Wooooo!

Fan vad jag har blivit en telefontönt helt plötsligt. I och för sig mest med Jessica, men ändå. Fast det är trevligt, alltid skönt att få prata med folk, istället för att bara skriva på msn hela tiden. Bra att jag inte låter så patetisk, men va fan...

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra dock, men jag laddade ju ner The Phantom Of The Operah, så kanska ska kolla på den. Vi får se. Annars blir det inget mer ikväll, så sov gott på er!

Toodles!

Hänger på en tråd

Jag har kommit fram till en sak: Jag gillar inte att jobba förmiddagspass på  helger. Något drygare får man leta efter, mest på grund av att inget händer. Jag och Marc uppskattade cirka  en kund var femte minut... Kul! Jag försökte dock göra det bästa av situationen, och pysslade med saker när jag kände för det, men eftersom vi hade så få kunder sålde vi så lite att det inte gick att fylla på något. Men men, nu är den här helgen över, and that's that.

Jag tror att det var bra att skriva av sig, angående Emma. Jag har helt klart tänkt mindre på de sakerna jag skrev om, så jag tänker nog fortsätta skriva om de saker jag tänker på nu. Det är dock inte så mycket, men ändå. Har fortfarande inte bestämt om jag ska skicka det, så jag avvaktar. Det känns inte helt nödvändigt, så...

Snart ska jag till föräldrarna och äta lite adventmiddag, eller nåt. Det är ju första advent, så grattis på er! Eller, man kanske inte säger grattis på advent, men äh.

The stars were safe before we got here

Nu blev det så, jag har skrivit ett brev till Emma. Jag tycker personligen att det blev bra, och att jag fick med det mesta som jag närmast dagligen går och tänker på. Jag har inte bestämt mig för om jag ska skicka det eller inte, även om det blev bra. Ytterligare en sak jag får sova på, antar jag.

Jag stack ut och sprang istället för att spela poker, och det får väl ses som ett bra val, antar jag. Pengar är bra att ha (nu var det väl gratis i och för sig), och springa är bra för kroppen, så det blev ju närmast två flugor i en smäll. Och så blir man skön i kroppen också.

Nu ska jag nog helt enkelt ta och lägga mig, efter att ha kollat klart på avsnittet av Bullshit! som jag började kolla på. Det handlar om familjevärderingar och äktenskap, något som jag ju faktiskt har lite åsikter om. Upplagt för en ny krönika? Kanske!

Men men, I'll be back tomorrow!

Tre veckor klarade jag

Okej, jag är dum, jag läste Emmas blogg. Men jag har förbannat tråkigt, är seg i huvudet och vet inte vad jag ska förgylla tiden med. Jag slöläste dock, så det var väl okej. Såg vad hon skrev den 8:e november, och det kändes väl bra, antar jag. Kollade inga bilder heller, sååå... Bla.

Jag har spelat lite poker på pokerstars.com, och det gick ömsom bra, ömsom åt helvete. Fast jag signade upp mig på en freeroll om cirka 1½ timme, ska se hur det är. Kanske kan jag bli miljonär innan året är slut?

Jag vet inte riktigt vad jag känner just nu, tråk mest, antar jag...


Slutet är nära!

Jahapp, då har man jobbat första helgförmiddagspasset på några månader, och kan inte komma ihåg att det var så här tråkigt. Riktigt drygt, nästan. Toklite kunder och inget spännande som hände, förutom att en kund blev upprörd över att få ett annat släp än det han skulle ha, eftersom det han bokat var trasigt. Men det redde sig hyfsat snabbt och smidigt, och sen var det bara att glida och hoppas att klockan kunde gå lite fortare.

Gårdagen avslutades med ett samtal med Sofie, och det var trevligt. Jag var väl egentligen lite väl trött, så det blev lite sludder och lite fnitter, men det är fint det med. Satt nog i telefon i 8 timmar totalt igår, först med Jessica, sen med Sofie. Ujuj, och jag som inte är någon telefonmänniska egentligen. Men det var trevligt ändå, faktiskt.

Jag hade gärna sovit lite längre imorse också, men jag får ju sova på måndag, så det är lugnt. Nu ska jag lyssna på lite mer musik av The Confession, och sen åka och panta flaskor och försöka hitta på något gott att äta.

Rosa = the shit

Jahapp, sex timmar i telefon med en trevlig flicka, förgyllde helt klart aftonen. Har "hjälpt" henne med en bild hon ville ha lite photoshoppad. Jag är ju så grymt skillad på sånt (eller nåt), och även om det inte blev riktigt klart, blev jag ändå lite nöjd med mig själv.

Och jag som hade tänkt jogga... Attans! Nåja, tar väl det imorgon, tror jag.

Just nu sitter jag och dricker vinterns första julmust! Premiär, med andra ord. Och precis lika gott som alltid är det, men vem trodde något annat?

Igår kom det första bandsläppet inför Peace & Love, eftersom biljettsläppet var idag, och det var väl inget som jag hoppade jämfota över. De intressanta banden/artisterna var Turbonegro, Timbuktu och Sonic Syndicate, och inget av det är väl något jag svimmar över. Men men, det är ju mer än ett halvår kvar, så... Sen har jag ju ingen att åka med så, det blir vad det blir.

Sen "hittade" jag också tillbaka till en sida som illustrerar en mycket intressant period i mitt liv, nämligen den som Internetkändis på ett obskyrt forum som kom till i kölvattnet av en intressant karriär som Wormsspelare.

http://www.planet1337.com/wormsfiles/galleries/gallery.php?EHGPEWR=68V36&EDMQMS8=68R0&C5HQ8TBFDSQ62VB5=EDJQ8W31CXJQ6TBTCM

Många bilder på mig, av mig och med mig, och en hel del minnen, måste jag säga. För de som inte orkar kolla, kan jag väl lägga upp några här inom kort.

Nej, nu fortsätter jag lyssna på A.F.I. och dricka julmust.

Dagens första

Hemma från en mycket fin jobbdag med David och Camilla, där allt flytit på som bara den, vad annars liksom? En dag helt utan jobbiga, dryga kunder tror jag, ganska otroligt. Riktigt skönt, och nu sitter man her lite halvmysig sådär och undrar vad man ska hitta på. Orkar ju inte direkt engagera mig i något ikväll, eftersom jag jobbar morgon imorgon, så det blir nog lite slappa, med ett tillhörande joggingpass lite senare, tror jag.

Jag upptäckte imorse när jag surfade lite sidor att Emma varit inne och kollat in mig på BDB och K6, vilket ju är intressant, men får mig att börja analysera i onödan. Jag hoppades ju lite att hon skulle ta samma tillfälle som jag och inte behöva tänka så mycket, men men... Sen är det ju lite roligt att en tjej (som jag inte ens vet vem det är) som hon känner frågar mig om vi har gjort slut, spännande!

Nåja, whaevva! Nu ska jag fortsätta lyssna på Turbonegro och snart äta lite paj!

Swear I never gave up on you

Appropå All The Remains... Two Weeks är en bra låt, och här har ni beviset. Lite dryg inledning på videon, tycker de ska gå direkt till musiken, men men...


Hade lite tankar idag på om jag skulle skriva ett brev till Emma, mest för min egen skull, och utan att ens skicka det. Jag tror det kan vara bra för att få det ur mig, på något sätt, sen om det visar sig att det blir riktigt bra, kanske jag skickar det också. Får fnula lite på det imorgon, tror jag...

Doing it for the cause

Hemma! At last! Och snart är det jobb igen. Upp igen om cirka 6½ timma... Det har varit en extremt händelsefattig dag på jobbet, faktiskt, men lite har man fått gjort ändå. Fixade med beställning inför nästa vecka, samt pysslat med lite saker i övrigt. Dock har jag surfat också, och hittade en sida med massa kläder jag vill ha, bland annat detta:


Helt skitsnyggt! Jag vill ha allt! Ge mig pengar! NU!

Men men, jag måste helt klart börja lägga lite mer pengar på kläder, det känner jag. Jag kanske tar lite pengar från lånet jag ska ta till kläder.

All That Remains är ett fint band, det är dagens musiktips. Lite väl låg lägstanivå dock, men de är ändå bra. Nu ska jag äta lite mer cookies och dricka lite mer cola, så att jag absolut inte kan sova, det låter väl som en bra plan?

Ufokuken?

Så var Erika ivägflugen till intervjun, och jag hoppas för hennes skulle att det går bra, så att hon får jobb och kan sluta oroa sig för det. Vi har annars haft det mycket trevligt, kollat på film och ätit god mat (som jag lagat, wihoo!) och bara legat och myst med varandra. Nästa gång får jag väl hälsa på henne när hon flyttat till Stockholm, eller nåt.

Nu sitter jag och lyssnar på lite Timbuktu, och försöker motivera mig att jobba lite. Drar väl iväg om en timme, cirka, och känner mig väl inte alltför pepp på något, särskilt inte som jag ska jobba morgon imorgon också... Jag försöker också få någon att hoppa in och jobba för mig så att jag kan åka iväg och träna fotboll, eftersom jag faktiskt vill det.

Men men, orka skriva mer! Toodles!

Have at thee!

Då har man varit duktig och städat lite grann, samt lagat mat. Erika hoppar av bussen strax efter sju, och jag har ordnat så att det inte är en total besvikelse när hon kommer. Har egentligen bara tvätten klar, så ska försöka ta ett ryck och fixa det. Skulle nog vara bra att fixa toaletten också... Det är ju dambesök, för tusan!

Nåja, det blev Cesarsallad (eller hur det nu stavas), med kyckling. Mumsimums!

Snö, fuck you

För att få det sagt. JAG HATAR SNÖ! Och vi har massvis med snö i Norrtälje, vilket ju inte kan ha undgått många, i och med mediebevakningen. Helt sanslöst faktiskt, tror det är upp i över 60 cm nu, och det slutar fan inte att snöa heller. I och med snön hade jag en mycket spännande dag på jobbet.

Det började med att jag fick skotta fram min bil, igen, eftersom min idiotgranne hade skottat över snö bakom min bil. Tack så mycket, liksom. Jag behövde dock inte skotta så mycket, förutom själva bilen som jag inte orkat skotta helt igår. Jag råkade dock repa den hyfsat mycket, vilket kanske inte var så smart, men det skiter jag i, så här i efterhand. Jag kom i alla fall iväg, och kunde ställa in bilen i GDS-hallen på jobbet, så att den fick bli fin. Sen jobbades det på, allt flöt på som vanligt. Sen vid nio, hjälpte jag en kund att skotta fram ett släp (jag hatar att skotta, vid det här laget), och i samband med det kom verkstadsnissarna ut och frågade om jag kunde stänga av larmet. Larmet? Tänkte jag. Gick in i verkstaden, som tjöt som fan, och allt var nedsläckt. Så jag stängde av alarmet, och märker att hela butken är helt mörk. Går ut och kollar så att kunden med släpet kom iväg, och sedan fick jag veta att vi hade strömavbrott, och det rätt ordentligt.

Faktiskt så ordentligt så det tog ca 50 min innan strömmen kom tillbaka. Vad inser vi då? Jo, att stationsdatorn har packat ihop, och vi har ingen back-up. Sweet. Var tvungna att ringa efter en ny, som kom runt ett. Så inga pumpar och inga kassor fram till att jag slutade 13.50, vilket ju alla kunder tyckte var underbart. Så jag har gått runt i en nedsläckt butik och plockat varor och lite annat, mycket roligt.

Spännande spännande... Ujuj, nu ska jag försöka ta tag i att städa lite, innan Erika kommer, så att det ser något sånär presentabelt ut.

Running from what we can't change

Fortsättning från föregående inlägg!

På söndagen var det släktmiddag i Sollentuna, och jag var så klart oerhört peppad. Mmm... Det var ju årets kroppkaksbak, och mina tankar inför kroppkakor som bakismat var väl allt annat än positiva. Vi åt ju dock lite fika första, med bland annat te, så det lättade helt klart magen en bit. I alla fall så var jag behjälplig och skalade potatis, och rullade sedan kroppkakor för glatta livet. Det blev gott, och jag åt heeela fyra stycken. Sen degade jag mest och försökte vara så social som möjligt.

På hemvägen var det underbart väder, så pass att de flesta bilar låg i 70 på motorvägen, och omkörningsfältet var oplogat. Mys.  Väl hemma var det bara ta det lugnt som gällde, och så klart glömde jag att sätta i motorvärmaren, vilket fick till följd att bilen var helt obrukbar imorse. Dock hade det inte spelat någon roll, då parkeringen var oplogad, så jag hade ändå inte kunnat komma ut, eftersom jag inte hade någon skyffel att skotta med. Det tog jag dock tag i idag, då jag köpte en skyffel på jobbet, så nu är jag förberedd!

Annars har idag varit en lugn dag, förutom allt evinnerliga skottande. Jag kommer ha träningsvärk imorgon, tror jag. Plus att jag måste skotta ännu mer imorgon. Ser jag fram emot det? Nej.

Jag kan avsluta med lite musik. Mer metalcoremusik för era öron.


The Confession med Burn The Virgin, en riktigt bra låt. Tyvärr har de inte riktigt samma nivå på resten av deras låtar, men några fina finns det.

Nu blir det snart sängen, toodles!

Disco disco, good good

Yes yes, dags för lite uppdatering känner jag. Jag har ju haft en busy busy helg, med mycket roligt.

