Craw craw! Raowr!

Eh... Hej? Här vare uppdateringar!

I fredags var det party-party med Samantha och hennes kompis Maria (och hennes "ragg") i Stockholm, vilket var mycket trevligt. Först satt vi på en pub vid Götgatan, för att sedan röra oss ner till Eken. Där blev vi nekade inträde eftersom jag hade ovårdad klädsel (!), bestående av jeans och t-shirt. Mycket spännande då jag inte blivit nekad inträde där förut, med precis likadana kläder. Vi styrde i alla fall kosan mot närbelägna Patricia, som jag måste säga var en positiv upplevelse. Hatten av för den skutan, liksom. Jag hade kul satan, och inte blev det sämre av att vi avslutade på Max, något som helt klart saknas i Norrtälje (men vad saknas inte i Norrtälje, liksom?). Sov sedan hos Samantha, och drog hem på lördagen, men endast för att göra mig iordning för att åka in till stan igen och kryssning. Med vem? Samantha så klart! Och Angelica (och Leffan också, så klart).

Kryssningen var riktigt lyckad den med, kul som bara den hade jag, och inte blev jag tokfull heller. Det kan förvisso ha att göra med att jag vräkte i mig mat på buffén, men satan så gott det var. Stor portion förrätt, och stor portion huvudrätt och en normalportion efterrätt. Inte undra på att man inte tok åt sig av alkoholen ett enda dugg. Det som var mindre bra med kryssningen var ju dock att de inte sålde alkohol i Tax Freen på ditresan "för att se om det påverkade trivseln ombord". I call bullshit! Men men, full blev jag i alla fall.

Hade det också trevligt med en gift tvåbarnsmamma på 29 år inpå småtimmarna, mest för att jag råkade stöta på henne istället för hennes kompis (som av allt jag kan tänka mig var singel och snygg). Men jag missförstod situationen med barn, så det blev lite fel. Men jag hade roligt ändå jag, och resten av mitt gäng verkade inte alltför upprörda över att jag var borta några timmar. De var till och med vakna när jag kom till hytten! Så fort vi slutat prata slocknade jag direkt. Dagen efter blev lugn, med Tax Freeshopping och snack och jordnötsätande.

Resten av söndagen blev ju lagom slapp, jag hade verkligen ingen lust att göra någonting, och så blev det. I måndags tvättade jag på förmiddagen, och åkte sedan in till stan för att träffa... Samantha! Yay! Vi gick och såg animerade filmen Upp, som helt klart är ett filmtips för var och en på denna jord. Riktigt härligt, gullig, söt, rolig, sorglig och alltigenom underbar film. Garanterat sevärd. Massa popcorn och chips fick vi oss, och med tanke på att det enda jag ätit på dagen var mjuk pepparkaka och ostbågar, så var måndagen kanske inte den mest hälsosamma, även om alkoholen så klart inte hjälpte. Inte undra på att jag just nu mår lite så där.


Igår var väl en rätt ointressant dag, med halv sovmorgon och jobb, för att sedan jobba morgonpass idag. Jag har inte gjort särdeles mycket på kvällen idag, förutom ett kortare träningspass på runt 40 minuter, eftersom det inte blivit något under helgen.

Imorgon är det mera träning med fotbollen, vilket jag ser fram emot, men inte lika mycket som mot Rise Against på fredag. Även om det blir så att jag går dit själv, och troligtvis nykter (eftersom jag jobbar morgon på lördag), så kommer det bli helt grymt, det har jag inga tvivel på. Så det blir alla tiders det!

Nu ska jag... Kolla på TV i typ... En halvtimme, och sen gå och lägga mig!

Toodles!

Mmm... Vinter!

Arbetsdagen avklarad, och jag har väl varit så duktig som jag kunnat. Plockat de varor som går, gjort beställningar, ringt telefonsamtal och pysslat med listor. Bra skit, med andra ord. Det är ju både positivt och negativt att jobba dagspass, det mest positiva är att man får göra lite vad man vill, vilket ger en tid att göra saker som annars inte hinns med, såna saker som jag oftast har massvis att göra. Så ja, nöjd med dagens insats.

