Dance motherfucker

Jahapp, hade ju tänkt tvätta idag, så med klockan inställd på 10.30 vaknade jag med ett ryck. Jag kollade kalendern i telefonen lite snabbt, och såg att jag inte skrivit i någon påminnelse, som jag brukar. Så jag bestämde mig för att kolla för att vara säker. Och... Ja... Smarta lilla jag hade ju bokat in tiden den 31:a september. Bra där! Så det blev ny tid inbokad, på en dag som faktiskt existerar.

Någon kanske undrar varför jag inte har bloggat de senaste dagarna... Och det är för att jag bara hade skrivit om Emma... Ja, jag är där igen, och det är fucked up. Så vi skiter i det och sätter ett leende på läpparna och dansar mot solnedgången.

Eftersom det inte blev någon tvätt sitter jag här och är toktrött istället... Jag börjar ju jobba i helgen, och jag är riktigt glad att det är kvällspass, så att jag får sova ut. Det blir tillräckligt tidigt på måndag, då jag ska till ortopeden innan åtta. Så det blir både rivstart med jobbet, men ändå rätt lugnt eftersom det är korta kvällspass. Just nu har det ju lugnat ner sig på jobbet med kunder, så kvällspassen är rätt chill. Sen jobbar jag ju med Camilla i helgen, så hon för göra allt grovjobb.

I övrigt är det inte mycket nytt, faktiskt... Fyra dagar kvar med gips, om jag har lite tur. Det känns riktigt bra, jag kan vrida och vända på armen, och det känns bara när jag anstränger riktigt mycket, men inte så att det gör ont, utan mest att det spänner lite, och det får man nog förvänta sig när man har brytit ben i kroppen. Så det blir träning, träning och mer träning, sen är allt klockers.

Nu blire frukost!

Franz Ferdinand - Do You Want To


Så kan det gå

Filmbevis från avåket för två helger sen.

Idioti

It kills me not to know this
But I've all but just forgotten
What the color of her eyes were
And her scars or how she got them
As the telling signs of age rain down
A single tear is dropping
Through the valleys of an aging face
That this world has forgotten

There is no reconciliation
That will put me in my place
And there is no time like the present
To drink these draining seconds
But seldom do these words ring true
When I'm constantly failing you
Like walls that we just can't break through
Until we disappear

So tell me now
If this ain't love
Then how do we get out?
'Cause I don't know

That's when she said
"I don't hate you boy,
I just want to save you
While there's still something left to save"
That's when I told her
"I love you girl,
But I'm not the answer
For the questions that you still have"

And the day pressed on like crushing weights
For no man does it ever wait
Like memories of dying days
That deafen us like hurricanes
Bathed in flames we held the brand
Uncurled the fingers in your hand
Pressed into the flesh like sand
Now do you understand?

So tell me now
If this ain't love
Then how do we get out?
'Cause I don't know

That's when she said
"I don't hate you boy,
I just want to save you
While there's still something left to save"
That's when I told her
"I love you girl,
But I'm not the answer
For the questions that you still have"

One thousand miles away
There's nothing left to say
But so much left that I don't know
We never had a choice
This world is too much noise
It takes me under
It takes me under once again

I don't hate you
I don't hate you, no

So tell me now
If this ain't love,
Then how do we get out?
'Cause I don't know

That's when she said
"I don't hate you boy,
I just want to save you
While there's still something left to save"
That's when I told her
"I love you girl,
But I'm not the answer
For the questions that you still have"

I don't hate you
I don't hate you
I don't hate you
I don't hate you, no

God fuck...

Hatar att hon mår dåligt, hatar att jag inte är där och hjälper.

Men jag hatar mig mest för att jag inte vågar göra något åt det.

AMS, baby

Hände som förväntat inte så mycket idag, förutom lite chill på jobbet. Så jag fördrev kvällen med att leta lite jobb, så det blev två ansökningar i Norrtälje, eftersom det på ett sätt skulle vara skönt att kunna jobba här. Fast jag har ju fortfarande målet inställt på Stockholm, även om det finns en annan plan som egentligen inte gör det så intressant.