På lördagen var det ju, som sagt, julbord med jobbet. Jag skulle bli hämtad kvart i av Camilla, men glömde så klart att föra över pengar till mitt konto innan jag hann stänga av datorn, så fick vänta på att den skulle starta vilket gjorde att jag blev sen. Det gjorde ju inget, för de hämtade mig efter att ha plockat upp Andreas. Sen åkte vi till stationen och mötte upp resten av folket, och begav oss sedan till båten. Väl på båten satte vi oss i barområdet, och vissa började dricka på en gång. Jag är ju dock pank, så jag tog det lugnt, utan tog en drink innan julbordet. Sen käkade vi, och det var väl okej, men vad kan man förvänta sig av ett julbord som kostar 193 kr inklusive dricka.

Sen efter det handlades det lite i taxfree, och jag, Marc och Linda satte oss återigen i barområdet och snackade lite, och drack lite mer. Efter det åkte vi hem, och handlade lite på Flygfyren, och begav oss sedan till Catta och David för förfest. Och förfest blev det, riktigt kul faktiskt. Efter ett tag kom det också ett gäng av Marcs kompisar, däribland två från Borlänge, som så klart såg mitt P&L-band, så självklart var vi tvungna att prata lite om det. Det var i övrigt en mycket trevlig tillställning, med diskussioner och styrdans, så som det ska vara.

Efter det var det upp till Mobergs som gällde, och då tappade vi några på vägen, men glada var vi ändå. Anna hade fixat så att vi fick gå före i kön, vilket ju kändes jävligt exklusivt. Jag menar, före i kön på Mobergs i Norrtälje, riktigt status. Väl inne, var det scenen som gällde, och jag ägde, som bara den, hela tiden, hela kvällen. Kul som fan var det, även om jag blev lite trött efter ett tag, vilket ju dock var försåeligt, med tanke på man hållt igång ett tag.

Sen gick jag hem, satte på datorn, och gick och la mig. Fint det, men jag var faktiskt helt okej dagen efter, vilket var skönt. Jag hamnade på bild (så klart), och så här fin blev jag.



Scenen = ägd

Gårdagen kan beskrivas med ett ord: Jösses.

Återkommer med mer senare.

As we were, so perfect, so happy

Rise Against blir man glad av. Helt klart, mycket sköna låtar, melodier, texter och allt. Visst, vissa texter kanske inte är så uppåt, men fortfarande bra. Nu ville jag lägga upp låten Injection, men hittade ingen bra version på YouTube, så det blir Give It All istället.


Helt underbar låt som, om man sjunger med, verkligen får nackhåren att resa på sig. Det är såna här låtar man drömmer om att skriva. Och drömma kommer man nog fortsätta göra, för det är sanslöst bra, är vad det är.

Är Sverige dumt i huvudet?

Men kan folk bara rösta ut honom? Fan att småtjejer ska kunna avgöra Idol, det är helt klart därför jag bojkottar den showen. Snälla TV4, ta bort folkomröstningen och låt juryn bestämma. Svensk publik har ingen känsla för bra musik, ytterligare ett fint exempel på det idag.

Varför jag kollar? För att det inte fanns något bättre på tv just nu...

Försvinn försvinn försvinn

Bah, tankarna vill verkligen inte försvinna. Jag längtar verkligen efter den dagen då jag kan tänka, "Oj, jag har inte tänkt på henne på flera dagar". Men som det känns nu är den dagen alltför långt bort. Jag orkar verkligen hålla på så här, men jag vet inte vad som kan skynda processen, så jag får väl helt enkelt hoppas att tiden verkligen läker såren.

Började kolla på Spider-man 3 precis, men orkade inte kolla klart. Riktigt dryg första timme, måste jag säga. Förståeligt är väl att det ska byggas upp inför resten av filmen, men något tempo kan man ju ändå efterfråga i en actionfilm. Eller det kanske är en actiondrama? Jag vet inte, men jag kanske kollar klart på den vid ett senare tillfälle.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra... Lyssna på musik och slösurfa blir nog bra, eller så kollar jag på Family Guy, vi får se.

För många händer på för många ställen

Som jag sa, lyssnar jag på Afasi & Filthy (med Simpsons på TV:n), och det här är en av favoritlåtarna, helt klart.


Mycket skön låt, måste jag säga. Texten är ju kanske inte så positiv, men ändå tänkvärd, så att säga. Kolla!

Aldrig krig, knappt nån svält, men fan inget anställningsskydd

Nu har jag ätit min nyttiga måltid, nämligen min pizza. På Coop såg jag en tjej jag tycker är snygg, hon heter Emma (så klart), och jobbade tydligen som en sån där presentatör för varor. Hon brukar handla ibland på jobbet, och jag blir alltid glad när hon kommer, fast hon verkar ju tyvärr inte så intresserad av mig... Erik och jag kollade så klart upp henne på Facebook (eller Bilddagboken) i somras, men jag kommer inte ihåg vad hon heter i efternamn nu, så... Nåja.

Nu sitter jag och lyssnar på Afasi & Filthy (fortfarande lite ovant), käkar chips och känner mig allmänt mysig och relaxad. Ska kanske kolla lite serier, eller någon film, jag har ju lite på datorn, liksom.

Nej, annars vet jag inte. Kanske ska skriva lite, om jag orkar.

Cola, pizza, chips - instant win

Alltså, när man drömmer, brukar det ju oftast vara drömmar som på något sätt har med något som hänt på riktigt, eller med människor som man interegerat med på senaste tiden, eller ska etc. Mina drömmar i natt var helt random, och bara allmänt skumma. Bland annat tog jag kort på folk som stod på varandras axlar iförda kläder så att de såg ut som en person. Jag drack cider på en pub i England, varefter alla i baren fick sånt där surt godis som "poppar" i munnen. Efter det spelade ett lag av städare fotbollsmatch mot ett vanligt lag, med den lilla skillnaden att städarna hade sin utrustning med sig på planen, däribland en skurmaskin. Det var någon dröm där det fanns en flygande ubåt också. Jag drömde verkligen många olika drömmar också, normalt sett brukar jag drömma en längre dröm.

Nåväl. Nu är jag hemma, och är glad för det. Förutom att jag drömde, sov jag som en stock ända till klockan ringde, vilket jag verkligen behövde. Jag har de två tidigare nätterna sovit ordentligt dåligt, så min kropp ville väl ta igen förlorad vila. Ska försöka sova ordentligt i natt också, så att jag orkar hålla igång hela dagen. 11:05 kommer bussen och hämtar oss på busstationen i Norrtälje, sen går båten 12:00. 17:30 beräknas vi vara tillbaka, och då drar vi till David och Catta för lite förfest, innan krogen. En lång förfest med andra ord, och bra med tid att bli riktigt wasted på, det blir bra skit det.

På jobbet idag har jag gjort lite allt möjligt, bland annat lite reparationsarbete, eftersom jag är så grymt teknisk. Sen att det tog kanske tre gånger så lång tid som det borde är en annan sak. Annars plockade jag varor och ringde telefonsamtal, duktig som allti

Aj aj aj

Jaha, då har man fått erfara den bistra baksidan av att spela fotboll. En boll rakt på ögonbrynet från två meters avstånd. Garanterad blåtira och begränsat synfält. Mys. Men men, nu ser jag ju ut som att jag varit i slagsmål... Det kan jag utnyttja på krogen på lördag, jag kan leka badboy! Alla tjejer kommer att falla för mig, eftersom jag trots allt verkar vara en trevlig kille. Kanske var det en tjejkompis jag försvarade? Hmm, ska fila på det här tror jag, det kan vara guld värt.

Annars var det en bra träning, massa mål gjorde jag, bland annat ett nickmål från nära nog halva plan, plus massa grymma långbollar som resulterade i mål. Jag är rätt bra ändå, synd att min teknik är under all kritik. Men det kommer med konditionen och styrkan, tror jag.

Nu sitter jag i alla fall och äter banan, och lyssnar på Red Hot Chili Peppers, vilka jag powervilade till lite tidigare idag. Helt klart okej musik att göra det till. Jag har ju en playlist på 2 tim 53 min med dem, det räcker gott och väl om man vill relaxa lite. Fast favoritbandet nummer ett att vila till är Queens Of The Stone Age, pundarrock är garanterat skönast i såna situationer.


Jag vill ha pengar NU!

Ja, jag var och handlade för ett litet tag sedan, eftersom jag inte kände för makaroner och falukorv idag igen. Såg då att Findus säljer årets sorgligaste produkt i år igen. Nämligen färdigrätten Jultallrik. Man undrar ju verkligen vem som faktiskt äter den, men osökt går ju tanken till alla stackare som inte har någon att äta med, och som då nöjer sig med just en sån rätt i vintermörkret. Deprimerande, är vad det är. Jag tycker Findus borde plocka bort den rätten, oavsett om den faktiskt är god eller inte.

Jag köpte dock en fiskgratäng, eftersom det var länge sen jag åt en, och det är ju faktiskt riktigt gott. Sen råkade jag köpa "fel" hushållspapper. Tänkte ju köpa budgetvariant, utan att köpa storpack, och trodde jag hittade rätt. Märkte dock när jag packade att jag köpt Änglamark, som ju är nåt av det dyraste som finns. Nåja, det kommer räcka ett bra tag, så det är nog ingen större fara.

Snygg reklam då... I Mildas reklam visar det tydligen sig att man bidrar till barnen i Kenya och deras tillgång till mat. Det roliga var att när damen som pratade sa ju Kenyas barn, var den vitaste ungen någonsin i rutan. De borde nog ändra så att det visuella speglar vad som sägs.

Jag fick också lönespecifikationen idag, och allt ser ut att stå rätt till. Nu blir det dock fattiglappslevande ett tag framöver, även om jag skippar avbetalningen till föräldrarna till den här månaden. De kommande två månaderna kommer jag dock få schyssta löner (jag kommer att ha jobbat tre helger i November, samt fyra storhelgsdagar i December), så det ser jag fram emot. Mycket. Det kan vara så att jag har mycket pengar i slutet av janurai, men orka vänta så länge. Ge mig nu!

All systems go

Jamen, herregud, eller nåt. Här lägger man upp statusen "... vill ha en tjej som inte säger nej", på Facebook, och helt plötsligt verkar alla tjejer ta åt sig, och folk känner att de måste ge mig tips och råd. Det var ett skämt! Baserat på en låttext, modifierad av undertecknad. Jag vill inte, på fullaste allvar, ha en sån tjej, men tyckte att det lät roligt. Men nej, tydligen inte, det är ju jävligt provikativt, verkar det som.

Chilla! Eller nåt.

Annars var det massor med musik som rörde sig i mitt huvud när jag gick och la mig igår (nej, jag lyckades inte somna snabbt), jag börjar mer och mer komma in i tanken på att jag kommer att börja spela musik, och känner mig riktigt motiverad att göra det, det känns bra. Så nu behöver jag bara lite pengar så att jag kan köpa utrustning. En distpedal ska jag köpa först, för att sedan ta det där lånet och köpa gitarren och inspelningsutrustningen, det blir bra skit det. I och med mitt "nyfunna" intresse för hip hop, har jag till och med funderingar på att skriva några sådana låtar också, fast då så klart blanda de med distat. Det kan bli hur bra som helst, tror jag.

Innan jag somnade kollade jag på EkdahlTV4, och debatten om manlig fåfänga. Det är ett intressant ämne, och jag tänkte nästan skriva något om det senare, kanske inte en jättegrej, men något litet. Det roligaste var att se Isabella Löwengrip försöka få en syl i vädret när alla andra pratade. Hon fick ju säga lite i slutet, men blev avbruten även då. Belinda Ohlsson verkade heller inte blivit informerad om att de körde en vinjett innan hon skulle avrunda programmet, så hon började prata när den började rulla. Det var också fint.

Nej, Forest Fruit är det godaste téet, och det vet ni alla!

Smaaaaaaart

Bästa citatet än så länge från kvällens Insider:

"Brukar du sexchatta med 13-åriga tjejer?"

"Nej, absolut inte"

"Men du gjorde det nu?"

"Ja, det gjorde jag"

Seriöst stabil kille, alltså...


Jag ska bli (mest) aktiv

Jag har alltid tyckt att det är lite intressant att en av de bloggar som uppdateras flitigast på den här sidan (i och med att den då och då återfinns på listan bland Mest Aktiva) är bloggen 17år & trebarnsmamma. Det verkar ju skumt att en så ung mamma, och mamma till tre barn dessutom, ska ha så mycket tid att sitta och blogga. Jag erkänner dock att jag inte har läst den, så det kanske finns en vettig förklaring, men jag tycker det ändå är en intressant iaktagelse jag gjort.

I övrigt... Ingen uppdatering att tala om. Hände något spännande på jobbet, annars? Tror inte det... Jonas kom ju, som vanligt, med tidningarna idag, så vi stod och snackade några minuter om ditten och datten, alltid skönt med lite avbrott i arbetet. I morgon ska jag dock beställa varor, mest för att Camilla inte är något bra på det, hon snålar lite väl mycket. Men i morgon styr jag upp stället, får tillbaka lite ordning, liksom.

Sitter och lyssnar på Organism 12, och det är väl lite småbra, fast jag har hört bättre. Måste väl lyssna lite mer på texterna för att verkligen uppskatta det, just nu är jag inte så fokuserad.

Min satsning att bli den mest aktiva bloggen fortsätter. Gogogogo!

Vad vad vad?