Passade på att köpa den nya Maraboukakan, Vinter, som vi fick levererade i tisdags, för att se om den är något att ha. Själv tyckte jag den var riktigt god, tror Camilla gjorde det också, men Kaisa och Gitte var väl inte överfötjusta. Den har det mesta i sig, allt för att det ska smaka "juligt", såsom kakao, nejlika, kardemumma etc.


Vi ska så småningom köra en säljtävling med kakan, för att se vem på stationen som säljer bäst (eller om det är tävling med andra stationer, jag vet inte). Ska väl försöka kränga några då, förhoppningsvis går det bättre än med Sommarkakan de hade i somras.

Efter jobbet var det ju handla som gäller, och som vanligt var jag tvungen att köpa min drog, Kinder Maxi.


Så sjukt goda, det bästa från Kinderäggen, liksom. Vem vill ha en liten leksak när det är chokladen som är det goda? Sen är de ju billiga också, så det kan inte bli bättre. Brukar låta de smälta i munnen medan jag filosifierar på någonting fyndigt. Eller ja, när jag sitter vid datorn i alla fall.

Nu ska jag plocka på mig linserna, och göra mig iordning för första inomhusträningen för den här vintern, vilket ska bli sjukt skoj, förhoppningsvis i alla fall. Det gäller att det kommer lite folk så att det blir spel, och inte bara pricken hela träningen.



Kvällstankar

Jag lyckades ju verkligen igår jag. Var hundra procent inställd på att jag skulle jobba kväll idag, så pass att jag inte kollade schemat på jobbet och sa till chefen att skulle jobba just kväll. Tog det sedan lugnt på kvällen igår, fast övertygad om att jag hade en skön sovmorgon att se fram emot, fram till att jag stängde av datorn och la mig i sängen för att kolla på TV vid 00:30. Jag fick någon liten känsla av att något inte stämde, så jag gick upp och kollade schemat på kylskpåsdörren. Och se! Ett morgonpass. Inte riktigt planerat, va? Men som tur är kan jag sova få timmar och ändå vara på topp dagen efter, så också den här gången.

Roliga nyheter? Jag börjar få mer lön igen, eftersom sommarens idiotiska semestrar som stympar ens lön, samt lite slapphet från mig sida med alldeles för lite extrapass. Förra månaden hade jag runt 2800 kr att leva på efter alla räkningar, den här månaden lutar det åt runt 8000 kr. Inte helt fel, kanske? Det lär inte bli riktigt lika mycket nästa månad, även om jag jobbar storhelg den sista oktober, men det lär nog bli knappa 17 000 kr då också (det blev runt 17 500 kr den här gången). Fortfarande långt ifrån så mycket jag skulle vilja tjäna i månaden, men jag är en slacker, inte en driftig entrepenör med massa potential, så jag får nöja mig med mitt harvande. Men det funkar det med! För stunden.

Ibland så är killarna från Riflex inne på jobbet och handlar, och självklart får det mig att tänka på Maria och på hur irriterande idiotisk jag var som sumpade vår vänskap, för en sådan skitsak som jag gjorde det. Riktigt onödigt! Jag vet inte om tiden kommer läka det, och jag vet inte om jag kommer försöka läka det heller, så vi får helt enkelt se.

Emma börjar också så smått att försvinna helt och hållet ur mina tankar (trots att jag skriver om henne nu). Att inte läsa hennes blogg är ett rätt logiskt steg att ta för att nå det, så det här ska nog gå bra. Å andra sidan hatar jag det faktum att jag måste glömma henne, att vi inte kan vara vänner. Det tog ju slut med att vi var vänner, så varför kunde det inte fortsätta så? De enda anledningarna jag kan se är att hon har någon form av känslor kvar för mig, eller är rädd för att få känslor för mig igen, vilket hon inte vill just nu. Visst, jag kan förstå henne i sådana fall, men kan hon inte säga det innan hon blockar mig på msn? Eller? Nej, hon får styra det här, så får vi se var vi är om 3-4 år. Jag tror väl knappast att vi kommer att bli ett par igen, men jag skulle ju inte säga nej om det blev så.