Men fan, jag måste hitta en heltidstjänst snarast, det här funkar inte längre.

Chillaxa, man!

Snart är det bara en vecka kvar med gipset, förhoppningsvis. Jag tror dock inte att det blir mer efter att jag varit hos ortopeden, med tanke på hur bra det känns just nu. Om vi säger så här, jag har inte råd att vara sjuk längre. Det är knapert nog just nu, med tanke på hur lite jag fick i sjukpenning (det kommer bli mer i oktober, men fram tills dess är det inte helt okej). Just nu kommer det bli hårda nedskärningar i lyxeriet, både med mat och övriga aktiviteter.

Tuffa tider i antågande!

Annars är det inte mycket nytt som händer. Var ju på bio i tisdags med Samantha och såg Resident Evil: Afterlife (i 3d, omg omg omg), och den var bra, relativt sett till de tidigare RE-filmerna. Som skräckfilm, kanske inte jätteläskig (även om Samantha röck till hela tiden), och det var på tok för mycket slowmotion hela filmen igenom. Vi pratar inte bullet-time här, utan gammal hederlig slowmotion. Om det var för att fylla ut med tid vet jag inte, men det blev nästan lite löjligt till slut. Kanske var det för att förhöja känslan av 3d, men ändå...

Igår var jag på jobbade och chillade lite, och ska dit snart igen. I övrigt är det bara träningen som står på schemat idag, och jag har inte bestämt mig för om jag ska dit, eller om jag ska skita i det. Det känns nästan onödigt att slösa bensin på det, nu när jag har så lite pengar. Så vi får se.

I helgen är det rally i Gnesta, inget eget deltagande, men att kolla är ju minst lika roligt det. Eller nej, det är det ju så klart inte, men som substitut får det fungera.

Dagen efter #2

Just det! Jag glömde ju reflektera lite över en del av valet som gjort sig rätt tydligt i år, något som inte var närvarande vid förra valet (för min del, i alla fall), nämligen Facebook. För herregud vad Facebook har fått människor att engagera sig (såklart bara på Facebook-nivå, men ändå), och herregud vad folk tar illa vid sig om vad folk röstar på. Då menar jag inte enbart Sverigedemokraterna, utan de övriga partier också. Det verkar var helt åt helvete att någon av de personer som finns på ens vännerlista röstar något annat än vad man själv gör, och röstar de på SD är det katastrof, och vänskapen ska säga upp på en gång.

Det troliga bakom detta är nog att det upplevs som att de som röstar på SD är dessa smygrasister jag talade om i förra inlägget. Detta är ju så klart inte fallet för nästan majoriteten av de som gjorde det valet, utan det handlar först och främst om missnöje med de existerande alternativen. Visst, jag håller själv med om att det känns... Nästan lite äckligt... Att folk röstar på ett uppenbart främlingsfientligt parti, bara för att de "vågar lyfta frågan", det måste finnas ett bättre alternativ, men tydligen är det rätt lätt att ta den enkla vägen ut. Jag tror knappast att merparten av de 5,7% som röstade på SD är rasister egentligen.

Jag var ju inte med på Facebook vid förra valet, men jag tror knappast att det var sån uppståndelse på den tiden ändå, men det här har nästan varit komiskt. Tycker man illa om att någon av ens vänner röstar på ett specifikt parti, ja men ta diskussionen då. Att ignorera och stöta bort gör väl knappast saken bättre? Visa genom intelligenta samtal och väl framföra åsikter varför ditt alternativ är bättre, i ett hopp om att kanske få dem att ändra sin uppfattning.

Skärpning!

Dagen efter

Självklart, självklart, självklart, måste även jag skriva om valet. Detta kaotiska val, som blev som... Ja... Som jag trodde att det skulle bli, faktiskt. Alliansen vann och Sverigedemokraterna tar plats i riksdagen. Det var faktiskt ungefär så jag trodde det skulle gå, att det skulle bli riktigt jämt mellan partierna, som det alltid blir.