Meh, alldeles för drygt tråkigt idag, jag känner mig bara allmänt seg och ointressant. Uttrycket "om man inte skulle ta och skära halsen av sig" har aldrig låtit mer rimligt. Gah!

Sitter just nu och poppar Strung Out, jag måste börja tycka om deras senaste album, Blackhawks Over Los Angeles, mest för att deras första album var så bra. Har i och för sig inte lyssnat så mycket på deras andra, Exile In Oblivion, så nu kör vi den istället. Annars ska jag nog fixa albumet (eller var det album?), med Organism 12 som jag laddat ner. Eller varför inte lite Promoe? Meh! Jag har tråkigt! Skjut mig och sen er själva och sen alla andra!

Haha, I knew it!

Jag tänkte väl det. Att det var ett skämt att de la ner Praktikantbloggen1000apor.se. Fan, jag är inte så dum ändå.

Dregel dregel

Nu har jag powervilat, lyssnat lite på Queens Of The Stone Age, och dreglat. Mys! Jag har beslutat mig för att inte dra ut och jogga idag, jag orkar verkligen inte. Helt slut i kroppen och behöver bara sova, egentligen. Sen är det ju träning imorgon, det får helt enkelt räcka. Så jag tänker fortsätta bedriva kvällen med att surfa Internet, lyssna på musik och snacka med folk. Det är dock bra skit ändå, men det blir lite onyttigt, för jag har ingen lust att laga mat. Alls. Kan inte någon komma och laga mat åt mig? Typ nu?

Inte det inte... Blä på er alla!

Jag är en duktig liten myra

Alltid lika fint att jobba över 1 timma och 10 minuter, men varför inte. Jag har ju inte mycket att komma hem till, så då kan jag lika gärna göra viktiga saker på jobbet. Jag och chefen satte oss och gick igenom beställning inför sommaren 2009, för ja, vi gör det redan nu. Fast så gör nog de flesta företag, så vi är nog inte unika. Det blev lite grillar, lite madrasser, lite bollar, lite stolar och sådant fint. Det blir nog bra skit, tror jag.

Annars var det ju en jävligt dryg natt. Jag var ju trots allt ute och joggade igår kväll, vilket så klart fick till effekt att jag var grymt pigg i huvudet, men trött i kroppen, när jag gick och la mig. Så jag låg och vred och vände mig i kanske 1½-2 timmar innan jag somnade. Och sen ordentligt trött när jag vaknade. Så klart. Drygt var det i alla fall.

Sen var jag duktig, som alltid, på jobbet, och fixade och donade med saker och ting, bland annat att styra upp postenutbildningen för de nya nästa vecka, och det verkar ju faktiskt lösa sig så att alla kan gå på den.

Nu, dags för musik! Svensk sådan, och det är Raised Fist som står på tapeten. En av anledningarna till att jag hellre hade åkt till Hultsfred i somras, men men, man kan ju inte alltid få allt. Huvudattraktionen från senaste albumet är låten Killing It, som kanske inte har den längsta texten, men en grymt skön refräng.


Helt underbar skön låt, med ett nästan lite poppigt sound. Digga! resten av albumet är kanske inte riktigt lika bra, men det finns helt klart godbitar i övrigt.

Just nu sitter jag annars och lyssnar på Still Remains, som nästan låter som den musik jag kommer att börja producera i en nära framtid. Så jag kanske ska få lite inspiration där, och så får jag ju veta vad jag ska göra bättre. Som det känns nu är det ju refrängerna som är det svåra, men det visste jag ju redan.

Hur kunde han?!

Btw, jag är chockad! Calle Schulman valde att plocka bort Praktikant-bloggen1000apor.se! Helt tokigt! Hoppas det bara var ett påhitt och att allt återgår till det normala, jag tyckte ju faktiskt om att läsa den. Han får väl ta att hon snackar lite skit om honom, det tycker jag allt. Nej, jag bestämmer mig för att det var ett skämt vi alla kan skratta åt i framtiden. Mmm.

Sköna skratt förlänger livet

Jag såg helt klart en ny favorit på TV idag. Jag slog ett litet getöga på SVT's Dom kallar oss artister, som idag handlade om In Flames, och som visade bland annat deras spelning från MetalCamp. Där fanns deras alltiallo, Big Val, med, och han var hur skön som helst när det blev elektronikfel på spelningen. Vid en stor bomb, slogs all elektronik ut, så showen stannade upp ett tag. Big Val förklarar vad som händer för kameran, och lägger till värsta sköna skrattet, helt underbart. Hade gärna lagt till nåt YouTubeklipp, men tror inte det finns något än, och jag orkar inte fixa nåt själv, så gå in på svt.se och kolla själva.

Annars är jag lite sur på TV6, som nu har börjat köra två Simpsonsavsnitt vid åtta igen, istället för ett Family Guyavsnitt 20.30. Visst, Simpsons i all ära, men det börjar bli drygt nu. TV3 och TV6 borde börja sända någonting annat, som typ American Dad (som de sänder någon gång ibland), eller varför inte Futurama? TV4 lär ju knappast ha kvar rättigheterna till den serien. Nu har jag i och för sig sett alla avsnitt, men ändå.

Ni ska dö!

Jag HATAR telefonförsäljare! Hör ni det!? Jag avskyr er från botten av mitt hjärta, jag hoppas ni dör en långsam död. Nu har jag anmält mig till NIX Telefon, så jag hoppas att det ska fixa sig. Fast eftersom jag måste vänta två dagar på att bekräfta mitt telefonnummer, så blir det inte förren imorgon, eftersom jag ringde igår.

Och bara för att jag har anmält mig dit så verkar de sätta in tunga artilleriet idag... Två nu på kvällen, den andra hade mage att kolla om jag faktiskt lyssnade, den jäveln. Om jag svara som jag brukar, ska de väl inte svara "Hallå?", utan snarare säga "Hej, jag ringer från...", men nej, inte den här bruden. Irriterad blir jag!

Whatever we go through, my heart is stuck with you

Tagga tagga tagga... Måste ut och springa... Så jag sitter och äter lite avskriven Kexchoklad för att få i mig lite energi, och kollar på Simpsons för att få inspiratation. Eller nåt. Och så lite No Use For A Name så klart, lite upbeat punk rock, vilket är härligt att lyssna på. Skulle faktiskt vilja se dem live, speciellt om de skulle spela On The Outside, en riktigt grym låt, speciellt om man kan sjunga med i texten.


Nu är det live, och utan kvinnan som sjunger på albumversionen, så ignorera de delarna. Albumversionen är överhuvudtaget bättre genomfört, så kolla den om ni kan. Pumpa sedan upp volymen och skråla med, så kan jag lova resta nackhår.

Nej, jogga snart, right?

Ibland har man såna dagar också

Jag var ju, som sagt, på postenansvarigträff (inte utbildning) idag, och min farhåga att vara enda mannen i sällskapet blev faktiskt inte uppfylld. Det var en "ny" lirare där, som jobbar ute i Grisslehamn. Så för en gångs skull blev könsfördelningen något mer utjämnad. Själva träffen hade mest att göra med utbildning av nyanställda och hur vi ska göra för att säkerställa att det blir bra skit. Det var väl rätt värdefullt att prata om det, även om det kanske inte enbart var nyheter.

I övrigt spenderades arbetsdagen med att plocka varor och äta lunch, så det var nice. Nu sitter jag och lyssnar på Afasi & Filthy istället för Glasvegas. Jag tar tillbaka mitt tidigare påstående att Glasvegas liknade The Killers, The Killers är lite mer upbeat och fan så mycket bättre. Nej, jag vet verkligen inte vad som är storheten med Glasvegas. Något mer orättfärdigt upphaussat har inte skådats på länge. Fram för lite ny musik, inte bara massa bakgrundsmusik och sång utan melodi och inspiration.

Jag vet dock inte varför jag lyssnar på Afasi & Filthy... Kunde jag inte gjort det när jag var tillsammans med Emma? Nu tycker jag ju liksom att det är lite småbra, och kanske liksom lite vill ha tips på mer sån musik, eftersom jag har noll koll på svensk hip hop. Någon som har tips?

Vegas baby!

Jag sitter och lyssnar på Glasvegas, eftersom jag läste en recension av en av deras spelningar i Aftonbladet. Han som skrev den tyckte, precis som jag läst förut, att det är ett grymt bra band, med bland underbara refränger. Så jag laddade för någon månad sedan ner deras debutalbum för att lyssna. Och jag kan med ärlighet säga att jag inte är det minsta övertygad. Det låter som en sämre kopia av The Killers, en mycket mer mainstreamad kopia. Och då tycker jag knappt ens att The Killers är bra, förutom då Guitar Hero 3-låten When You Were Young. Så jag vet inte, någon får jättegärna poängtera storheten hos Glasvegas, men efter fyra låtar har jag hört samma mediokra musik fyra gånger.

Som avrundning

Bara som en liten avslutning på dagen, måste jag ju posta någonting, så den här gången blir det en bild.


Tycker texten är underbar. För de som inte kan läsa, står det: "Ninjas can't catch you if you're on fire". Helt klockrent. Det är ett skrivbordsunderlägg, men just nu har jag ett annat, men jag gillar det ändå.

Imorgon ska jag ta med mig mobilsladden till jobbet och se om jag kan föra över bilder där, och i sådana fall maila dem till mig själv. Hoppas!

This is not the end

Ja, det blev ju, som sagt, en ganska trevlig dag det här. Nu har jag suttit i nästan två timmar och pratat med en tjej, vilket ju var trevligt. Vi kollade lite YouTubeklipp på musik och annat roligt. Så nu sitter jag och tittar på CSI i väntan på Boston Tea Party och lyssnar på lite The Living End och pratar med folk på msn. Nice som faen, liksom. Har också börjat skriva lite på grejjen, så då är man igång där med, fast det blir nog inte mer idag.

Imorgon ska jag på en oerhört intressant postenansvarigutbildning, eftersom jag är postenansvarig. Sitta tre timmar med massa fruntimmer (jag var ensam kille förra gången, och var typ minst 10 år yngre än resterande), och tjöta "viktig" information. Som jag typ redan vet, kan jag anta, eftersom jag läst alla nyhetsbrev, så... Men men, det är ju slappt, så va fan. Sen upp till jobbet och plocka varor, typ. Det blir naaaajs.

Nu var jag inte ute och sprang idag, vilket jag egentligen skulle gjort. Men jag bestämde mig för att ta det imorgon också, och eventuellt på onsdag med. Det är ju bara att köra på, även om jag har torsdagsträningarna. De räcker ju dock inte för att bygga någon form av långvarig kondition och styrka, lite slit får man stå ut med själv. Men det blir nog bra, och så blir jag värsta tränad om några månader och i bättre form än på länge, de kommer kännas skönt. Sen kör jag på med spinningen, och börjar sola, så kommer jag vara fit-for-fight till Beach 2009. Eller nåt. Inte för att jag direkt bryr mig om sånt...

Men men, sista uppdateringen tror jag, snart blir det sängen, och sen... Tja, får väl se när jag somnar.

Slå mig, snälla

Argh, vad jag känner mig oproduktiv just nu. Orkar inte ta tag i saker, sitter mest of slösurfar samtidigt som jag lyssnar på musik. Kan inte någon komma och ge mig en örfil så att jag börjar göra något vettigt?

Meh, snart så!

Schweet var ordet

Nyss hemkommen från lunchen med Jonas, och det var helt klart trevligt. Vi pratade på om ditten och datten, i drygt två timmar. Nice! Farsan ringde också och bjöd in till middag idag, så då har man det fixat, inte helt fel det heller. Sen efter det blir det ut och jogga, eftersom jag nu äntligen kommit över chocken efter fotbollsträningen i torsdags. Så på't igen, ba!

Nu funderar jag lite på vad jag ska hitta på de kommande tre timmarna. Troligtvis ska jag skriva lite, har lovat en person en liten text, så ska nog börja fila på den. Så dagen är mer eller mindre utstakad!

Atreyu i högtalarna och goda tankar i huvudet, schweet!

On the road again

Nej, nu tror jag bannemig att jag ska gå och lägga mig. Har suttit och lyssnat på musik, surfat bloggar och annat, samt spelat lite Yatzy. Det var roligt, mest för att jag vann så mycket och var så jättebra. Hoppas inte mina grannar stör sig alltför mycket på musiken, bara... Jag har ju en tendens att spela lite hög volym, även om det är mitt i natten mot måndag. Eller andra vardager med, för den delen. Men det är ju bra musik, så varför skulle de klaga?

Appropå bra musik, Kirisute Gomen av Trivium är ett annat piece of art, och här är YouTubeklippet som bevisar det.

 
Helt sanslöst bra, faktiskt. Refrängen (som kommer efter först 3 minuter) är helt underbar, och texten i övrigt är klockren, samtidigt som det mesta med låten bara är så bra. Trivium är helt klart ett av mina favoritband just nu, efter Atreyu.

Nej, nu blire sängen, gott folk! Goodnite!

Dryga kunder, I love you!

Äh, har inte läst några bloggar än, men ska det snart. Kom på att jag måste ju redogöra för min dag på jobbet.