Nej, kvällens tankar avklarade, nu ska jag nog snart ta och lägga mig, för att jobba ett dagspass och sen träna på kvällen, något som ska bli grymt skönt.

Toodles!

You like? I like!

Som alla vet håller jag på och försöker skriva lite låtar. Det går så där. Senaste dagarna har jag i alla fall kommit på lite schyssta textrader.

I don't want to feel
So cut me
I don't want to hear
Make me believe
I don't want to see
Open my eyes
I don't want to live
So save me!


***

Was it worth the pain?
Did you cry enough for me?
Can we all agree that this was meant to last forever?

My soul is shaken
From standing alone
Did you ever stop and think about what you had done?


Burn your bridges for me
I want to hear you cry
Burn your bridges for me
I want to see you bleed

***

This is it I'm falling
Feel free to save me
Through the misty clouds I hear you calling
But my ears seem to bleed


Desperate words with a silent meaning
Covered up in a fantasy
So fragile your body is glistening
But my eyes seem to bleed

***

Vad gillar vi det? Funkar?

Nej, jag är inte emo, men va fan, ibland funkar såna texter helt klart bäst. Jag lovar, jag ska hitta på lite positiva/roliga texter i framtiden.


I'm alive! And kicking!

Nej, nu har jag haft en tillräckligt lång vila från den här bloggen, dags att köra hårt! Eller nåt. Anledningen till brist på bloggande är... Well... Jag har inte orkat/inget överdrivet spännande har hänt etc etc.

Vad är annorlunda nu? Ingenting alls faktiskt, men jag ska nog börja skriva lite mer.

So what's new? Ja ni, inte mycket som sagt. Senaste tiden har spenderats med jobb, träning och slapp. Jobbet går bra, den sedvanliga dosen av urflippade helgkunder har avklarats, vardagliga bestyr hanterats och konfontationer baserade på kön genomförda. Det känns bra. Men det börjar bli dags att tjafsa på chefen om att få gå utbildningen. Annars börjar ett jobbyte att kännas som riktigt behövligt. Efter nio år börjar det bannemig vara dags för något nytt, även om jag i dagsläget inte vet riktigt vad det skulle vara. Ett annat butiksjobb känns lagom sexigt då jag trivs där jag är och har bra lön, så det skulle i sådana fall vara något helt annat. Men vad? Jag är knappast utbildad till något annat (eller ja, "högre" positioner med ekonomisk inriktning, men hur lätta är sådana att hitta på Arbetsförmedlingen?), och arbetsmarknaden är ju rätt mättad fortfarande.

Nåja, det löser sig allt, ska ni se.

Har varit en snabbsväng på IKEA eftersom jag fick ett reklammail om att de hade en specialdesignad Billy-bokhylla, som jag blev riktigt sugen på. Jag har ju velat ha en bokhylla i hörnet av min lägenhet (något Emma sa nej till, but where's she now?!). Så jag svängde förbi Uppsala och plockade upp Linnea på vägen, eftersom hon hade kortet som behövdes för rabatten på 100 kr. Resultatet?


Kinda like? Färgen är i alla fall helt rätt, även om jag kanske hade velat haft den i träfärg snarare än vit, men det funkar. Nu ska jag bara plocka in en drös böcker och köpa mer sprit så att det ser lite fint ut. Har planer på att köpa dörrar till den, på den högra sidan, men vi får se.

Mer då? Träningen går riktigt bra faktiskt, känner mig ordentlig taggad inför första inomhusträningen för hösten på torsdag, då jag kört fem pass på två veckor hittills, och ska köra ett ikväll. Jag har tänkt att kombinera intervall- och styrketräningen idag, för att få en helhetsträning, som förhoppningsvis tar lite längre tid också. Sen på torsdag så smäller det! Förhoppningsvis kommer det bra med folk så att det blir en rolig träning, och ska bli intressant att se om jag är en av de som orkar mest, efter tre veckors uppehåll. Jag tänker ju också fortsätta köra egna träningar för att fylla ut, så med lite tur kommer jag vara bra förberedd inför försäsongen nästa år.

