I can go with the flow

Ibland hatar jag CashGuard. Som när det strular när man ska stänga så att man inte kommer ifrån jobbet förrän 22.35 (normal tid runt 22.15). Så nej, usch. Men nu är jag hemma, med saft och kanelgifflar i högsta hugg. Jag hade ju egentligen velat svänga förbi Mobergs för att kolla på Johnossi som spelar, men pallar helt enkelt inte. Det blir ju rätt tidigt imorgon också, eftersom jag ska vara i Skepptuna runt nio på morgonen. Och eftersom CashGuard strulade hade jag tänkt svänga förbi jobbet innan, så det blir runt åtta, vid öppning. Spännande.

Varför Skepptuna imorgon? Jo ser ni, det är dags för rally igen! Den här gången blir det lite mer åka än förra helgen, och Jaeger har utlovat åka av, så vi hoppas på bra körning och totalseger. Föräldrarna kommer ju och kollar också, så det är lite roligt. Egentligen borde jag faktiskt bara gå och lägga mig, för att få bra med sömn, men just nu måste jag varva ner lite.

Min DVD-spelare har börjat strula också, och är påslagen och laddar, utan att bli klar. Självklart kommer den ihåg det om man drar av strömmen, och det funkar inte att trycka på någon knapp heller. Riktigt irriterande, och nu är sladden ur, för det ljudet som den ger ifrån sig är omöjligt för mig att somna till. Eller ja, nuförtiden går det rätt bra för mig att somna, men det är fortfarande störande.

På tal om sovande, så har jag på senaste tiden försökt mig på att vakendrömma, vilket inte är helt lätt. De senaste kvällarna har det bara inneburit att jag somnat riktigt snabbt istället, vilket i och för sig inte är helt fel, men inte riktigt det jag vill uppnå. Det roliga är dock att jag börjat kunna somna på rygg, vilket jag aldrig kunnat annars. Då rensade jag förvisso inte hjärnan som jag gör nu, men jag kunde verkligen ligga riktigt länga då utan att somna. Hur som helst, vakendrömmandet går trögt, och jag har egentligen bara ett lyckat tillfälle, och då var det mest att det inträffade under en vanlig dröm, och inte som en direkt effekt av att jag gjorde rätt innan jag somnade. Men men, jag fortsätter försöka!

Nu blir det lite mer Queens of the Stone Age, och sen lite bokläsning.

A grooming long overdue

Jag har rakat mig, lite överallt, och det är helt sjukt skönt. Jag har ju inte gjort det sen jag fick gipset, för tre månader sedan, och har inte riktigt kommit för mig sen jag blev av med det, men idag så jävlar. Snacka om att känna sig bra mycket fräschare än innan, lite pånyttfött nästan. Som om att inget kan stå i min väg. Nästan. Jag sparade håret på bröstet till en annan dag, men det blir nog att raka av det också, bara för att återställa balansen lite. Fast jag har ju sjukt snyggt brösthår i och för sig.

Kvällspass idag, och kvällspass imorgon (extrapass), och sen är det bara att tagga inför rallyt i helgen. Med de två extrapassen jag tagit blir det runt 1400 kr extra på lönen (om min huvudräkning inte är helt åt fanders), vilket sitter riktigt fint på novemberlönen. Så nu är det bara att ragga extrapass i november också så att decemberlönen blir fin den med. Januarilönen är ju redan given att bli fin, eftersom jag jobbar tre av fyra storhelgsdagar i december, och med lite tur får jag en fjärde också, även om det skulle vara skönt att vara ledig på julafton. Förvisso är två av dem på en helg, så det blir inte så mycket mer i kassan, men det lär bli någon tusenlapp i alla fall.

Hur som helst, jag ska jobba som en jude resten av året!

Wroooooom!

Började egentligen inlägget med att skriva att helgen var på väg mot sitt slut, sen kom jag på att det är måndag och att helgen redan är slut. Hua. Nå, vad har jag hittat på då?

Det blev ju inget rally i lördags, lite på grund av bilen, men mest på vädret och att det var i Linköping, så det kändes lite mindre värt det. Jag passade då istället på att göra rent sommardäcken, eftersom jag inte hann det i fredags när jag bytte till vinterdäcken.