Den inleddes med många dryga kunder, som klagade på än det ena, än det andra. En tyckte att våra luftklockor inte fungerade som de skulle, att det pös överallt och att man var tvungen att springa fram och tillbaka eftersom de inte rymde mycket. Sånt avfärdas ganska enkelt med ett "vi kollar på det". Sen var det Gör-Det-Självhallen som skulle stängas för att tråget för spillolja var otrevligt. Jag fick uppfattningen att det var fullt, eftersom vi har problem med rören som leder undan oljan, men när jag gick ut och kollade senare var det ju inget problem. Sen att det var olja på golvet är knappast något vi stänger hela hallen för. Skulle vi göra det skulle ju folk bli galna... Sen pajjade den andra enpelarlyften idag, efter att en kund kommit in och sagt att den small till och började ryka. Mycket spännande. Så nu är båda lyftarna, som besiktigades för ungefär två veckor sedan, trasiga. Stabilt. Får väl hoppas de felanmäler det illa kvickt imorgon, men Camilla fixar nog det.

I övrigt har det väl varit en ganska normal dag, när allt lugnade ner sig. Fast det blev inget hyllbyggande idag heller, så får ta det i veckan, eller nåt. Blir väl i sådana fall inte förren på fredag, eftersom jag jobbar morgonpass och dagpass. Så vi får se.

Skickade ett sms till Maria angående de tre ringningarna igår natt, men har inte fått svar. Varför inte? Jag vet inte! Spännande är det i alla fall.

Imorgon ska jag luncha med Jonas, är planen. Det ska bli sweet, hoppas jag, även om jag egentligen inte har råd att äta lunch ute. Men jag får helt enkelt lov att ta mig råd, så det så!

Vi måste försöka, det är enkelt som paj

Hemma igen! At last! Så var den här jobbhelgen till över, och det är najs. Imorgon är jag ledig också, så jag får vila ut mig lite. Eftersom jag har blivit en hejjare på att lägga till YouTubeklipp på senaste tiden, fortsätter jag trenden nu, och lägger upp en av de låtar jag nämnt tidigare, nämligen When Two Are One, av Atreyu. Låten har nog världshistoriens bästa refräng, även om den kanske påminner mig lite väl mycket om Emma, så är den fortfarande bra.


Helt underbar låt, helt enkelt. Atreyus senaste skiva, Lead Seals Paper Anchor är ju för övrigt mitt favoritalbum just nu. Tyvärr håller deras tidigare album inte samma kvalité, vilket ju är synd. Men eftersom det senaste är så sinnesjukt bra väger det helt klart upp det.

Annars sitter jag just nu och lyssnar på Millencolins senaste skiva, Machine 15, som faktiskt är lite småbra. Jag är ju dock mer såld på deras första album, fortfarande, eftersom jag tycker att många av deras senare låtar är lite väl mesiga och mainstream. Det finns dock guldkorn, some Done Is Done, som är ett bra spår.

Nej, dags att läsa bloggar. Go go go go go go go!

Mmmmmm... Ge mig en kudde

Ujuj, bra att man inte är så trött dagen efter då. Blev ju lite sent inatt, för mig i alla fall, och så upp hyfsat sent gör att man blir helt slut. Fast idag ska jag ta en uppfriskande dusch, så det blir säkert bra.

När jag gick och la mig plockade jag upp mobilen ur byxorna där den legat under kvällen, och såg att Maria försökt ringa mig tre gånger. Spännande. Skickade ett sms i dag när jag vaknade, men har inte fått nåt svar. Fylleringning? Vi får väl se om jag får svar.

Nu ska jag läsa bloggar och lyssna på Avenged Sevenfold. Toodles!

Time to hit the sack

Nej, va fan, om man kanske skulle ta och lägga sig, det här börjar bli alldeles för sent för mig. Kommer ju sova fram till att jag ska jobba imorgon, och så kan vi ju bannemig inte ha det, eller hur? Jag behöver mer ny musik, känner jag. Ska nog pysslar lite med lastfm imorgon, det är ett fint program det. Nu såg jag också att Dolph Lundgren är på TV, då är det verkligen dags att sova.

I've got no time for you, so don't come near me

Mer YouTube!!! White Noise i all ära, men en av mina favoritlåtar med The Living End är helt klart From Here On In.




Okej, nu är det live, och trummisen speedar på lite för mycket i början, så de kommer ur synk med varandra, men sen blir det mycket bättre. Så underbar refräng, och i övrigt grymt poppig låt. Nu ska jag lyssna på den på "riktigt" dock.

Det rimmar så bra på bäver!

En av galenskaparnas andra sköna sketcher är ju helt klart Inte Bara Glögg, där karaktären spelad av Jan Rippe blandar lite olika roliga drinkar som passar till julbordet.



Klassikern, nämligen julgroggen som blandas i slutet, är något jag måste beställa på krogen snart. Ska bli intressant att se om det finns någon bartender som kan den.

Innehållet: Gin, whiskey, campari, vodka och en grankotte. Häng ett tomtebloss på glaset och den är färdig!

Var det rätt?

Ja, jag hatar stavfel i min blogg och dubbelkollar inlägg och rättar till de jag hittar. Det är en sjukdom!

City lights like rain, dance and explode

Hemkommen, efter en slapp dag på jobbet. Det mest spännande som hände, var väl det som hände precis när jag började. En av våra lyftar pajjade, men en bil på den. Som tur var var det inget som föll i backen, utan snarare var det så att bilen satt fast, eftersom den vajer som hjälper till att frigöra säkerhetstspärrarna gått av. Jag och kunden försökte inledningsvis att lista ut hur vi skulle få ned den, och fick faktiskt ned den ungefär en halv meter. Dock inte mer. Efter lite konsultation med stationschefen ringde jag Assistancekåren, och då kom det en kille som tillsammans med kunden pulade med lyften, medan jag stod på och kände mig onödig. Så jag gick in i stället. Efter ett tag kom killen från Assistancekåren in och sa att de löst problemet. Det tog väl kanske minst en timma från att jag och kunden först börjat fixa med den.

Annars var ju tanken att jag skulle bygga om en av de större hyllsektionerna vi har i butiken, men efter lite övervägande insåg jag att det inte skulle bli nåt bra, eftersom vissa artiklar som skulle vara med har utgått, samt att vissa artikelnummer inte stämde. Så jag hoppade det. Det mest intressanta jag gjorde var istället att bygga ihop pocketställ och fylla dem med pocketar. Så nu är det fixat, vilket i och för sig är bra. Annars har jag pratat med Marc om ditten och datten, haft besök av Robinson-Anna, och slappat i största allmänhet.

Imorgon blir det nog dock lite mer action, eftersom Marc och jag inte gjorde vissa grejjer som skulle göras, så vi får ta det då.

I övrigt en ganska skön dag faktiskt, och nu sitter jag och lyssnar på lite gammal hederlig A.F.I. (eller, gammal och gammal, det är ju det senaste albumet). Fint grejs!

Kiss the sun and burn our lips

Tänkte avsluta den här uppladdningen, med att än en gång påminna om låten Killer Likes Candy, av I Am Ghost, och den här gången lägger jag till YouTubeklippet, så att ni har något att njuta av medan jag är på jobbet. Jag vet att saknaden kommer att vara så total, så jag måste ju ge er något.



No smile for you

Alltid lika härligt att vakna kissnödig med massa slem i halsen. Okej, det var dagens äckelfaktor. Nu är jag i alla fall vaken, och har dragit på lite musik (vad annars?), och taggar inför att arbeta. Och jag är inte taggad alls, kände jag nu, men det ska nog gå bra ändå. Jag ska ju försöka hålla mig ordentlig underhållen hela kvällen, så...

Oj, kanske dra upp persiennerna, släppa in åtminstone lite ljus i lägenheten. Och lite frisk luft, här börjar banne mig bli unket.

Jag kom på en sak, jag använder inte smileys i min blogg. Jag vet inte riktigt varför, för jag använder dem överallt annars på Internet, bara inte här. Jag undrar om jag undermedvetet försöker få det att se seriösare ut, men varför skulle jag det? Men jag vet inte, jag kommer nog inte använda smileys ändå, jag är ju trots allt professionell.

Den svarta svanen

Egentligen borde jag ju gå och lägga mig, men jag orkar verkligen inte. Eller, orkar gör jag, men det spelas ju så bra musik ur mina högtalare (Story Of The Year), och så finns det ju folk att prata med. Men men, snart blir det väl sängen, antar jag. Jag kommer sova som en stock, känner jag, får nästan ställa klockan så att jag går upp innan jag börjar jobba...

Imorgon ska jag bygga om hyllor, de jobbigaste hyllorna i butiken, det ska bli "roligt", säger vi. Men det måste fan bli gjort, jag blir ju galen på att det inte händer, även om det finns viktigare hyllor att bygga om. Så imorgon, och på söndag, då jävlar.

Nej, nu ska jag fortsätta underhålla mig själv!

Blom-blom-blom-blomparaden!

Nej, fan vad dåligt med uppdateringar från min sida, ändring! Idag har jag fått leka telefonvakt och instruktör på jobbet, eftersom det var Hakar och Jocke som jobbade, och ingen av de är ju några stjärnor än så länge. Först fick jag svänga förbi för att visa hur kaffemaskinen ska rengöras, eftersom den nya kräver lite mer jobb än den gamla. Efter det var det att leka telefonvakt när de skulle stänga, och självklart lyckas de sabba allt, och hann väl inte ut förren vid 22.45, när vanlig tid brukar vara 22.15. Men det är bra att de får försöka lösa lite problem själva, då lär man sig mycket bättre, vet jag av egen erfarenhet.

Annars har kvällen varit soft, har chattat med människor, lyssnat på musik och kollat på TV. Sen har jag ju insett (ja, jag är långsam), att de flesta av Galenskaparnas sketcher ju finns på Youtube, och däribland min personliga favorit, Blomparaden!




Frågesporten med de skumma frågorna och de roliga vinsterna (eller vad sägs om en promenad, eller varför inte ett solsystem?). Helt underbart!

Sååååå trött

At home, at last! Jag har varit både duktig och mindre duktig på jobbet idag. Jag har gjort några nödvändiga saker, som att plocka med skyfflar, eftersom det säkerligen kommer att börja snöa när som helst. Fast först fixade jag med snusreturer. Det tog 3 timmar. Ja, 3 jävla timmar. Kul som fan, inte. Men nu är det gjort, och det är ju bra det, i alla fall. Sen har jag gått runt och lallat ett tag också, eftersom jag fortfarande är drygt trött efter träningen igår.

Fick höra på jobbet av Anna, en kollega, att hon ska vara med i Robinson, vilket ju så klart är roligt för henne. Hade ju faktiskt tänkt söka själv, men orkade inte, men nu har man ju i alla fall en anledning att titta på det.

Annars har det varit en lugn dag, utan några speciellt intressanta händelser, och nu är det slappa resten av kvällen som gäller.


Ge mig min kondition tillbaka

Så var det första fotbollspasset på tre år avslutat. Och det var nog fan något av det jobbigaste jag gjort. Jag var helt slut efter 15 minuter. Men det blev faktiskt bättre när den första chocken lagt sig, då började jag nästan komma igång, så det var ju skönt.

Jag var också fundersam på hur många jag skulle känna igen, eftersom jag hört att det var många yngre spelare som spelat under säsongen. Döm om min förvåning när jag kände igen, ja, alla? Det var väl kanske en jag var tveksam på, men annars så... Så det är ju kul, behöver man inte känna sig alltför mycket utanför. Det här kommer nog bli bra, till slut!

Nu är jag dock helt slutkörd... Och så upp imorgon och jobba dagspass, vilket i och för sig inte är så jobbigt. Det blir nog att unna sig lite svull på kvällen, tror jag, eller så sparar jag pengar, vilket ju är ett bättre alternativ. Vi får se.

Nu ska jag fortsätta lyssna på Escape The Fate och kanske chatta lite. Weeeeeeeee!

Här ska sparkas boll

Så, då har man ätit lite, vilat lite på sköna soffan, plockat ihop träningskläderna, bränt skivan och är fit for fight! Om jag nu bara kunde sluta känna mig så seg, men så är det när man har förkylningskänningar. Nåja, jag tänker träna i vilket fall som helst, och det kommer säkert att bli jättebra.

Well, I'm off alldeles strax, önska mig lycka till!

Nämen, se där, en ny dag

Aaaaaaaaaah, skönt att sova länge! Blev nog nästan 11 timmar i natt, och jag kan inte ens komma ihåg när jag sov så länge. Skönt som fan i alla fall, även om jag så klart fortfarande är trött, eftersom jag blir det när jag sover länge, men ändå skönt. Det var som sagt väldigt länge sen jag sov så djupt och skönt, helt klart välbehövligt.

Sitter just nu och poppar Bullet For My Valentine, som jag faktiskt tycker är lite småbra. Fast det är lite höga toppar och låga dalar. Vissa låtar är riktigt bra, medan andra lämnar mycket att önska. Senaste albumet har väl inte riktigt fångat mig än.

Annars tänker jag spendera dagen med att ladda upp inför träningen ikväll, hur jag nu ska göra det. Måste vara lite duktig och pyssla i lägenheten, känner jag, bland annat plocka upp kläderna från förra tvätten. Sen blir det en tur till affären, och så klart jobbet, eftersom jag inte kan hålla mig borta därifrån. Men men, det är kul ändå, plus att jag hade tänkt att sno lite lunch därifrån, eftersom jag inte orkar fixa nåt här hemma... Rosta bröd liksom, drygt!

27 my ass

Jag gjorde vuxenpoängstestet igår (på Vuxenpoäng), och enligt det ska jag egentligen vara 27, vilket jag tycker är konstigt eftersom jag känner mig som typ 20. Men vem vet, jag kanske är så gammal som jag faktiskt är... Fast det är väl mest socialt som jag känner mig missanpassad åldersmässigt. Där behöver jag helt klart växa till mig lite, men det är ju det jag ska göra de närmaste åren, är det tänkt.