Sen är ju SD det "roliga" som hänt. Nämligen bestörtningen hos alla som inte verkade tro att de skulle bli invalda. Med tanke på de sittande partiernas ignorans inför detta faktum, är det faktiskt inte så konstigt. Partier som SD växer och blir starka av att etablerade partier stänger dem ute. Då kanske Feministiskt Initiativ och Piratpartiet borde fått fler röster? Njae, de har ju ingen intressant valfråga, som ju invandringen är. Sverige har alltid innehållet många smygrasister som nu kommer till sin fulla rätt, i och med ett "legitimt" alternativ till de övriga partierna.

Jag har hört många argumentationer om att SD "vågar ta upp" invandringsfrågan, eftersom de finns, enligt de, ett problem i dagens Sverige. Vi har för många invandrare, för många muslimer, islam är farligt, julafton är hotat (sagt av SD-politiker). SD försöker dölja allt genom att prata om aktivt stöd för asylsökande i deras egna hemmaländer, vilket ju låter bra, men ingenting om hur detta ska lösas rent praktiskt.

Sen är det ju också så, att mer eller mindre alla åsikter SD har, finns i de andra partierna, i båda blocken, så egentligen skulle de som röstade på SD kunnat rösta på ett av blocken, men men...

Nu pratar vi inte om det, jag är nöjd med mina röster på de rödgröna, men hoppas nu på lite mer fokusering från inte minst S, då det helt klart saknats sådan, när egentligen allt snack handlat om utanförskap och skatter. Viktiga frågor, absolut, men knappast något ett parti vinner ett val på.

Annars då? Njae, inte mycket, men imorgon, då blir det häng med Samantha, för vi ska kolla på bio. Det ska bli mucho kul, eftersom vi ska kolla på Resident Evil, helt fabulöst, liksom! Och det är ju inte helt fel att träffa Samantha heller.

Jag kanske drar förbi jobbet också, innan, men jag har inte riktigt bestämt mig. Man kan ju liksom chilla lite, kanske göra någon inventering, kolla om det kommit några roliga varor etc. Det blir som det blir.

Nu blir det nog fasiken sängen, toodles!

Jag har en dröm

Ja ni, vad ska vi hitta på idag? Inte mycket har hänt, alls. Förutom att jag kom till insikten att min ekonomiska status inte direkt är vad jag vill att den ska vara. Det är inte okej att vara sjukskriven så länge som jag varit, och jag kan inte vänta till novemberlönen, då jag får normalt med pengar.

En glad finansiell nyhet är ju i alla fall att de ringde från Försäkringskassan idag, och jag kommer få sjukpenning. Riktigt skönt att det är klart i alla fall, men jag vete tusan om det jag får kommer att räcka. Jag har ju dock tur, mina föräldrar lär ställa upp utifall att det helt brakar åt helvete. Men i oktober ska jag fan se till att jobba ordentligt.

Jag var hos tandläkaren igår också, efter att jag varit på jobbet, för att återkalla remissen till Danderyds Sjukhus, så nu blir det tandutdragning på Folktandvården istället.

Sen måste jag se till att få gipset bytt, jag tänkte att jag skulle försöka hålla ut, men det börjar bli grymt irriterande nu. Det skaver och känns klibbigt, inte alls okej.

Nej, mer debatt på fyran!

It's an update!

I min mun... En massa nytt. Ja herregud. Jag var ju hos tandläkaren idag, första gången på fyra år, tror jag det var. Och det blev ju ungefär så pinsamt som jag trodde det skulle bli. Eller ja, inte så farligt, men ändå. Så många hål att tandläkaren inte ens sa hur många... Två som kostar 1750 kr styck att laga, samt att mina visdomständer verkligen måste ut. Jag sa åt henne att skicka en remiss (igen) till Danderyds Sjukhus, så jag kan bli nedsövd, men i och med att det kostar bra mycket mer, funderar jag på att krypa till korset och köra vanlig bedövning istället. Får sova på saken...

