, då en kvinna skulle betala en tidning och bensintankning. Hon sa dock inte till om tankningen och den som jobbade då frågade inte. Vi tog sen reda på hennes uppgifter via registreringsnumret på bilen, och ringde upp. Hennes ursäkt? "Men jag hade ju dragit kortet". Behöver jag säga mer?

Nej för fan, kan inte alla bara vara lika underbara som jag och alltid göra rätt?!