Sitter här och är lite luddig i huvudet, antagligen på grund av att jag är lite småsjuk, men det är fint. Ska sova länge och väl imorgon, det ska bli najs. Hoppas bara ingen ringer och väcker mig. Man kanske skulle gå och lägga sig, även om klockan bara är barnet.

Meh, vi får se.

Bloggetiblogg

Hemkommen, sitter och poppar I Am Ghost (deras Killer Likes Candy, som jag skrev om tidigare, har verkligen fastnat), käkar grekisk sallad från jobbet och njuter allmänt mycket. Det har varit en, under omständigheterna, fin dag idag. Den har flytit på fint, och det är ju alltid lika fint att jobba med Linda, en mycket trevligt liten människa. Fick lite saker gjorda idag, så jag får väl vara nöjd med min insats.

Imorgon har jag inte mycket planerat, förutom att sova ut riktigt ordentligt. Sen kanske jag ska städa och pyssla lite här hemma, när jag kan slita mig från datorn, det vill säga. Sen är det ju träningen på kvällen, som jag faktiskt ser fram emot. Ska bli kul och se vilka som kommer, hur många jag känner igen. Ska försöka bli så passa frisk jag bara kan till imorgon, och eftersom det har varit lugnt på jobbet, känns det positivt.

Appropå de bloggar jag för tillfället läser, kan jag ju lista dem här:

1000 apor

Med huvudbloggarna Alex och Calle Schulman, men även Praktikantbloggen och de andra är värda att läsa. Trots att Alex Schulmans och mina egna livsåskådningar kanske inte stämmer överrens, är han ändå en tämligen rolig människa att läsa. Brukar ju läsa hans krönikor i Aftonbladet också.

Magnus Betnér

Magnus är ju helt klart en av mina absoluta favoritståuppare, så självklart måste jag läsa hans blogg. Det enda jag inte gillar med den är intro... "Vad du tycker, tja, det bryr jag mig väldigt lite om", står det. Visst, Magnus bygger det mesta av sin komik runt samhällskritik och hans något bittra inställning till många saker, men riktigt så långt behöver han inte gå. Visst, han behöver inte skriva det motsatta, "Jag älskar er alla och hoppas ni kommenterar riktigt mycket!", men han skulle lika gärna kunnat lämna den meningen utanför. Annars en rolig blogg.

Soran Ismail

En annan lite småkul kille, som jag dock mest läser för att jag vet att han uppdaterar bloggen relativt mycket.

Henrik Rydström

Mittfältsgiganten i Kalmar FF har ju en blogg han med, som också är läsvärd. Ofta uppdaterad med långa, bra skriva inlägg, som är kul att läsa, alltsom oftast.

Utöver de är det vänner och bekantas bloggar som läses, men jag tänker försöka leta upp fler intressanta människor som bloggar. Har ju dock inte alltför många "idoler", så jag vet inte riktigt vilka... Någon som har några bra tips?

Ah men durå!

Sista lägesrapporteringen innan jag åker iväg till jobbet. Nu har jag läst alla intressanta bloggar, chattat med lite människor, lyssnat på lite musik. Har dock börjat känna av lite huvudvärk, så jag tar en Alvedon innan jag åker till jobbet. Fan, måste ju vara någotsånär kry nu när jag ska börja spela fotboll, även om det är en rätt lugn period just nu. Jag är ju dock grymt otränad, så det lär väl inte synas någon skillnad om jag är sjuk också...

Nej, jobba åtta timmar, wihoo!!

Pay or go to jail

Och här trodde jag att mötet hos polisen ändå skulle ta ett litet tag, men nej då, tio minuter senare satt jag i bilen. Vad ska jag hitta på i en timme nu då? Det gick annars väldigt smärtfritt, eftersom jag ju erkände allt, och gick på alla betalningsförelägganden. Så snart snart kan jag lägga det här helt bakom mig.

Det enda dryga var att jag mötte en bekants mamma, som jobbar på polisen, när jag var på väg till förhörsrummet. Så frågan är om det kommer att spridas... Ja ja, då får jag väl ta skiten när den kommer.

Allt som allt känns det ändå skönt att ha det gjort.

Ge mig en kudde

Usch vad jag hade kunnat sova några timmar till i dag... Men men, jag har ju viktiga saker att ta tag i, så jag får väl skylla mig själv. Äh, det ska nog bra det här.

Dags att sparka lite boll!

Yes, that's right! Kristofer ska börja spela fotboll igen! Pratade för cirka en timme sedan med ordföranden i klubben (inte han jag egentligen trodde jag skulle ringa), och jag var så välkommen så. På torsdag smäller det, och det är bra, eftersom jag är ledig då, tänker ladda upp hela dagen. Det känns faktiskt riktigt bra det här... Nu måste jag bara säkerställa att jag har all utrustning, som skor till exempel. Ska kolla på en gång! Okej, inte i skåpet... Ska kolla i förrådet! Success! Nu ska vi se om dom passar också... Success igen! Mina Nike Total 90 fungerar fortfarande! Nu är jag fit for fight. Ser ju nästan fram emot det.

Var också uppe på jobbet och lärde mig hur den nya kaffemaskinen fungerar, eftersom jag ska stänga imorgon och någon behöver utbilda mig. Det var ju inte helt lätt kan jag säga. En massa pillande i menyer, saker som skulle lossas, behållare som skulle fyllas. Men det ska nog gå bra, trial and error är det enda rätta. Provade också på att testa den nya chokladen, självklart på starkaste blandningen. Och helvete vad starkt det blev. Tänk flytande chokladmousse, kommer fan inte kunna sova inatt efter den sockerkicken. Men gott var det, tog ju en chokladcookie till, eftersom det aldrig är tillräckligt.

Är också glad, hittade från vilken Rage Against The Machine-låt jag gått och nynnat en rad ur. Vietnow var det, tänker helt klart låna den, och modifiera den, i en framtida låt.

Terror's tha product ya push

Well I'm a truth addict, oh shit I gotta headrush


Julbord oh hoy!

En spännande sak som hände på jobbet idag var att jag ringde till Viking Line, för tredje gången, angående vårat julbord vi ska äta på Rosella. Den andra gången jag ringde var för att göra ändringar i bokningen, men eftersom jag råkat kasta bokningsnumret och vi inte fått någon bekräftelse, kunde jag inte bistå damen i luren med det. Och det var tydligen världens problem för det var ju bara bokningsnumret som gick att söka på. Så hon tog lite andra uppgifter och sa att hon skulle försöka leta reda på bokningen ändå, och sedan (antar jag) höra av sig. Detta var i onsdags förra veckan. Idag ringde jag så igen, och pratade troligtvis med en annan dam, för hon hade inga som helst problem med att hitta vår bokning. Hon sökte på OKQ8 och på dagen, och hittade det på en gång. Den andra damen måste varit en färsking.

I alla fall så var det inga problem att bekräfta bokningen, vilket var skönt, eftersom både jag och Camilla var lite oroliga att den andra damen fick för sig att avboka oss. Men nu är det kirrat, så det blir julbord, trots allt! Ska bli kul, även om jag har lite lite pengar just nu, men jag får väl låna några hundralappar av mig själv.

I'm innocent!

Jahapp, hemkommen och helt jävla slut... Tror dock inte att jag tänker sova något, då blir jag bara ännu mer trött och schleten. Snackade lite med farsgubben om att jag ska hjälpa honom med datorproblem, och så var middagen fixat. Lite korv stroganoff sitter ju aldrig fel, speciellt inte när man slipper tillaga själv.

Har skrivit klart lite grejjer som jag ska skicka på posten idag, men så klart hittar jag inte kuverten som jag trodde jag skulle ha tagit med mig in från bilen, men jag kan inte komma ihåg att de är där heller. Får leta lite mer noga, annars blir det en tripp till jobbet, tror jag. Strax innan jag slutade kom det folk från CaféBar och skulle installera vår nya kaffemaskin, så jag hann inte se klart det, så där har vi ju en anledning att åka upp. Orka vänta till imorgon, liksom.

Ja, och imorgon ska jag ju till polisen. Spännande. Sket i att fixa bort mitt kvällspass, eftersom jag ska vara hos polisen 12.30 och jag börjar jobba 14.20. Kan inte tänka mig att besöket tar så lång tid, för då är han jag ska prata med en mästare på att dra ut på tiden. Det jag är mest oroad för är att jag kommer att få böter, vilket jag inte direkt känner att jag har råd med, så vi får hoppas att jag kan undvika det på något sätt.

Nej, nu ska jag fortsätta lyssna på musik, och plocka ihop en Best of-lista med metalcore-låtar. Först ut blev Killer Likes Candy av I Am Ghost, som har en extremt skön refräng. Låten är ju så klart bra i övrigt också, men just refrängen kan fan få vem som helst knäsvag.

Grus i ögonen? Ja, tack!

Glöm allt jag sagt om att sova bra, inatt var ett lågvattenmärke på den fronten. Jag gick och la mig runt 12, vilket innebar 5½ timma sömn framför mig. Kollade lite på Conan O'Brien till kvart över 12, men kände sen att jag var tvungen att sova, och att jag faktiskt var trött. Hah! Tog nog säkert två timmar innan jag somnade, och sen var det väl ingen tip-top sömn att prata om, och jag vaknade innan larmet. Sen snoozade jag i en halvtimme, och nu är jag alldeles förstörd. Min hals börjar göra uppror också, hoppas lite English Breakfast fixar biffen.

Fin frukost, va? En kopp te. Men ibland orkar man faktiskt inte fixa med mackor och grejjer. Kanske får i mig lite juice, om jag är duktig. Annars blir det kanske en bulle på jobbet? Med lite choklad? Alltid en klassiker.

Nej, nu måste jag tagga till!

I had a fistful of nothing

Luuuuugn dag på jobbet idag, pysslade mest med att bygga om vår Volvohylla, och det blev väl bra... Förutom att den som fixat planogrammet inte riktigt haft rätt mått på kartongerna. Sen kom det, precis innan vi slutade, en man som ville hyra lastbil, tror fan han rökt på, för han var riktigt skum. Kunde inte bestämma sig och nära nog sluddrade. Får se om han kommer in i morgon bitti och hyr ändå, förberedde ett kontrakt, just in case. Och jag jobbar morgon imorgon, vilket betyder att jag ska upp om sju timmar, mys!

Men men, jag har ingen lust att gå och lägga mig, även om jag borde. Är alldeles för pigg för det, så istället poppar jag lite One Minute Silence och "kollar" på Boston Tea Party, men jag vill nog hellre se reprisen på fredag. Ska väl kanske snacka med lite folk här och där, och surfa lite sidor, tror jag.

Schwung!

Satana elektronikiprylari

Jag började ju känna mig något sjuk i lördags, och igår morse hade jag förbannat ont i halsen när jag vaknade första gången, vilket aldrig är ett bra tecken. Det värsta gick dock över till att jag vaknade, men sen hade jag en "tjock" känsla i halsen hela dagen. Hos föräldrarna fick jag kamomilltepåser, som jag skulle gurgla med. Nu vet jag dock inte var de har tagit vägen. Jag kommer inte ihåg att jag plockade ur dem när jag kom hem (en snabb undersökning visar att det stämmer), men de är inte i jackan. Ett alternativ är att jag tappat dem på marken någonstans, i sådana fall är de borta för alltid. Nu har jag dock druckit te, och det känns faktiskt bättre.

Och varför funkar inte mobilhelvetet att koppla in i datorn?! Jag hade ju tänkt att ladda upp några bilder...

Men men... Fick ju med mig lite sockerkaka från föräldrarna, men jag fick bara ont i magen när jag åt den tillsammans med cola efter att jag kommit hem. Tråkigt. Tror att min kropp inte vill att jag ska dricka cola längre. Får väl ta en paus eller nåt, köra på saft ett tag framöver. Men det är inte helt fel det heller, och mycket billigare.

Nej, nu måste jag duscha tror jag... Ska försöka få till min "nya" frisyr idag, det sket sig första gången, men alla är vi nybörjare någon gång i våra liv. Även om jag verkar vara det hela tiden.

Kan det bli sommar snart?

Goooooood mörron god mörron världen! Fattar inte varför jag sover så jäkla gott nuförtiden, men det gör jag, och det är skönt. Eller, det är ju jobbigt när jag jobbar morgonpass, men annars så är det sweet.

Igår kollade jag for Forgetting Sarah Marshall (eller Dumpad, som vi här i Sverige kallar filmen), och den var faktiskt bra. Men så klart var slutet precis lika trögt som det alltid är i romantiska komedier. Varför är det så, egentligen? Allting ska alltid kompliceras, och så försvinner humorn den sista kvarten och det blir istället drygt tråkigt att kolla på. Skärpning!

Idag är det jobb som gäller, får se vad jag ska hitta på. Kanske bygga om hyllor? Jajajajajaja! Eller nåt... Men något hittar jag nog på.

Move your feet

Om du någonsin känner dig nere, eller lite deprimerad (kanske är samma sak?), lyssna på, och titta på, det här.



http://www.youtube.com/watch?v=OKcDa0Kp2K8



Lovar att du inte kommer att vara ledsen längre!


Åååååååååå Kalmar!