Annars hände det inte mycket idag, svängde ju förbi jobbet och hjälpte dem med planogram och grejjer. Trevligt som fan, och imorgon kanske man drar upp igen, för att inventera och fortsätta med planogram. Om Camilla får som hon vill i alla fall.

Börjar bli riktigt irriterad på gipset nu också, men det är "bara" 3½ vecka kvar, sen blir jag av med skiten. Riktigt skönt! Det känns ju bra just nu, så förhoppningsvis blir det inte längre än så.

Så... Händelserik dag imorgon? Njae, men rätt nice ändå.

And down we go

Jahapp, i helgen var det dags för ännu mer rally, den här gången hemmasprinten, med målgång framför Jaegers hus. Det var helt klart upplagt för en riktigt bra tävling. Första sträckan gick också ordentligt bra, så bra att de flesta kommenterade just hur bra det var. Förutom att det var lite halt i några svängar var det inte mycket som gick fel, och vi tog ledningen med dryga sekunden. På andra sträckan tog det ungefär 700 meter innan Jaeger tog en vänsterkurva lite för snävt, då det låg en gömd sten i gräset, som han körde på med punktering på vänster framhjul som följd. I den följande högerkurvan försökte han hålla bilen på vägen samtidigt som han undvek att bromsa, vilket resulterade i att vi brakade rakt ut bland ett gäng större stenar, samt skrapade i ordentligt i en riktigt stor tall. Ungefär en halvmeter till vänster och vi hade stannat i tallen istället.

Resultatet av kraschen var att det mesta av vänster framhjul var obrukbart, och bilen fastnade rätt ordentligt. Vi fick bärgning efter att sista ekipage passerat, men något tredje åk blev det inte. Det skulle dock visa sig att tiden från första sträckan räckte till en andraplats totalt, vilket får ses som positivt, även om det så klart svider att vi inte fick fler försökt till bättre tid, i och med vi helt klart kunde kapa mer än tillräckligt till en förstaplats. Betyget blev med andra ord både bra och dåligt.

Så en till pokal fick jag:


Och ett skumt skrapsår i pannan, som jag inte fattar hur jag fick det, annat än att något på hjälmen skulle repat när jag tog av den i alla hast för att börja varna eftervarande bilar, i och med att vi stod med arslet på vägen.


Snyggt, va?

Imorgon bär det av till tandläkaren, för första gången på... Ja... Fem år? Nåt? Kommer bli galet pinsamt när de hittar alla härligheter i min mun. Men men, det är ju praktiskt taget gratis att göra kontrollen, så varför inte? Jag kommer ändå inte ha råd att fixa något. Ska bli spännande att se vad de säger om saken.

Nu blire chill!

Toodles.

Hot Water Music - One More Time


Nu köööör vi

Väckt kl 8 av en läkare känns ju inte alltid helt okej... Men den här gången får man väl skylla sig själv i och med att jag bad om det igår. Problemet som påkallar läkarhjälp är ju att jag, på gamla dar, har lyckats få åderbråck som satt sig i mitt vänstra knä (som jag ju berättat om tidigare). Jag har gått en kur med Diklofenak i tio dagar, men det har inte hjälpt, så nu skulle läkaren skicka remiss till Danderyd för att göra en undersökning om mitt blodflöde i knät, och efter det blir det kirurgen på Norrtälje sjukhus. Det ska nog bli alldeles utmärkt det, förhoppningsvis tar inte det alltför lång tid, så att jag kan börja träna ordentligt igen.

Operationen går tydligen ut på att man lägger några snitt, och sen drar ut venerna. Smaskigt!

Snart jobbet dårå, hjälpa till lite i mitt handikappade tillstånd, eftersom det blir så stillastående när jag inte är där. Sen käka mat med föräldrarna, och sen Markim för förberedelser inför rally. Det blir frickin' sweet!