Idag åker Samantha hem från Helsingborg, och på fredag får jag träffa henne, vilket jag ju såklart ser fram emot. Jag måste ju erkänna att jag saknat henne lite i alla fall. Och på fredag åker vi på kryssning med två andra, vilket ju så klart ska bli skoj.

Ja just! Jag har bokat biljetter till två spelningar! Dels Rise Against på fredag nästa vecka, och sedan The Living End den 11 november. Det kommer bli galet roligt, även om det så klart hade varit roligare att gå med någon. Men jag kommer ösa gärnet i vilket fall som helst.

Nej, nu har jag ätit, och ska väl dra ut och springa om en dryg timma eller något. Sen blir det kanske att kolla på Champions League ikväll, vi får se. Jag jobbar kväll imorgon, så det blir sovmorgon, vilket är skönt.

Fy och förbannad aska!

Det gick bra att träna, körde två upprepningar fler än i tisdags, men det lär inte bli ytterligare två till nästa gång, utan åtta känns rätt lagom just nu. Vi får se.

Dock är jag förgrymmad! De har slutat visa Hemsökta Hus4+ på söndagnätter! Inte okej! Jag gillar ju faktiskt det programmet... Nåja, jag får väl kolla på Ett Päron Till Farsa...

Men... Nu blire saft och kakor!

Show me your wounds, I'm tired of mine

En helt ledig helg, första gången på riktigt länge! Och som jag är uttråkad! Typ. Egentligen gillar jag det, och jag är ju ledig imorgon också, tre hela dagar utan att behöva göra något. Tyvärr innebär det att jag inte orkar göra något heller, som att jobba på de två låtar jag har börjat med. Man tycker ju att jag borde vara riktigt taggad att börja spela in, lära mig mer, sjunga etc, men nej då, inte det. Kan inte ens komma på bra texter... Har starka planer på att supa mig själv full ikväll och låta inspirationen komma. Det gick ju bra sist!

Såg på löpsedlerna idag att Lagerbäck ska avgå (eller det är väl tidningarna som spekulerar, men de verkade ju säkra) efter "fiaskot" igår. Jag kollade på matchen, och det enda fiaskot jag kunde urskilja var svenska spelare som inte gjorde det de skulle. Jag är riktigt fascinerad av hur det alltid är coachens fel när laget inte presterar; det är riktigt sällan som spelarna verkar ställas till svars. Jag menar, vi kan väl inte hoppas att Zlatan ska göra mål på stopptid i alla matcher? När han nu gör mål. Nej, det var snarare spelarna som underpresterade den här matchen. Eller, det gjorde de egentligen inte, det skapades ju faktiskt riktigt många chanser, men flytet fanns helt enkelt inte.

Annars då? Nej, inte mycket. Ska precis till att laga mat, för att sedan dra ut och intervallträna lite. Efter det är det tänkt att jag ska äta lite våfflor, om jag orkar fixa med det, men det ska väl inte vara några problem? Förhoppningsvis orkar jag diska och städa imorgon, så att lägenheten ser tiptop ut resten av veckan.

Så blir det!

A.F.I. - Medicate


Yeah right...

Ja just, jag har slutat läsa Emmas blogg. För tredje gången.

Den här gången för alltid!

Oh boy!

Jahapp.

Förra veckan var ju Linnea hos mig och hälsade på, hela tre dagar. Eller, hon kom på måndagen och åkte hem på onsdagen. Vilket betyder att hon var hemma hos mig när jag jobbade. Vilket betyder att hon var hemma hos mig när jag kom tillbaka från jobbet. Något som inte har inträffat i min lägenhet sedan Emma bodde här. Helt klart lite... Ovant, men riktigt mysigt. Inte helt fel att ha någon att krypa ner bredvid i soffan när man kommer hem "slutkörd" efter jobbet (slutkörd inom citationstecken eftersom kvällspassen på jobbet är rätt lugna nu). Och det är bra, för jag hade min första heldag utan att tänka på Emma en enda gång i tisdags. På ett år. Ja just, det har gått ett år sedan jag blev singel, den 24 september. Tokigt!