Så var det då klart, Kalmar FF vinner SM-guld år 2008! Wihioo! Nu är ju kanske inte jag det största fanet, men Kalmar är i alla fall det lag jag håller på i Allsvenskan, så lite glad är man ju i alla fall. Kalmar krossade verkligen det mesta i sin väg den här säsongen, även om det kanske var lite nervöst då och då.

Men, i slutändan, SM-guld!



If a fat lady falls in the forst, do the trees laugh?

Sitter då här hos föräldrarna och väntar på efterrätt. Farsgubben står och diskar och mamsen läser någonting och katterna sover. Så därför sitter jag vid datorn. Wihoo! Liksom. Vi har ätit gott, faktiskt, först blev det melon och skinka, sån där dyr skinka, jao. Sen blev det fläskkarré med potatisklyftor och ädelostsås, något otippat. Men det smakade riktigt bra, även om jag kanske inte åt så mycket som jag kunde. Men men, måste ju spara sig lite till efterrätten i alla fall.

Efter maten hjälpte jag min mamma med hennes e-legitimation. Mina föräldrar är ju inte de mest tekniska människor som finns, och det här med Internet är ju faktiskt mycket svårt, det ska nu veta. Fast mamma är i alla fall bättre än pappa, men inte med mycket. Tur då att de har en son, som kan allt, inom räckhåll. Jag menar, jag är ju grym, right?

Så, snart efterrätt, sen ska jag hem till min lägenhet och försöka underhålla mig själv resten av kvällen. Blir kanske lite fler filmer, annars tjöta med folk på msn och lyssna på musik. Whichever comes first.

Filmrecensiontime!

Morgonen efter dagen D, om vi nu ska vara lite putslustiga. Visst, tankarna finns kvar, men i övrigt känns det mycket bättre. Jag är övertygad om att det var rätt beslut att ta, nu får vi dock se hur lång tid det tar innan jag kan bli en människa igen.


Jag har kollat på några filmer de senaste dagarna, så jag tänkte köra några kortare recensioner.


Den första jag kollade på var Insanitarium, som erbjuder vår alldeles egna Peter Stormare. Kortfattat handlar filmen om att en kvinna med självmordstankar åker in på ett psykhus, där hennes bror inte får besöka henne. Han fejkar då att han är psykiskt störd för att själv bli inlagd och på så sätt rädda sin syster. Föreståndaren på psykhuset (Stormare) är en smått galen människa (vad annars när Stormare spelar rollen), som experimenterar på sina patienter. Medlet han sprutar i deras kroppar får den fina bieffekten att de närmast zombifieras, med en otrolig lust efter blod och kött. I detta klimat försöker så brodern både rädda systern och stjälpa föreståndarens planer.


Ett av de fina elementen i filmen är ljudmattan, som nästan alltid är närvarande, och är mycket suggestiv, och tar sällan över, men bidrar väldigt mycket till den neurotiska stämningen. Jag hade dock velat se ännu mer inslag av just sinnesjuka, det är ändå att psykhus med många galna människor, och de kom aldrig riktigt fram, förutom i några enstaka fall. Filmen erbjuder annars ett större antal trevliga scener, som jag dock inte tänker avslöja.


Filmen får nog 2,5/5 av mig, eftersom den hade kunnat bli mycket mer.


Film nummer två var Tropic Thunder, som erbjuder en mycket diger rollista, där Ben Stiller och Jack Black spelar, tillsammans med tre andra, skådespelare som spelar in en andravärldskrigetfilm. Då de första tagningarna går åt skogen, med bland annat en sprängladdning för ett antal miljoner dollar som går upp i rök, får producenten uppdraget att försätta skådespelarna i en riktig krigssituation, för att de bättre ska kunna återge krigets fasor. Problematiken är att skådespelarna själva inte får veta om det, utan de tror att allt som händer är en film. Eller rättare sagt, Ben Stillers karakter är den enda som gör det, de andra förstår efter tag att allt inte är som det ska, speciellt efter att producenten sprängts på en mina. Ben Stillers karakter separerar sig från gruppen, och blir tillfångatagen, och det blir sedan upp till resterande medlemmar att rädda honom.


Helt klart en av Ben Stillers bättre producerade filmer, med åtminstone lite tanke bakom skämten, istället för ren slapstick. Sen att det är en hel massa explosiva effekter gör ju inte saken sämre. Dock kunde tempot nästan ha varit lite högre, eftersom det blir segt till och från.


Filmen får 2/5 av mig, och kunde ha fått högre med kanske något bättre casting och, som sagt, lite högre tempo.


Den sista filmen jag kollade på var Grindhouse: Death Proof, med allas vår Kurt Russell i rollen som galning i en stuntfilmsbil. Jag tror dock att jag missade en vital del av filmen, eftersom den byter riktning i mitten, och jag missade nog övergången. Hur som helst, börjar filmen med en presentation av ett gäng tjejer, som har lite kul på staden en kväll. Kurt Russells karaktär får med sig en tjej i sin bil, som tror att han ska skjutsa henne hem. Det slutar dock med att hon får sig en mycket omtumlande åktur i hans bil, som slutar med hennes död. Han fortsätter sedan med att totalkvadda fyra andra tjejer från baren (allas död får en fin genomgång), något som får honom själv att hamna på sjukhuset. Sedan klipper filmen till den andra delen, som jag antar skedde innan, där några tjejer (som jag dock inte kände igen) testkör en Dodge Challanger, och får påhälsning av Kurt när de kör en lek som innebär att en av tjejerna ligger på motorhuven på bilen. I slutändan överlever tjejerna, och får fatt på Kurt som inte får det så roligt.


Filmen var helt klart spännande, även om den inte alls var vad jag förväntade mig, efter att ha sett Planet Terror innan. Dock erbjöd filmen många schyssta scener, samt en av de bästa stuntprestationerna i biljakten där tjejen ligger på motorhuven. Hon borde fan få en Oscar för det.


3/5 får den av mig, för den var helt okej, plus att Kurt Russell inte kan göra dåliga filmer, så enkelt är det.


Nothing hurts my world

Ja, så sitter man här, lite ensam och övergiven, så där på lördagskvällen. Eller nej, inte helt ensam, men ändå. Håller på och tvättar, sitter just nu och lyssnar på musik. Känner att jag behöver en dag av självömkan idag, orkar inte riktigt engagera mig mer i saker och ting just nu. Väntar på nästa vecka för sånt. Eller åtminstone efter onsdag. Har köpt ostbågar och dip, vilket blir min mat idag. Är väl tveksamt om jag drar ut och springer något, ytterligare en sak jag inte känner för.

Kom på nu att jag glömde svänga förbi Nautilus när jag var på jobbet. Får ta det imorgon, helt enkelt. Jag kan ju inte slita mig från jobbet, så enkelt är det.

Tar nog tag i ringandet om fotbollen i vecka också. Men det ska bli av!

Nej, nu blir det inga mer uppdateringar idag, nu ska jag ägna mig åt mig själv.


Så var det med det

Jag tänkte länge och väl på det här igår kväll, men tänkte att jag skulle sova på det. Nu har jag gjort det, och det känns fortfarande som rätt beslut.


Emma, jag älskar dig. Jag är också fortfarande kär i dig. Eftersom det aldrig kommer att bli någonting mellan oss igen, vill jag inte vara det längre. Dock påminner jag mig själv varje dag om hur mycket jag älskar dig, och jag har insett att jag inte klarar av det just nu. Jag har redan tagit bort ditt nummer från mobilen, eftersom jag skickar dumma sms och mms när jag är full, men nu fullföljer jag det. Idag tog jag bort dig från msn (jag har inte blockat dig), Bilddagboken, Facebook och K6. Adressen till din blogg finns inte längre i listan över senast besökta adresser.


Nu tänker jag börja min egen rensning, för att få bort tankarna på dig. Jag vet inte hur detta kommer att gå, men förhoppningsvis påskyndar det processen något. Jag vill dock att du ska veta (om du nu läser det här) att jag inte menar detta som något permanent, men jag behöver det här för att gå vidare just nu. Om du nu skulle vilja prata, är det bara att ringa, du har ju mitt nummer.


Jag kommer också "gömma" undan alla bilder på dig jag har på datorn, men jag raderar inget, eftersom jag vet att du vill ha vissa av dem. Vi får hitta någon lösning på hur du ska få dem.


Det var väl allt. Let the cleansing begin!



Just det, jag kommer (troligtvis) att åka Rosella den 22:a november på julbord med jobbet.

Spännande?

Ja, vad ska man säga. Bättre dagar har jag haft den senaste tiden. Men nu har jag bestämt mig. Nu tänker jag inte läsa något, tänker inte bry mig något. Funderar på att ta bort allt, för att jag lättare ska glömma. Jag hade tänkt spilla ut alla mina känslor här, någon dag. Vet inte om det är en bra idé, men quite frankly så bryr jag mig inte. Jag behöver skriva av mig något, och om någon vill läsa så är det väl kul. Jag måste gå vidare, måste glömma, måste se något jävla ljus någonstans om jag ska kunna bli en fungerade människa igen.

Så vi får se, jag är ju ledig imorgon, kanske blir då.

I övrigt var det fint att jobba, hade att göra mest hela tiden, så det blev inte så mycket tankar, utan mest arbete, vilket var vad jag hoppades på när jag åkte till jobbet, även om jag kände mig fett opepp när jag började arbetspasset.

Och jag har bestämt mig! Jag ska bli en spännande person! Någon som vet hur man lyckas med det?

...

Trodde fan de här dagarna var över, men nej, inte det. Jag hatar att gråta, hatar att må dåligt. Det är fan inte värt det. Hon är inte värd det.

Krönika om religion

Religion


Jag vill inleda den här krönikan med att säga, att jag i grund och botten inte har något emot religion. Inte egentligen. Jag är dock ateist, eller agnostiker, eller både och, fast det lutar väl mer åt agnostiker (tron att det inte finns bevis för att en "högre makt" existerar). Jag tänker också fokusera mest på kristendomen, eftersom det är den religion som jag "vet" mest om.


Grundtanken med de flesta religiösa åskådningar är faktiskt inte helt dum. Mycket som står i de heliga böckerna är bra, tänk om alla följde de tio budorden, till exempel? Vi skulle leva i en nästan utopisk värld, om än kanske lite tråkig med dagens mått mätt. Just Bibeln har många bra texter om hur vi ska behandla våra nära och kära, och hur vi ska agera i vissa situationer. So far, so good. Dock är det ju som med allt annat, att allt som glimmar inte är guld. Bibeln innehåller också en hel drös med snudd på sinnesjuka påståenden och förslag från Gud, något som idag skulle anses vara helt otänkbart, i första hand frågor om slaveri och kvinnorätt. Detta är områden där världen, utan religiös inblandning, har tagit slag i saken och förbättrat. För visst klarar vi väl oss utan slaveri, och visst är det väl bra att kvinnor får större rätt i samhället?


Problematiken utmynnar i tre påståenden.


1) Allt som står i Bibeln är sant och har hänt, och ska tolkas som sådant.

2) Vissa delar som står i Bibeln är sant och har hänt, vissa delar är inte sanna eller har hänt.

3) Ingenting som står i Bibeln är sant eller har hänt.


Problemet med påstående 1 är att, om vi accepterar allt som står i Bibeln, måste vi acceptera just det som står skrivet om slaveri och kvinnoförtryck. Skulle vi göra det, och om kristendomen hade ett större inflytande i världen än vad de har, skulle vi se en tillbakagång i vår utveckling. Detta är inget någon kristen skulle kunna gå med på, troligtvis, utan de flesta kristna bekänner sig till påstående 2.


Problemet med påstående 2 är att, vem är det som ska bestämma vad som stämmer eller inte? Bibeln är Guds ord, inget annat, och vilka är vi att bestämma om sanningshalten i dessa? Om det nu är så att kristna väljer delar ur Bibeln som sanna, och dömer ut andra delar som osanna, varför finns dessa osanna delar fortfarande kvar i Bibeln? De är en del av kristendomens heliga bok, men är inte en del av kristendomen och stöds inte av några kristna.


Problemet med påstående 3 är att, vad ska vi då med kristendomen till? Då är Bibeln inget annat än en massa texter skrivna av tokstollar för 2000 år sedan, som inte fungerar i dagens samhälle. Visst, vissa delar är bra, men vi skulle lika gärna läsa Dr Phils böcker och få precis lika mycket ut av dem som vi skulle få av Bibeln. Vi skulle minimera Guds existens till något från fablernas värld vi kan skrämma våra barn med sent på kvällarna. Detta kommer så klart inte att ske inom en nära framtid, så påstående 2 är helt klart den hetaste kandidaten här.


Det finns alltså helt klart problem med Bibeln. Det är troligtvis kristendomens största stötesten just nu, hur de ska lyckas uppdatera den för vår tid, utan att för den skulle göra allt för stora avkall på dess grundtanke.


Den egentligen största anledningen till att jag har problem med kristendomen, och religioner i övrigt, är dock inte vad som står i de heliga böckerna. Det är utövarna, och då pratar vi fundamentalisterna, de som tolkar de heliga böckerna på sitt eget sätt, hittar meningar och antydningar som stödjer deras "kamp" för det rätta. Jag vill inte följa något som dessa människor följer, även om jag vet att de har fel, och är mer sällsynta än "vanliga" anhängare. Dock finns de där, och de förstör religionernas anseende väldigt mycket. Utan dessa hade det kanske varit något mer intressant.