Men igår var det dock rally, i Örebro, och det var en rätt snabbt avklarad historia. Med de avanmälningar som tydligen hade gjorts, var det 35 ekipage som kom till start, vilket borgade för en tidig hemfärd. Vi var tre ekipage i klass E, men vi visste inget om motståndet, så det var helt enkelt bara att göra sitt bästa. Efter första omgången låg vi 10 sekunder före tvåan, efter andra omgången 12,5 sekunder, och det kändes rätt säkert. Men för att inte riskera någonting beslutade vi oss för att ta det lite lugnare på den första halvan av banan som var i betydligt sämre skick på grund av vädret (gropigt och lerigt), vilket gick rätt bra, så bra att tredje omgången blev vår snabbaste (kanske mest på grund av motorstopp i första och lite kris i början på andra), och då de som låg tvåa fick motorras och bara kunde köra större delen på första växeln fick vi en totalttid som var runt 39 sekunder före dem. Kassaskåpssäkert? Jovars. En stor pokal blev det, och en hink med massa onyttigheter från ICA.

50 mil tur och retur för 6 km körning. Ibland är man lite efterbliven, men kul är det!

Idag har jag mest haft ont i huvudet, men jag jobbar kväll imorgon, så det känns rätt skönt ändå. Jag vet att jag inte behöver passa någon tid imorgon bitti, utan kan sova länge om jag känner för det. Det kunde jag i och för sig idag också, men det blev ändå inte längre än 9.30. Jag börjar helt klart bli gammal, så sant som det är sagt!

Annars är det budgetleverne som gäller den kommande månaden, då jag har 1800 att leva på. Det finns andra pengar att ta av, men det är pengar som är undanlagda till att betala av lån, så det är ju egentligen inte pengar jag har. Nåja, det ska nog gå vägen, jag kan ju trots allt leva snålt om jag vill.

Nu blir det chillaxa.

Toodles!

Nu kör vi!


Vitt vitt vitt

Så var snön här, gud vad underbart! Eller, nu ska vi inte vara så glada, för jag har ju trots allt inte satt på vinterdäck än, så att ta sig till jobbet kan bli spännande. Men jag har planerat att ta en lite enklare väg, utan uppförsbackar och vägarbeten, som knappt tar längre tid, så det blir nog bra skit. Och ja, jag har vinterdäcken i bilen för att få de omlagda på direkten. I och med att jag troligtvis ska köra landsväg sent ikväll, känns det rätt viktigt att få på dem. Varför då? Jo, för imorgon är det förhoppningsvis rally i Linköping (kanske med snöchans, som det ser ut), så då blir det att sova hos Jaeger. Sen kanske det blir på söndag också, då i Örebro. Eller så blir det inget alls, om inte bilen blir klar. Men det är inte något vi pratar om.

Annars är det extrapass på jobbet idag, klockrent för lönen i november. Kanske till och med får något nästa vecka också, vilket inte skulle vara fel. Vi får se. Det jag i alla fall vet är att jag får 0 kr i lön på måndag, så de pengar jag har ska räcka en månad. Det kommer bli riktigt tufft, men det är bara att leva snålt som gäller. Det ska nog gå alldeles utmärkt, hoppas vi.

Nu ska jag tvätta klart.

Toodles!

It's done!

Äntligen! Jag är av med gipset! Jag tror helt klart att det hade med ortopeden att göra, som var en annan än han jag pratat med tidigare, som jag inte riktigt hade förtroende för. Den här kändes klart mer påläst, så att säga. Hur som helst, inget mera gips! Men det är stelt som tusan, men jag har fått ett fint papper med massa fina övningar som jag ska göra fem gånger om dan, minst. Med tanke på hur det känns just nu, ser det ut som att vissa av övningarna kommer att göra ont till en början, men det blir nog bra. Tydligen kommer det svullna till också, i början, men det blir nog bra, det lär nog funka att jobba trots det.

Nu är det bara att tagga inför hårklippning om en och en halv timme, det kommer bli bra skit.

Som utlovat... Polisonger!


Is it a plane?

Kolla kolla kolla!

Ny design!

Det trodde ni inte!