Sen var det "kräftskiva" hos Malin i fredags (kräftskiva inom citationstecken eftersom det åts mer smörgåstårta än kräftor), och det var partyparty. Tanken var först att jag skulle bli hämtad av Lina, som kom från Eskilstuna, på busshållplatsen i Roslags-Näsby. Hon skulle åka hemifrån vid femtiden, och det brukar ju ta runt en timme därifrån, så jag såg till att vara där strax innan sextiden. Men det var ju inte riktigt så att det tog henne en timme, utan snarare två, så jag fick sitta och vänta i runt en timme på henne. Fick möjlighet att kolla på massa människor under tiden, bland annat var det en kille och en tjej som jag tror kollade på mig riktigt mycket. De kanske kände igen mig, eller trodde jag var värsta kändisen? Sen var det två tjejer som skulle ta bussen till Norrtälje, men hade inte direkt koll på läget, utan missade den första bussen, och höll på att missa den andra bussen också. Jobbigt för dem, desto roligare för mig.

Anyway, vi kom till Malin runt sjutiden, och började så smått att dricka och äta, i väntan på att allt folk skulle komma. Det blev väl hipp som happ med allting, men det gjorde det ju så mycket roligare. Hade hoppats att en av Malins kompisar skulle komma, för hon såg riktigt snygg ut på Facebook, men hon var tydligen sjuk. Även Jaeger och Adam tittade förbi och livade upp stämningen (typ). Jaeger hade tänkt att jag skulle hänga med och kolla på rally vid åttatiden på morgonen på lördagen... Jag är glad att han inte ringde. Vid tvåtiden på natten åkte Malin och en hon kände iväg och köpte hamburgare på McDonald's. Något så värt har jag inte varit med om på länge. Önskar jag hade beställt mycket mer än bara en QP, men men.

På lördagen blev det slappa innan Lina skulle åka hem, för då fick jag skjuts till bussen, vilket var skönt. på vägen hem fick jag syn på vattendraget som ligger bredvid skolan som ligger en hundra meter ifrån där jag bor.

Vad gillar vi färgen? Spännande!

Jag har fått ett riktigt snyggt armband av mina föräldrar, förresten. Jag fick det i och för sig för några månader sedan, men det var för stort, så de skickade tillbaka det och skulle få nytt, men då hade ägaren av butiken åkt iväg till det ställe där de köper material ifrån, så min mamma hade inte kunnat få tag på henne.

Tanken med det är att det fungerade som en vigselring förr i tiden (kallas hook ring), men så som jag bär det, med spännet utåt, innebär det att mitt hjärta inte är taget. Det är lite krångligt att ha på sig, så jag lär nog inte ha det när jag jobbar, men annars kommer jag ha det.

Sen var det besiktning av bilen idag, och det var med skräckblandad förtjusning, helt klart. Bromsarna är ju lite sådär, och besiktningsmannen hittade ju såklart fel på dem. Tydligen har klossarna släppt från skivorna, i alla fall på höger fram, vilket känns lite ostabilt. Han kände dock inget när han bromsade, eller körde på bromsmaskinen, så det är ju bra, men han rådde mig att byta skiten, vilket får bli nästa månad. Eller år. Eller innan nästa besiktning. Eller nåt.

Och så har jag fått A.F.I.'s skenaste skiva i brevlådan, Crash Love, och sitter som bäst och lyssnar på den. Den är... Inte lika bra som tidigare skivor, men helt klart lyssnansvärd. Den lär spinna i CD-spelaren i bilen ett bra tag framöver.

Nu ska jag snart laga lite mat, och sen dra ut och springa. Sen blire jobb tre dagar i rad, varvat med mer träning. Jag tänker inte ligga på latsiden bara för att vi har uppehåll med fotbollslaget. Jag tänker för en gångs skulle vara i bra form redan när försäsongen startar, inte en månad efter.

Mip

Har 1) Haft mycket att göra för att blogga 2) Inte orkat de få gånger jag haft tid.

Orkar egentligen inte skriva något nu heller, så... Tvättar nu, ska jobba om några timmar. Festade i fredags, vaknade på lördagen och ville spy, men räddade mig i fosterställning. Jobbat en massa, sjunde passet i rad idag.

Det var väl allt, antar jag. Det blir säkert bra.