Sen finns det ett annat problem. Jag är väldigt övertygad om att jag lever mitt liv min, och ingen annans, skull. Jag är ultimat ansvarig för mina handlingar, och det som händer som resultat av mina handlingar är enbart logiskt och inte fyllt av mystisk inblandning från en "högre makt". Jag svarar endast och enbart inför mig själv, och är endast skyldig mig något, ingen annan. Med tanke på detta blir det svårt för mig att bekänna mig till en religion, då detta skulle medföra att allt jag gör helt plötsligt påverkas och bestäms av en "högre makt". Det skulle inte alls fungera i min värld, eftersom jag vill tro att det är jag som är viktigast i mitt liv.


Nu avrundar jag den här krönikan lite fint, med att säga att religion egentligen är bra. Det finns dock problem, och ett av de största är anhängarna. Det kommer dock troligtvis att förändras över tiden, förhoppningsvis till det bättre.


Gaaaaaaaaaah!

Kan det, snälla, gå en dag utan att jag tänker "Jag vill ha henne tillbaka"? Fan vad jag hatar det här...


You could've been the one

Varför plågar mig själv? Kan jag inte bara inse att jag måste glömma för att gå vidare? Jag vet dock bara inte vad fan jag ska göra för att komma dit. Och jag hatar det, och jag får fan ingen hjälp, känns det som. Eller det kanske jag får, och så är jag för dum för att inse att jag får det. Jag vill bara att alla jobbiga dagar ska vara över, så att jag kan fokusera på mig själv, för det gör jag verkligen inte just nu.

Anyway, skulle ju ringa nissen i Lohärad/Estuna IF, men han svarade inte, varken på mobilen eller hemtelefonen. Så jag tänkte prova idag igen, för att skicka ett mail känns lite dumt. För jag vill börja spela igen, det är i alla fall något som får mening i mitt liv igen. Sen är jag närmare än någonsin att ta det där lånet, som väl hamnar på 30 000 kr eller nåt. Då blir det dator, tatuering/piercing och gitarr + tillbehör. Då kanske mitt liv också får sig ett litet lyft med ytterligare mening. Förhoppningsvis. Helt klart värt 610 kr/mån, i alla fall.

Men just nu känns allt skit, och av ingen anledning, faktiskt. Jag tänker för mycket, funderar för mycket, känner för mycket. Kan man operera bort känslor? I såna fall skulle jag göra det på en gång.

Wrrooooooom *smosch*

Banverkets nya (har de gjort andra?) reklam gick just på TV. För de som inte vet hur den är, kan jag berätta att ett lyckligt par leker på spåren, när ett tåg plötsligt kommer. Kvinnan blir påkörd och försvinner ur bild, medan manna blir helt förkrossad, börjar gråta och sjunker ihop på spåret. Efter det kommer Banverkets uppmaning om att man ska akta sig, typ.

Jag gillar reklamen. På något konstigt, bisarrt sätt. Jag undrar hur många klagobrev den får, och när vi kommer få läsa i tidningar att de tar bort den för att den är alldeles för stark. Poängen är väl dock att den ska vara stark, för att man ska reagera. Men folk brukar ju tycka att sånt inte är något bra, men det kanske är okej när det handlar om att leka på spåren. Jaja, jag gillar den i alla fall.

The dead are walking!

Känner jag mig själv eller känner jag mig själv? Har poppat Atreyu och Trivium. Så klart.

Men jag har varit ute och joggat. Det blev en kortare tur idag, mest för att vaderna strejkade. De har ju haft att göra både igår och förrgår. Jag har faktiskt planer på att springa imorgon innan jobbet, eftersom jag har bytt till kvällspass, men vi får se. Skulle vara lite småskönt kanske, i alla fall ett kortare pass. Var ute i drygt 20 minuter idag, vilket var okej, trots allt.

Tror jag ska kolla på någon film nu.... Insanitarium kanske? Eller kolla klart på Diary Of The Dead? Vi får se!

Mathcore, jaså?

Jag behöver mer ny musik! Jag vill fylla hela mitt mediebibliotek med massa sköna toner. Lyssnar just nu på Ion Dissonance som är ett mathcoreband. Mathcore ska tydligen vara förlagan till metalcore, som jag just nu lyssnar ganska mycket på. Än så länge är jag väl inte så övertygad, är kanske lite väl... Oorganiserat? Eller jag vet inte... Det är inte dåligt i alla fall. Men jag lär väl byta till Atreyu igen om ett tag. Senaste skivan är grym, riktigt grym. Eller Triviums senaste, också en riktigt bra platta.

Har lyssnat lite på Shinedown också, vilket inte var ett helt dåligt band. Sångaren hade drag av Chris Cornell, vilket ju inte kan bli annat än klockrent, liksom.

Så, nu fick ni lite tips av mig, ge mig tips nu!!!

Fan fan fan

Jaha, så klart ska saker man trodde var över komma och bita en i arslet. Ska inställa mig hos polisen om sex dagar (bra framförhållning...), för en liten "orätt" för drygt två månader sen. Tänker inte ta upp närmare vad det rör sig om, och bara en person vet om det. Men trodde faktiskt att det var överspelat, och vet verkligen inte vad jag har att vänta mig. Men men, jag får ta skiten när den kommer...

Köpte förresten hårspray idag (brukar ju vanligtvis köra gelé), eftersom jag har insett att jag har en rätt okej frisyr, nu när jag håller på att bli långhårig, efter att jag tvättat och torkat håret. Dock kan jag inte få till den frisyren med gelé, så nu ska jag testa spray istället. Får väl se imorgon hur det blir.

Where are you black rose?

Är faktiskt lite småtrött idag, märker jag. Var ju ute på värsta joggingturen igår, sov cirka 5 timmar, och så cirka 9 timmar arbete. Inte undra på att man blir lite slut i huvudet. Men men, på't igen, ba! Ska ut och jogga idag igen, ska försöka jogga lika mycket som igår, om inte mer. Jag har också bestämt mig för att damma av fotbollsskorna igen. Japp, jag ska börja spela fotboll igen, ska ringa ledaren för Lohärad/Estuna IF, där jag spelade senaste, för cirka 3 år sen. De lär väl ha uppehåll från träning etc just nu, och så kanske det är något spelarmöte framledes, brukar ju vara så den här tiden på året.

Hoppas bara att jag har kvar alla par fotbollsskor... Har ju inte direkt råd med nytt just nu... Men jag tror inte det ska vara några problem.

Jag har insett idag att min budget för den här månaden är spräckt som fan... Har cirka 700 kvar, och ska på det åka ålandsbåt med jobbet och köpa sprit, för att sedan gå ut på kvällen. Och det är 19 dagar till löning. Känns det stabilt? Nej, inte alls.

Det hände verkligen ingenting spännande idag på jobbet, vad jag vet. Business as usual, liksom. Inga roliga kunder, inga roliga händelser, ingenting. Men det är ändå skönt på ett sätt, för dryga kunder kan man helt klart vara utan...

Men men, nu ska jag underhålla mig själv med musik och chat. Tror jag... Och inte tänka på saker.


Blow those words out of the back of your head

Det känns faktiskt nästan alltid bättre efter en joggingtur, helt makalöst faktiskt. Ska nog fan ut och springa varje dag, även om jag jobbar kväll... Är fan riktigt skönt, även om man bara tar en kortare tur. Nåja, vi får se hur det blir med det. Höll på i cirka 35 minuter idag, vilket är bra för att vara jag, avslutade också men en liten tur i mördarbacken, vilket jag klarade galant. Nu sitter jag och myser och lyssnar på Atreyu, vars låt When Two Are One har blivit lite av en ledsagare för mig. Mycket skön låt och bra text, passar mig bra just nu.

Nu är det snart dags att lägga sig i sängen, upp igen 5.30 imorgon bitti, och det är rätt skönt att bara ligga i sängen och glo på TV till att man somnar. Fast jag känner att jag måste ta tag i mitt liv nu... Har tänkt att ringa en person i laget jag spelade fotboll förut och kolla hur landet ligger där. Tror de åkte ner i sjuan den här säsongen, så det kommer väl inte vara det högsta tempot, vilket ju så klart passar mig som handen i handsken eftersom min form inte är något attt hurra över just nu. Får se om jag ringer imorgon.

Annars måste jag ju ta tag i den andra delen av mitt liv också, men jag känner att jag måste komma över Emma ordentligt först, och jag vet inte när jag gjort det. Förhoppningvis snart, men det är inget jag räknar med.

Nåja, inga mer såna tankar nu, jag har ju trots allt mått bra idag, tänker inte sabba det alls!

Så här snygg ser jag för övrigt ut när jag joggar, fräscht va?


Nej, nu blire sova för mig. Gonatt allesammans!

I don't want to brake, only see how far I'll bend

Kan jag sluta plåga mig själv någon gång? Tydligen inte... Aaaaaaaaaaaaaah, kan inte någon ge mig en käftsmäll så att jag glömmer allt? Skulle vara grymt mycket enklare...

Nej, en joggingtur snart, så att man får rensa skallen lite. Det ska bli fint. Sen en klassiker... Bananätande i underställ! Fina grejjer det, du.

Oooooooooooooooooooobama!

Weeeeeeeeee, hemma från jobbet! Har varit på ganska bra humör idag, faktiskt, och är det fortfarande. Vilket är skönt. Dagens största nyhet är väl att Obama vann valet i USA. Vilket man väl ändå får säga är bra. Ja, jag sällar mig till massan som föredrar Obama för McCain, konstigt vore väl annat. McCain hade troligtvis inte tillfört mycket nytt, och har ju den sinnessjuka Sarah Palin i släptåg. Någon som kan tänka sig henne som president? Hah! Jag vet dock inte alltför mycket om Obamas kampanj, men antar att han helt klart är the lesser of two evils. Det återsetår att se, liksom, men som de flesta krönikörer verkar vara överrens om, har han en jäkla uppförsbacke, tack vare Bush. Innan han kan ta tag i sitt egna program, måste han rätta till en jävla massa skit i USA, vilket säkert kan ta ett bra tag. Men det ser helt klart just ut för landet, det tycker jag.

Har lite funderingar på vad jag ska hitta på ikväll. Kanske ringa någon? Hmm... I värsta fall blir det slöchatta och tv-tittande och musiklyssnande för hela slanten. Ska kanske skriva en krönika? Skulle det vara något?

Vi får se!

Bros before hoes!

Sista spännande uppdateringen för idag då? Jag har varit ute och sprungit, blev bara en snabbis idag, men det var skönt ändå. Anledningen till att det blev en snabbis var att det var infernaliskt dimmigt ute, och med glasögon blir det aningen svårt att se, så jag nöjde mig med ett varv av min lilla runda.

Nu måste jag gå och lägga mig, eftersom jag ska upp om drygt 6 timmar. Hade tänkt kolla lite på Filip & Fredriks valvaka först, men sen får jag vänta med att se resultatet till imorgon. Hoppas (som de flesta) på att Obama vinner, men troligtvis för McCain det. Tror inte USA är moget för en ickerepublikansk president än.

Men men, syns imorgon!

Bah #3

Ja, det har ju helt klart gått åt helvete med mina försök att vara duktigt idag. Jag har i alla fall lagat mat, det är ju något i alla fall. Någon städning eller diskning verkar det inte bli dock, får ta det imorgon. Ska dock ut och springa, men det är skönt i alla fall. Som det ser ut nu, kommer jag kunna springa resterande dagar den här veckan, eftersom jag jobbar morgonpass och är ledig i helgen. Sweet!

Käkade makaroner och falukorv (mums!), och är mätt som ett as. Om as nu kan vara mätta.

Meh på den här uppdateringen. Ska skriva något mer intressant om ett tag, kanske.

Mys med mig?

Fast jag har bestämt mig för att vara singel har jag börjat kontakta lite folk på mötesplatsen.se. Det betyder ju så klart inte att jag kommer ha flickvän inom den närmaste månaden, men varför inte så lite frön, liksom? Det finns ju lite människor som jag varit lite intresserad av, så jag tänkte att, nu kan jag väl slänga iväg något litet mail, liksom. Se vad som händer.

Vem vet, jag kanske hittar rätt på en gång?

Dubb dubb dubb

Då var vinterdäcken på bilen, skönt, även om vädret inte direkt kräver vinterdäck. Och jag kommer nöta ännu mer på dubbarna, så troligtvis blir det väl sista säsongen med dem. Det roligaste med bytet var vad jag hittade i förrådet där jag förvarar däcken när det inte används.


Spännande, va? Ja, det är en banan, och fan vet hur länge den legat i förrådet, eller snarare varför. Fattar inte varför den skulle vara där, annat än att den låg i min träningsväska som jag hade där förut. Men det var riktigt länge sen så, tja... Den är i alla fall slängd nu, även om jag var lite småsugen på att äta den. Säger vi.

När jag ändå har mobilen inkopplad, måste jag visa en bild på ett av mina hårstrån jag har på min haka. Jag säger ett, för det är bara det här, och det är alltid på samma ställe.


Det syns bättre i verkligheten hur satans tjockt det är, men ändå ganska bra nu också. Tror nog att jag ska anmäla mig till Guinness världsrekordbok för världens tjockaste ansiktshår. Jag lär vinna lätt.

Ja, nu har jag klarat av dagens första bestyr, däcken. Då har vi bara städning och diskning kvar. Bara att börja tagga till, helt enkelt.

Mina tankar på att spara pengar sket sig ju också. Nu har jag bara min 1000 kr som jag egentligen skulle spara. Nu verkar det dock som att julbordet inte blir den 22 november, så det är ju en liten tröst. Det finns chans att jag kan spara det mesta av de pengarna inför framtiden.