Nej, jag kunde inte somna om. Vem trodde det?

Back and forth, here I go again

Efter påtryckning på påtryckning på ännu en påtryckning är det dags! Blogguppdatering!

And the crowd goes wild!!! Wooooooossshhh!!!

Yes! Här är jag, bigger, better and more awesomelicious than ever!

Eller... Va fan... Jag är nog samma gamma vanliga faktiskt, och inte ett dugg visare. Eller ju, inte glida ledstänger på båtar med mer än 1 promille i kroppen. Inte bra.

Jag har ju, som sagt, misshandlat mig själv, med fyra stygn i höger ögonbryn, fem stygn mitt på hakan (som än så länge inte ser ut som tidigare) samt två brutna ben i höger hand och arm. Självklart bröt jag båtbenet, istället för bara radius, vilket innebär en läktid på 12-16 veckor (och jag har klarat av 8 veckor i skrivande stund), medan enbart radius ligger på ungefär fyra veckor. I och för sig är det bra att jag bröt båtbenet, i och med att radius nu kan läka ännu bättre, men ändå!

Det positiva? Jag fick godkänt från Försäkringskassan idag, så jag får sjukpenning, vilket ju är en sten mindre från bröstet. Samtidigt börjar det kännas riktigt bra i armen, och jag kan vrida bra mycket mer på den än vad jag kunde för fyra veckor sen. Så det är ju helt klart på rätt väg. Jag ska till ortopeden den 4:e oktober för att röntga igen, och med lite tur kanske jag blir av med gips redan då. Ni får alla hålla tummarna för min skull. Lova!

In other news: Förra veckan blev det rallyåkning i Kolsva med Jaeger, en sprint om tre sträckor, men ändå med tidkort. En liten mix med andra ord. För Jaeger var det återhämtning efter rullningen (med mig) i Nyköping, då han behövde skaka av sig lite rädsla, och det gick över förväntan måste jag säga. Efter de två första sträckorna låg vi på femteplats, med ett antal sekunder till de tre framförvarande ekipagen. Efter att vi kört tredje sträcken (som kändes riktigt bra) stod vi och väntade på att en kvinna skulle fylla i tiderna för tredjesträckan och totaltiden (som slutplaceringen baserades på), och ju fler hon fyllde i, ju bättre såg det ut. Till slut hamnade vi på en hedrande andraplats, vilket trots allt kändes riktigt bra. Så det blev pokal för oss båda, en riktigt fin faktisk!


Fin va? Och så finns det såklart lite filmbevis från tredjesträckan.

Snajsigt, right?

Mera då? Tja, för två helger sen var det kräftskiva med fotbollslaget, och det var såklart tokroligt. Camilla hängde med som understöd, och klarade det med bravur. Inga direkta skandaler att rapportera, och jag var kung i baren (bakom baren alltså), när jag "lurade" på folk massa dricka de egentligen inte ville ha. Bra skit!

Måndagen efter (alltså förra veckan) var det dags igen (och jag hade knappt återhämtat mig från lördagen), kick-off med OKQ8 Barnens Ö, runt 60 personer. Det inleddes med fyra stationer aktiviteter, och sedan mat, och sedan supa. Inga skandaler att hitta där heller faktiskt, men jag, Camilla, David och Chrille öste järnet i alla fall. Eller ja, jag och Chrille i alla fall. Thomas och Oskar orkade inte hela kvällen och drog hem redan innan tio på kvällen. Men va fan, det var party i alla fall.

Idag kom jag hem från biokoll med Samantha, nämligen Toy Story 3. Vi kollade på den i 3D, vilket så klart var överskattat, som vanligt. Men filmen var dock riktigt bra. Pixar har helt klart blivit ännu bättre sen Toy Story 1, som jag inte kommer ihåg som något direkt speciellt. Massa humor och bra animeringar, helt enkelt.

Nu... Får ni inte mer, men ni får kanske mer uppdateringar lite oftare. Vad sägs om det? Tummen?

Tummen!