A dozen days to daze

Jovars, jobbhelg nu då, och det har varit en spännande dag, minst sagt. Vi snackar bajs på toan, tokfylla däck med luft, trasig automattvätt. Lite allt möjligt, med andra ord. Vi får hoppas att morgondagen inte bjuder på riktigt lika mycket händelser, utan blir lite lugnare.

I måndags, ja, då var jag på Danderyds Sjukhus för att kolla ultraljud på mitt knä. Det tog ungefär 1½ timma totalt, där jag först låg ner, sen satt upp, och till sist stod upp. Jag fick inget direkt klargjort på plats, men snappade upp att det var saker som inte riktigt stämde i ådrorna ovanför knät, och kanske lite under också. Så vi får se vad som händer, men det blir kanske någon form av operation. Spännande!

I övrigt försöker jag som bäst bli av med min hosta, och det går faktiskt rätt bra nu. Jag behöver i alla fall inte använda mig av värktabletter för att bota huvudvärken som kommit av hostan, så det är positivt. Riktigt synd att jag missade brorsans 50-årsfest förra helgen dock, kändes inte så roligt. Men det hade sugit att sitta och hosta skallen i småbitar bland massa folk.

Och på måndag! På måndag, gott folk! Då blir jag troligen av med gipset for good. Jag har nu haft det i två veckor till, så att det blir 12 veckor totalt. Det känns bra (vilket det i och för sig gjorde för två veckor sen också, innan gipset togs bort), så det känns inte som att det kan bli på något annat sätt. Det känns knappt att jag haft det så länge, men så är det.

Ska också passa på att klippa håret på måndag, något jag knappt ens har råd med, men jag vill att det ska bli schysst gjort, även om min kära mor har sagt att hon kan göra det. Så det blir bra det med.

Jag ska passa på att lägga upp en bild senare på mina tokschyssta polisonger jag odlat. De är inte perfekt än, men det dröjer inte länge förrän de blir det, och då jävlar! Då blir det polisongrace! Vad nu det är...

Nu blir det slapp, snart mat, och sen mer slapp.

Eminem - Without Me


Sådekangå

De gick hyfsat på sjukhuset idag, även om de som var hos röntgen innan mig tog extremt lång tid på sig. Jag skyller på farsan som var med, för han verkade vara en sån som ska prata med allt och alla. När jag kom till ortopeden efteråt stod han och hans son och snackade med någon, något som säkert gjorde att det tog ännu längre tid för mig.

Jag hade ju hoppats att det skulle kännas hyfsat bra när gipset togs bort, men det gjorde faktiskt riktigt ont i handleden. Kanske inte så konstigt i och med att jag inte rört på den på drygt 10 veckor. När jag sen kom till ortopeden hade det börjat göra lite mindre ont, men när han tryckte så hårt han kunde i sidan gjorde det ont, vilket han tydligen tyckte var lite konstigt, eftersom röntgenbilderna såg bra ut.

I vilket fall som helst blir det två veckor till med gips, den här gången lila. Sen får vi hoppas att det känns tillräckligt bra för att slippa gipset. Det var också riktigt skönt att byta gips, med tanke på att det var riktigt äckligt under, en massa hud och skit som jag var tvungen att skrapa bort... Inte najs!

Nu blir det tredje arbetspasset sen återkomsten, sen lite vila imorgon.

Toodles!

Det går framåt!

Jahapp, en dag kvar till borttagning av gips, förhoppningsvis för evigt. Visst, blir det två veckor till är det väl ingen fara, men det skulle vara riktigt skönt att bli av med det för gott redan imorgon.

Jobbade för första gången igår också, och det funkade ju alldeles utmärkt, inga konstigheter liksom. Kvällspass idag, sen i säng tidigt för att gå upp runt halv åtta imorgon bitti. Hela den här veckan kommer bli händelserik (eller ja, mer än vanligt), i och för sig mest för att jag börjat jobba, men det är en del saker som händer, så vägen till nästa helg kommer att gå undan. Och då är det ju fest som gäller, då ena brorsan fyllt 50, vilket ju måste firas.

Synd bara att jag känt mig sjuk de senaste dagarna, i första han febrig och trött, samt ont i huvudet. Men det är bara att kämpa på, jag tänker inte sjukanmäla mig det första jag gör när jag börjar jobba igen. Absolut inte!

Nej, kanske en film? Eller vad säger vi?