Nej, nu blire lite musik och laddning inför resterande uppgifter.

Åååååå Kalmar!

Kristofer lyckas sova länge ännu en natt. Gud vad skönt! Faktiskt... Somnade väl i och för sig inte förrens kl 4, men ändå. Nu sitter jag och lyssnar på in Flames och läser bloggar. Har ju börjat läsa Henrik Rydströms blogg eftersom jag ju är die hard Kalmarfans och då håller på att ta SM-guld. Plus att jag varje dag läser i Sportbladet om hur himla bra den är. Och det är den väl, han kan ju i alla fall svenska språket, vilket det verkar vara sämre med i kändisbloggar.

Nu ska jag ta tag i dagens bestyr, som börjar med en tur till jobbet för omläggning till vinterdäck. Sen MÅSTE jag städa och diska, fan, kycklingen sen förra onsdagen ligger ju och möglar och börjar lukta illa. Det är inte alltid glamoröst att bo själv... Kan inte någon komma och vara min städare några gånger i veckan? Jag kan betala i natura!

Nej, om man kanske skulle läsa lite fler bloggar och sedan ta och ge sig iväg.

Bah #2

Hemma igen, wihoo! Slapp dag på jobbet, fick klart det jag skulle, men orkade inte riktigt göra något mer. Hade ju också fullt sjå att ta hand om Hakar, som måste jag ha hjälp med allt och inget, fast han egentligen kan det. Men det är klart, är man ny och jobbar med ett proffs som mig så är det ju svårt att inte fråga. Jag är ju trots allt bäst.

I övrigt har jag tänkt alldeles för mycket, och gör det fortfarande. Hatar att tänka på det, vill inte tänka på det, vill bara glömma och gå vidare. Jag hatar också att vara avundsjuk, när jag vet att jag inte borde vara det, men det kan inte hjälpas. Hatar att känna mig så patetisk...

Jag skulle gärna vilja att det var om ett halvår, för vid den tidpunkten borde jag väl ha kommit över allt. Eller? Annars kommer jag fan inte orka med mig själv längre.

Men men, imorgon blir det väl samma sak igen, om inget fantastiskt händer. Men jag har ju lite att göra imorgon, så visst ska jag väl kunna knuffa bort tankarna något i alla fall.

Snart tillbaka!

Sluta vara så grinig för i helvete

Jaja, det kanske känns lite bättre nu då. Tror jag allt. Lite mer tänkande kan ju faktiskt hjälpa också. Nu ska jag snart jobba också, så då får man något helt annat att tänka på.

Hade tänkt ta med mig vinterdäcken till jobbet idag, så att verkstadsnissarna kunde byta dom åt mig, men eftersom det är mer än 6 plusgrader känns det lite onödigt. Och eftersom jag är ledig imorgon, känns det som att jag kan ta det då istället. Imorgon måste jag för övrigt vara lite produktiv här hemma. Har disk sen över en vecka tillbaka, kläder som måste plockas ur tvättpåsar, etc. Appropå det måste jag boka tvättstuga också... Får ta det på vägen till bilen.

Och så har jag ungefär 1300 kr kvar att leva på den här månaden, eller egentligen är det bara 300, eftersom 1000 helst ska sparas. Men eftersom det är julbord och utgång den 22 november ser väl det ut att skita sig. Bara jag kan spara lite pengar så skulle ju allt vara tip top.

Men men... Nu ska det jobbas, snart i alla fall. Toooooodles.

Bah

Okej, jag vill INTE ha en sådan här dag idag. Eller någon dag för den delen. När jag tänker för mycket blir det bara skit, och saknaden tar över allt. Jag ska sluta läsa, sluta titta, sluta allt. Det gör mig fan inget gott, men samtidigt vill jag veta. Hela tiden. Så jag vet verkligen inte hur jag ska hantera det här. Verkligen inte. Om någon har något tips, så varsågod.

Nej, om man kanske skulle ta och skära halsen av sig.

Disco disco, good good

Vad skönt! Jag har äntligen börjat sova någorlunda bra på mornarna när jag är ledig. Kan helt klart vara ett tecken på att jag börjar må bättre, vi får hoppas det i alla fall. Sen att jag hade kunnat vara utan vissa av mina drömmar är en annan sak. Jag behöver ju inte direkt bli påmind av mig själv vad jag har förlorat, tack så mycket.

Nu är det bara att ladda inför dagens arbetspass, där jag ska fortsätta med mina spännande planogram, eftersom det jag började på igår tog riktigt lång tid. Jag hann bara bli klar med halva, så vi får ta resterande halva idag, plus att jag måste ringa lite telefonsamtal om artiklar som inte finns i systemet. Men så brukar det ju vara när det kommer nya grejjer.

Kom igår på att jag glömde köpa mina trisslotter förra veckan, så jag får göra det idag istället. Vem vet, det kanske "plötsligt" händer att jag vinner lite mer pengar? Eller? Räknas det som plötsligt när man köper lotter för 100 kr varje vecka? Tolkningsfråga, antar jag.

Nej, det var dagens första update, mer kommer, antar jag.

Krönika om modebloggare

Modebloggare


Jag skulle ju egentligen ha skrivit om modebloggare, som en fortsättning på mitt tidigare inlägg om mode, men kom på att jag dels inte vet tillräckligt mycket om Blondinbella, Kenza eller någon annan av damerna som skriver om mode. Det kommer helt enkelt att bli samma bash som innan, eftersom min inställning helt klart spiller över på dem som faktiskt lyckas tjäna pengar på att berätta för andra hur de ska klä sig och se ut. Jag vill helt enkelt inte se hur dessa människor ser ut för tillfället, det är faktiskt helt ointressant.


Jag kan dock medge, det är svårt för mig att effektivt kritisera kvinnliga modebloggare, eftersom de uppenbart inte vänder sig till mig, utan den mer tacksamma skaran av förvirrade unga tjejer som inte vet bättre. När det borde vara självklart att lyssna på vad man själv vill med sitt liv, är det tydligen enklare att lyssna på någon annan. Men vem vet, om jag skulle börja läsa en modeblogg skriven av en man med klädstil som är snarlik något jag skulle kunna tänka mig att ha på mig, kanske jag också inom kort blir en hjärnlös zombie som slaviskt följer varje nyck och förändring.


I grund och botten är jag dock vaksamt inställd till modebloggare. Eftersom jag, som tidigare sagt (ett flertal gånger), anser att var och en borde bestämma sitt eget mode, blir modebloggare advokater för en masspsykos som är extremt osexig.


Min avslutning får väl bli citatet: "Ingen vill veta var du köpt din tröja". Mycket sant, faktiskt.


Ibland lyckas man

Så står man här på jobbet och poppar lite In Flames på Youtube. Fina grejjer. Lyssnar på en av de få bra låtarna på nya skivan, nämligen Alias. Mycket härlig liten låt, faktiskt.

Jag kläckte den bästa kommentaren på ett bra tag idag. Camilla undrade om jag kunde köra in en lastbil i automattvätten, eftersom det är lite krångligt, då de är ganska stora (det blir knappt en decimeter över på vardera sida). Jag säger då detta, "Det är lugnt, jag är van att få in stora saker i trånga utrymmen". Sexuell anspelning när den är som bäst!

Men men, nu kommer det kunder!

Jag är en optisk illusion

Glah, vill sova längre... Är ju trött egentligen, men pallar inte ligga i sängen, inte ensam i alla fall.

Nehepp, vad ska man hitta på för spännande idag då, till att jobbet börjar? Kanske... Jag vet inte... Hade ju i och för sig en schysst dröm där jag spelade värsta bra låten, och jag kommer nästan ihåg riffen, kanske borde skriva ner den? Den kan bli det nästa stora du lyssnar på på radio om ett halvår!

Skriver lite mer snart... Måste ju fortsätta krönikan!

Krönika om mode

Mode


Något som självklart inte undgår någon, är hur stor roll mode spelar i vår värld. Vi ser det varje dag i reklam, på alla människor vi ser och vi blir indoktrinerade i hur vi ska se ut. Med det sagt: mode är den moderna samtidens största problem. Jag har sett med egna ögon hur mode kan förstöra en människas liv, till den punkten att personen överväger självmord. Mode skapar fler problem än den löser, och modeindustrins frontfigurer gör inga ansatser att åtgärda detta.


En lite notis innan vi går vidare, med mode menar jag inte enbart kläder, utan allt som rör hur vi ska förhålla oss till andra människor. Den kanske inte största, men viktigaste delen, är våra kroppar. För ett antal hundra år sedan skulle en kvinna vara mullig, eftersom detta ansågs vara hälsosamt och attraktivt. Idag räknas en kvinna som mullig när hon väger över 65 kg. Tyvärr finns det inte tillräckligt många män som jag, som tycker om mulliga kvinnor, vilket innebär att dessa kvinnor, från många håll, får höra att de inte ser bra ut, enbart på grund av sin vikt.


Detta börjar redan i skolan, så långt ner som i lågstadiet, där barn retas för deras vikt. Varifrån mobbarna har fått att det inte är okej att vara överviktig, får vi fråga modeindustrin om. Andelen smala modeller är långt större än andelen "plusmodeller", och dessa "plusmodeller" är ofta inte speciellt överviktiga, om de ens är det. Det brukar också vara så himla speciellt när en modell är några nummer större, eftersom normen är just trådsmalhet.


Modeindustrin brukar oftast skjuta ifrån sig ansvaret för de hundratusentals, om inte miljontals, unga flickor som varje dag överväger självmord för att de inte är nöjda med sina kroppar. Vi har ju en fri vilja, eller hur? Men hur lätt är det att utnyttja denna fria vilja när man dagligen blir bombarderad med information, bilder, reklam och liknande, som alla pekar på att du ska vara smal. Om inte i klädmodet, med pinnsmala modeller, så i TV, där dietprogram är väldigt populära, eller i tidningar där du får veta hur du "blir sommarsmal" eller liknande. Får många är det en omöjlighet att värja sig, och självförtroendet sjunker i botten.


Det är helt klart dags för människor i maktpositioner att börja förmedla åsikten att du duger precis som du är. Modeskapare måste börja anpassa sina kreationer för alla kroppstyper, inte bara sjukt (för det är sjukt) smala. Alla måste vi börja ta vårat ansvar, för att flickor (och också pojkar, i allt större utsträckning) som känner sig osäkra på sitt utseende, inser att de faktiskt är snygga.


Nå, nog om den delen om mode, min andra infallsvinkel är den om vilken roll mode spelar i mitt liv. Vilket är en väldigt liten del. Jag har mycket svårt att förstå varför mode (då kläder i första hand) ska bestämmas av andra. Jag har på mig kläder som jag tycker är snygga, inte för att det är vad som är inne. Om gult är färgen för säsongen tänker inte jag börja gå i gult bara för det, faktum är att människor som slaviskt följer liknande uppdateringar ter sig patetiska i mina ögon. Fri vilja nämnde jag lite tidigare, mode är den i särklass mest utbredda masspsykosen vi har just nu. Jag skulle aldrig kunna sälla mig till den tanklösa massan som inte verkar bry sig om hur de ser ut, så länge det är vad som är "inne". Jag skapar mitt eget mode, tackar som frågar.


Så, det var första delen om mode, den andra kommer handla om modebloggare, men den tar vi lite senare.


Min stackars mage...

Min mage har helt klart inte återhämtat sig än. Blev nog lite för mycket av det goda igår... Men men, nu är jag hemma efter en relativt snabb arbetsdag. Den började med att jag fick stå i kassan medan Camilla plockade varor, och efter det fixade jag med planogram, som jag formligen ÄLSKAR. Typ. Nej, men det är kul, och så får man göra nåt annat än att stå i kassan. Sen att jag är den enda på stationen som bryr mig om planogram är ju en annan sak.

Fan, jag behöver underhållning! Ge mig!

Fucking six in a row

Ja herregud, ytterligare en utekväll avklarad. Igår var väl inte den mest spännande kvällen, även om det var roligt med många som klätt ut sig (pallade ju inte jag med, så klart). Snyggast var nog en av bartendrarna (vad fan är plural av bartender egentligen?), som hade en snygg outfit och två tofsar, helt klart min stil. Annars var väl det mest spännande att något hände strax innan två, som gjorde att de stängde av musiken och tände lamporna på stora dansgolvet. Då blev det tråkigt. Försökte få lite ragg då, men det lyckades ju så klart inte, så jag begav mig hemåt.

Väl hemma vet jag inte riktigt vad jag gjorde, annat än jag satte på Slipknots senaste skiva och somnade. Sen vet jag inte mer, vaknade senare med datorn fortfarande igång, solen inskinandes genom fönstret och lamporna tända. Hade dock stängt av musiken, tror jag. Lite grumlig i ögonen stängde jag av datorn, släckte lampor, drog för persienner och la mig igen.

Nu sitter jag här, fortfarande lite halvfull, och inväntar dagens arbetspass. Tyvärr måste jag gå/cykla, men det ska väl gå bra det med. Jag jobbar ju med Camilla, så jag skulle kunna gå upp så får hon skjutsa hem mig. Tänkte ju dra förbi pizzerian och köpa med mig en sallad upp och äta, eller så blir det Mickey Dee, har inte bestämt mig. Men måste bestämma mig eftersom det faktiskt inte är så långt till att jag i sådana fall måste gå.

Fan vad taggad jag är!